kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
-
- Kretozord
Nie.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
- Paraszczak
- Falubaz
nie ma czegos takiego, jak punkt celowniczy. Jezeli mozesz poprowadzic od maszyny i od zaloganta, to strzal jest legalny. Pozostaje jednak mocny niesmak, jesli ktos strzela z kancika.
- Paraszczak
- Falubaz
"May always choose not to pursue" to zasada Undeadow z Ravening Hordes. Czyli 6 ed gonia wszyscy, ale RH juz nie. Stad to zamieszanie, trwajace do dzis.Jankiel pisze:Wszyscy, także w VI edycji musieli testować ld, jeśli nie chcieli gonić. Zawsze. Zarówno unbreakable, immune to psychology jak i undead. Ale był i jest to bardzo powszechnie wkręcany wał.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Nie. Nic nie ma o załogancie. Kiedyś było... ale minęło...Paraszczak pisze:nie ma czegos takiego, jak punkt celowniczy. Jezeli mozesz poprowadzic od maszyny i od zaloganta, to strzal jest legalny. Pozostaje jednak mocny niesmak, jesli ktos strzela z kancika.
Jest tylko;
Str 85; Shooting
"Normally, the controlling player must be able to draw a line o sight to the target from the machine itself.
Co do kwestii smaku...
U mnie raczej niesmak wzbudzają cwaniacy wołający - "O, teraz jak się obróciłeś balistą, to już mnie nie widzisz".
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
a to cokolwiek zmienia?w razie szarzy i tak wychodza a w shootingu moga zebracMaciek Paraszczak pisze:To znaczy, że załoga może być głęboko w lesie? Byle lufa wystawała. To fajnieJedy Knight pisze:Jest tylko;
Str 85; Shooting
"Normally, the controlling player must be able to draw a line o sight to the target from the machine itself.
Zmienia - latacze nie zaszarżują.quas pisze: a to cokolwiek zmienia?w razie szarzy i tak wychodza a w shootingu moga zebrac
templejtki i przeciaganie ich po zalogantachquas pisze:a to cokolwiek zmienia?w razie szarzy i tak wychodza a w shootingu moga zebracMaciek Paraszczak pisze:To znaczy, że załoga może być głęboko w lesie? Byle lufa wystawała. To fajnieJedy Knight pisze:Jest tylko;
Str 85; Shooting
Przeglądałem podręcznik i nie znalazłem nigdzie -1 to hit za multiple shots i zgłupiałem. Jest za multipla modyfikator czy nie?
Ślepym być Dzięki