WE 2k idzie, idzie las

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

WE 2k idzie, idzie las

Post autor: Misiek »

Malo sie znam na WE ale wymyslilem cos takiego. Mam koncept na zlozenie w maire taniej i ladnej armi. Czy jest skuteczna ?

=Highborn
Enchanted shield
Sword of might
Hall of doom arrow
Glamour weave
Light Armour
-Green Dragon

=Branchwraith
Befuddlement of mischiefsa

=Branchwitch
Cluster of radiants

-3x8 Driads

-1x8 Driads
Champion

-3xtreekin

-Treeman

-Treeman

1999pk.

Ogolnie koncept lasu z siedziba smoka. Mysle ze cos zdzialc tym sie da tylko nie wiem do konca jak zlozyc herosow. Sadze ze wydaje mi sie ogolnie ich zalozenie dosc logiczne ale niekoniecznie musi sie sprawdzac.
zabardzo nie chce dwac czego kolwiek innego niz driady i treekinow ( chociaz te moga byc zaminieone za kolejne dwa klocki driad, ale wolabym uniknac takiej monotoni.)

Prosze o slow kilka krytyki.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

magia Cie zabija... tyle z mojej strony... no i jeszcze skoroo monster truck to BSB to mus...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

monotoni - przeciez ty masz juz straszna monotonnie - ale rozumiem ze jest to mocne - smok + 2 drewa + kupa driad - jest to Silne, aczkolwiek bez maga i DS sobie nie poradzisz

(poza tym to juz jest oklepany standard, wiec nic nowego nie wymysliles :D )
Obrazek

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

Nie chodzilo mi o wymyslanie czegokolwiek niesamowicie tworczego. Co prawda podobnych ospisek nie widzialem. Moze dlatego ze nie siedze w WE praktycznie wogole.
Zalozenie tej armi mialo by sie opierac praktycznie tylko na lesie. Nie chce jakistam smiesznych chudych elfow bo po co ? Armia przedewszytkim ma byc ladna ladnie zrobiona i przekonvertowana. Plusem podobnej rospy jest tez fakt ze jest tania.

Co do samej rozpiski to treekiny zamienie na kolejne dwa klocki driad. Jezeli chodzi o magie to mam 5DD, nie jest to wiele ale powinno wystarczyc na poczatek.
Jakies sugestie co do ekwpiunku ? wydaje mi sie dosc konkretny ale nie jestem pewien.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

nie podobami się, ale mozna z tego coś fajnego zrobić, jeśli chcesz na samych drzewach to po co Ci smok? :? Wywaliłbym go, dał treeman ancienta, zostaje masa punktów na dwóch magów z tą ścieżką co staja się FS, oczywisaće daj im po dwascrolle jako opiekunowie lasu będą ;) Przy okazji Twojamagia aż taka słaba nie bedzie 6PD plus 3 bound spelle to już cos jest. Wstawiłbym jeszcze jakis oddział treekinów to juz 2 ale 2x4 albo moze wildów w końcu to też FS
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Wstawienie Ancienta powodowało by usunięcie jednego z Treemanów (przypominam że Ancient zajmuje slota Lorda i Rara).
Magowie z Glamourweave Kindred musza jeździć na koniach co w efekcie tworzy problem ich chowania.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

wiem o tym anciencie, dlatego zaznaczyłem, że zostaje masa wolnych punktów, tak to bym napisał dużo ;)

co do magów tutaj jest racja, dlatego możnaby było dawać driady z tymi duszkami co daja DD, na treemenie tez moznaby było ją dać. Powiedzmy wziołby nawet 3 driady, a co tam jak robić forest spiryty to robić! Dać im levele i już jest 6 kostek, do tego 1 od TA i 2 za armie to jest 9, nie tak żle. Z magią też aż tak po dupie nie jest 5 PD i 3BS, pozwoli rzucić 2xrazy treesinga na 2 i raz na 1 oraz te boundy co daje 6 TS na ture, któreś się przeciśnie ;)
F.N.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Ufff...
Spites nie moga się powtarzać w armii.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

to lipa;) wtem wypadłem z kontekstu juz ;)
F.N.

ODPOWIEDZ