Tumskie Wzgórze 5 - Płock
Będzie 14 bitew... czyli nie tak źle... pogramy sobie troszke xD
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY

http://klubfenix.vip.interia.pl

panowie... jestem chory...i nie bedzie mnie jutro ;P musicie sobie dac jakos rade...
dobra joke... ale chory ejstem i radze mnie eni wkurzac, bo bede niemilosiernie wlepial karniaki ;/
a i jak ktos cos odemnie chce to pisac...bo zaraz w kime ide...
i ostatnie to prosze o przyniesienie wpisowego w postaci banknotow 10pln-owych...zeby nei bylo problemu z rozmienianiem..woel meic problem z liczeniem ;p
chyba na tyle...zyczcie mi zdrowia ^^
dobra joke... ale chory ejstem i radze mnie eni wkurzac, bo bede niemilosiernie wlepial karniaki ;/
a i jak ktos cos odemnie chce to pisac...bo zaraz w kime ide...
i ostatnie to prosze o przyniesienie wpisowego w postaci banknotow 10pln-owych...zeby nei bylo problemu z rozmienianiem..woel meic problem z liczeniem ;p
chyba na tyle...zyczcie mi zdrowia ^^
- Corvus Albus
- Kretozord
jak ktos moze niech wezmie jedna calowke dodatkowo. z gory dzieki

-
- Mudżahedin
Dobra czas sie zbierac na kawe
Do zobaczyska na turnieju

Paraszczak pisze:Wszyscy sapią na wymaxowane rozpiski, wszyscy się zarzekają, że ich to nie dotyczy, wszyscy walą na turnieje z jakimś syfem. A potem się okazuje, że g... prawda i na 30 VC, 29 ma BSB z Regeneracją, a ten ostatni to też miał, tylko nie dojechał.
Hipokryzja!
-
- Mudżahedin
Dobra czas sie zbierac na kawe
Do zobaczyska na turnieju

Paraszczak pisze:Wszyscy sapią na wymaxowane rozpiski, wszyscy się zarzekają, że ich to nie dotyczy, wszyscy walą na turnieje z jakimś syfem. A potem się okazuje, że g... prawda i na 30 VC, 29 ma BSB z Regeneracją, a ten ostatni to też miał, tylko nie dojechał.
Hipokryzja!
no i turniej przeszedl do historii...
dziekuje wszystkim za przybycie
mam nadziej. ze sie podobalo...
krotka relacja z moich bitek
1 bitwa
los mi dal naszego mlodego macka z zielonymi... bitwa byla dosc trudna chodz rmie rzpeciwnika znalem dosc dobrze...sam gralem czesto tym ukladzem zileonych... w koncu 15-5 dla mnie... w szczegolnosc dzieki chucce, ktora zdjel mi genka z gryfa...
2 bitwa
TK... killingblow z VoH na giganta i dobrze zaplanowana szarza na TG i szkiele daly mi 19-1...chodz bylo ciezko szczegolnie jak mi tlukl qesty skorpionem i kingiem...
3 bitwa
gra o wszystko...rewansz sprzed pol roku z toronto... jak kontra cinkos... znienawidzone vc i wogle nie fajnie ;/ ale mialem farta i tylko to zawazylo o wygranej... najpierw w 1turze miscast na lordzie i zapomnienie czaru potem w mojej pierwszej klopa uderzyla w bsb z regenka, niezdana lookout sir, niezdana regenka i pada bsb od 3 tonowego glazu ;] potem juz bylo prosto...
w koncowym rezultacie udalo mi sie wygrac... 2 ptk przewagi nad Tomkiem
to co pameitam;
1. Gobo - bret
2. Tomek Szwedow - vc
3. shino - tk
4. zgnily - vc
5. chyba hirek z demonami
pelne wyniki wrzuce jutro..bo dzis ledwo siedze
pozdrawiam i zapraszam ponownie
mam nadziej ze wszyscy sie dobrze bawili...
wrzućcie foty potem na forum ;]
dziekuje wszystkim za przybycie

