Halo! Ten turniej nie był na mój CS, tylko na Euro.Shakin' Dudi pisze:Stało się... Uwierz mi, już nigdy wiecej w Wawie nie bedzie takiego tura
Eurov800 =/= Furion's CS
LOLMoże odgrzebiecie 6 edycyjny podręcznik i zamiast kolejnego "wytnę wszystko i może zdobędę dwa duże punkty na czymśtam", spróbujecie dać np. flank attack czy przyzwoite, prawdziwe capture? To, że scenariusze dają najrózniejsze sytuacje taktyczne powoduje, że zbalansowane rozpiski stają się o wiele bardziej grywalne niż niezawodne w pitched battle samograje.
dla organizatorów turnieju nie ma to większego znaczeniaFurion pisze:Halo! Ten turniej nie był na mój CS, tylko na Euro.Shakin' Dudi pisze:Stało się... Uwierz mi, już nigdy wiecej w Wawie nie bedzie takiego tura
Eurov800 =/= Furion's CS
Uwierz mi że znacznie więcej było takich turniejów.Kal_Torak pisze:Skakin'Dudi - z całym szacunkiem ale używasz "potwornej" generalizacji względem jednego turnieju, który został rozegrany w Warszawie.
Kielon skoro "nie ufasz" to zapytaj dżedżej lub squiga czy pojawiły sie na turnieju z CS'em Furiona nobainery typu 2 czołgi+4armaty+altar+3 magów.Kielon pisze:A jakiś argument na to?trikk pisze:CS warzywnej miał zwarzywić armie.
CS furiona bije tylko nobrainery typu 2 czolgi+4 armaty+altar+3 magów
Czy po prostu ufasz Furionowi, bo tak mówił?
Nie lol tylko prawda. Jeśli pojawiały by się scenariusze typu: "capture the cośtam i utrzymaj za 1000 punktów" a może to zrobić np. jedynie jednostka piechoty to takie Dwarfy na 10 maszynach, kowadle i thundach czy Bretka na stu lancach same by sobie strzelały samobója. Albo: "mam 100 skinków ale scenariusz mówi, że mam obronić jedną ćwiartkę podczas gdy przeciwnik wystawia się na trzech - zwała trochę... I bardzo dobrze, że zwała bo następnym razem weźmir rankowe saurusy. MKG dobrze mówi.twardochleb pisze:LOLMoże odgrzebiecie 6 edycyjny podręcznik i zamiast kolejnego "wytnę wszystko i może zdobędę dwa duże punkty na czymśtam", spróbujecie dać np. flank attack czy przyzwoite, prawdziwe capture? To, że scenariusze dają najrózniejsze sytuacje taktyczne powoduje, że zbalansowane rozpiski stają się o wiele bardziej grywalne niż niezawodne w pitched battle samograje.
Takie armie na pewno się nie pojawiły, bo ograniczył je CS.Kal_Torak pisze:Kielon skoro "nie ufasz" to zapytaj dżedżej lub squiga czy pojawiły sie na turnieju z CS'em Furiona nobainery typu 2 czołgi+4armaty+altar+3 magów.
Odniosłem się do tego konkretnego przykładu, aczkolwiek jeszcze nie wszystkie "no-brain" są obcięte oczywiście. Nad tym wciąż trwają prace. No i bretka na 5 lancach to zawsze lepiej niż na 6-7-8 czy więcej . W samej bretce jest ten problem, że sa 4 rodzaje ciężkiej kawy we wszytskich sekcjach (core, special, rare). Jeśli chciałbyś ściąć bretkę poniżej 5 lanc to w zasadzie trzeba by było zastosować ograniczenia jak w przypadku maszyn wojennych np. maks 3-4 lance w armii. Jeszcze się to przedystkutuje w odpowiednim temacieKielon pisze:Takie armie na pewno się nie pojawiły, bo ograniczył je CS.Kal_Torak pisze:Kielon skoro "nie ufasz" to zapytaj dżedżej lub squiga czy pojawiły sie na turnieju z CS'em Furiona nobainery typu 2 czołgi+4armaty+altar+3 magów.
No i co z tego?
Takim samym nobrainerem, czy też brainerem (skąd w ogóle wytrzasneliście te pojęcie?) może być Bretka na ten CS na 5 lancach.
Rzecz w tym, że ja nic nie mam zamiaru ciąć.Kal_Torak pisze:Jeśli chciałbyś ściąć bretkę poniżej 5 lanc...