krotka relacja z moich bitek
1 bitwa
los mi dal naszego mlodego macka z zielonymi... bitwa byla dosc trudna chodz rmie rzpeciwnika znalem dosc dobrze...sam gralem czesto tym ukladzem zileonych... w koncu 15-5 dla mnie... w szczegolnosc dzieki chucce, ktora zdjel mi genka z gryfa...
2 bitwa
TK... killingblow z VoH na giganta i dobrze zaplanowana szarza na TG i szkiele daly mi 19-1...chodz bylo ciezko szczegolnie jak mi tlukl qesty skorpionem i kingiem...
3 bitwa
gra o wszystko...rewansz sprzed pol roku z toronto... jak kontra cinkos... znienawidzone vc i wogle nie fajnie ;/ ale mialem farta i tylko to zawazylo o wygranej... najpierw w 1turze miscast na lordzie i zapomnienie czaru potem w mojej pierwszej klopa uderzyla w bsb z regenka, niezdana lookout sir, niezdana regenka i pada bsb od 3 tonowego glazu ;] potem juz bylo prosto...
w koncowym rezultacie udalo mi sie wygrac... 2 ptk przewagi nad Tomkiem

to co pameitam;
1. Gobo - bret
2. Tomek Szwedow - vc
3. shino - tk
4. zgnily - vc
5. chyba hirek z demonami
pelne wyniki wrzuce jutro..bo dzis ledwo siedze
pozdrawiam i zapraszam ponownie

mam nadziej ze wszyscy sie dobrze bawili...
wrzućcie foty potem na forum ;]
-
- Mudżahedin
Turniej mimo iz sporo ludzie zdezerterowalo bardzo mily
I Bitwa 18:2
Trafilem o dziwo Dark Elfy, niestety wszystko prawie stalo i czekalo na szczescie gdy dojechalem konnica wraithy i vargulf rozpetaly pieklo
Wraithy piekna jednostka
II Bitwa 13:7
Skirmishujace WE, blah za duzo bledow popelnilem podczas tej bitwy, BK i Lord bili Treemany jakby walili zwyklymi bronmi a mieli magiczne przez to stalem w miejscu i stracilem caly oddzial jednak z odsiecza przyszly wraithy i po wejscu Flame Sword of Rhuin lord zaczal sprzatac w piaskownicy niestety czesc oddzialow byla za daleko.
III Bitwa Wygrana
Dwarfy.. No coz klocek po klocku byly konkretnie zdejmowane przez konnice, ktorej znowu ratowaly tylek wraithy
, Piekny sukces Gaze of Nagash jednym strzalem sciaga maszyn, a zaloga nietknieta 
I Bitwa 18:2
Trafilem o dziwo Dark Elfy, niestety wszystko prawie stalo i czekalo na szczescie gdy dojechalem konnica wraithy i vargulf rozpetaly pieklo

Wraithy piekna jednostka
II Bitwa 13:7
Skirmishujace WE, blah za duzo bledow popelnilem podczas tej bitwy, BK i Lord bili Treemany jakby walili zwyklymi bronmi a mieli magiczne przez to stalem w miejscu i stracilem caly oddzial jednak z odsiecza przyszly wraithy i po wejscu Flame Sword of Rhuin lord zaczal sprzatac w piaskownicy niestety czesc oddzialow byla za daleko.
III Bitwa Wygrana
Dwarfy.. No coz klocek po klocku byly konkretnie zdejmowane przez konnice, ktorej znowu ratowaly tylek wraithy

Hipokryzja!
-
- Mudżahedin
Turniej byl bardzo fajny. Moj drugi wystep na turnieju WFB moge udac za nawet udany zwlaszcza ze w ostatniej chwili zmienilem rozpiske i dopiero ja testowalem na turnieju.
Armia: Legion of Nurgle
I walka 0:20
Zmierzylem sie z Tomkiem Szwedow i nie spodziewalem sie ze w pierwszej turze spadnie mi GUO~! Pitka jest masakryczna, wciaz nie moge uwierzyc ze nie chroni przed tym zadna ochrona (ward, regenka). dlugo przetrzymywalem klocek BK ale niestety KB na heralda i BSB ze stubbornem na 12' i moja armia zaczela sie sypac
II walka 10:10
Po raz pierwszy gralem z orkami i goblinami. trafilem na Podora (kutno?). Zaskoczeniem pojedynku byly nurglingi, ktore zabily 1 giganta, przegonily z 5 zadanymi woundami drugiego i pozniej dobily go przy kolejnej szarzy (albo byl to GUO, nie pamietam
) ogolnie chyba najprzyjemniejszy pojedynek w turnieju ze wzgledu na przeciwnika i jego podejscie do gry.
III walka 10:10
Spotkalem HE na rozpisce magicznej. Mialem szanse na wygrana ale popelnilem kilka bledow, no i te 2 razy fearoutnumber, ktore zdal i po ktorych stracilem heralda i moj klocek sie posypal bez regenki.
PS: podobalo mi sie, ze kilku graczy pogratulowalo mi klimatu armii (sam nurgl) zwlaszcza ze wczesniej duzo sie nasluchalem o tym, ze moja armia raczej nie ma szans na turnieju
Armia: Legion of Nurgle
I walka 0:20
Zmierzylem sie z Tomkiem Szwedow i nie spodziewalem sie ze w pierwszej turze spadnie mi GUO~! Pitka jest masakryczna, wciaz nie moge uwierzyc ze nie chroni przed tym zadna ochrona (ward, regenka). dlugo przetrzymywalem klocek BK ale niestety KB na heralda i BSB ze stubbornem na 12' i moja armia zaczela sie sypac
II walka 10:10
Po raz pierwszy gralem z orkami i goblinami. trafilem na Podora (kutno?). Zaskoczeniem pojedynku byly nurglingi, ktore zabily 1 giganta, przegonily z 5 zadanymi woundami drugiego i pozniej dobily go przy kolejnej szarzy (albo byl to GUO, nie pamietam

III walka 10:10
Spotkalem HE na rozpisce magicznej. Mialem szanse na wygrana ale popelnilem kilka bledow, no i te 2 razy fearoutnumber, ktore zdal i po ktorych stracilem heralda i moj klocek sie posypal bez regenki.
PS: podobalo mi sie, ze kilku graczy pogratulowalo mi klimatu armii (sam nurgl) zwlaszcza ze wczesniej duzo sie nasluchalem o tym, ze moja armia raczej nie ma szans na turnieju
Ostatnio zmieniony 14 cze 2008, o 19:30 przez Drakar Dociekliwy, łącznie zmieniany 1 raz.

- Corvus Albus
- Kretozord
Ok, to był turniej pod znakiem TK - 3 walki z TK O_O
Zaczeło się całkiem przyzwoicie:
I bitwa 7:13
Jak to bywa w moim przypadki na 6 tur jeden czar się udał się Black Horror na IFce
ponad połowa regimentu szkieletów zniknęła
. Kolejny gwóźdź programu gigant skaczący po Tomb Guardach
wycinał niemiłosiernie
. I gwiazda programu rydwan który przez 4 tury zaczynając od przyjęcia szarży 3 rydwanów TK trzymał się dzielnie. Niestety zabrakło mi szczęścia i przegrałem 
II bitwa 0:20
Niestety trafiłem na Shino i pierwszy raz grałem z TK na rydwanach i jeździe. Totalna porażka, nic nie mogłem wyczarować, a jak już te 2 zaklęcia weszły to dispele dostalem. Gratuluje Shino doświadczenie góra
III bitwa - 12:8
Tym razem los uśmiechnął się do mnie. W tej bitwie wraz z kolegą stworzyliśmy największy CC jaki widzieliśmy:
Tomb guardzi - z przodu i na flance CoK, z tyłu CoK skorpion, za skorpionem rydwan, za rydwanem Szkielety.
Niestety nie udało się ustrzelić hierofantów czy jak tam one się zwą, a sam generał dał niewiele pkt.
Po tym turnieju mam dosyć TK na najbliższy miesiąc
.
PS. GOBO wedle obietnicy doliczasz 100 pkt za ładnie wypełnione karty i kolorowanki na odwrocie

Zaczeło się całkiem przyzwoicie:
I bitwa 7:13
Jak to bywa w moim przypadki na 6 tur jeden czar się udał się Black Horror na IFce

II bitwa 0:20
Niestety trafiłem na Shino i pierwszy raz grałem z TK na rydwanach i jeździe. Totalna porażka, nic nie mogłem wyczarować, a jak już te 2 zaklęcia weszły to dispele dostalem. Gratuluje Shino doświadczenie góra

III bitwa - 12:8
Tym razem los uśmiechnął się do mnie. W tej bitwie wraz z kolegą stworzyliśmy największy CC jaki widzieliśmy:
Tomb guardzi - z przodu i na flance CoK, z tyłu CoK skorpion, za skorpionem rydwan, za rydwanem Szkielety.
Niestety nie udało się ustrzelić hierofantów czy jak tam one się zwą, a sam generał dał niewiele pkt.
Po tym turnieju mam dosyć TK na najbliższy miesiąc

PS. GOBO wedle obietnicy doliczasz 100 pkt za ładnie wypełnione karty i kolorowanki na odwrocie

- Mefistofeles
- Falubaz
oj tam... marudzisz ja przegrałem kolejno z Lizakami imperium i DE ;p
chodź podobało mi się jak gryf prawie się odbił od rydwanów i 3 turowe przetrzymanie tanka samymi swarmami xd
ale nie dostałem za konwersie mimo iź moim skorpionem można zabić... np rzucając do kogoś i spudłować xd
a, i mimo iż Reykiego nie było ucieszyłbym się na dyplom z okazji 1st miejsca ... Tylko tak z drugiej strony liczonego miejsca xd
chodź podobało mi się jak gryf prawie się odbił od rydwanów i 3 turowe przetrzymanie tanka samymi swarmami xd
ale nie dostałem za konwersie mimo iź moim skorpionem można zabić... np rzucając do kogoś i spudłować xd
a, i mimo iż Reykiego nie było ucieszyłbym się na dyplom z okazji 1st miejsca ... Tylko tak z drugiej strony liczonego miejsca xd
“And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.“
Friedrich Nietzsche

Friedrich Nietzsche
_______Sfinks to akurat żaden must-have (aczkolwiek ja na nim gram)

OK Gobo wydrukuje dla ciebie dyplom.. a ja nawet mam tytuł w głowie..
The Wrost Player... Fuck OFF, go play lego !!!!!!!!!
Fuckin Gratulations........ last gratulations !!! xD
(odwala mi ostatnio)
The Wrost Player... Fuck OFF, go play lego !!!!!!!!!
Fuckin Gratulations........ last gratulations !!! xD
(odwala mi ostatnio)

Pasiak nie w czolowce czyzby brak ogrania??
Ktore miejsca Kohorta zajela?
Ktore miejsca Kohorta zajela?
-
- Mudżahedin
Ziemko Bydzia calkowicie zdezerterowala Niebylo nikogo
Hipokryzja!
-
- Mudżahedin
chcemy 

wyniki
Miejsce Imiê i nazwisko Armia Miasto Punkty
1 Piotr Zwarycz bretonnia p³ock 64
2 Tomasz Szwedow vampire Counts warszawa 62
3 Shino . Tomb Kings warszawa 58
4 Zgnily Chlopiec Vampire Counts Toruñ 58
5 £ukasz Jachimowicz Chaos Toruñ 51
6 Maciek Brzozowski Wood Elves Toruñ 49
7 filip formanski Chaos poznañ 48
8 Mariusz Frelek Lizardmen Kutno 44
9 marcin sokolowski dwarfs toruñ 40
10 piotr gruca empire p³ock 40
11 Marcin Wiewiórka Vampire Counts Toruñ 38
12 Micha³ Pajor Wood Elves W³oc³awek 38
13 Rafa³ Kurzêpa Vampire Counts W³oc³awek 36
14 mariusz przygoda Ogre Kingdom toruñ 35
15 michal ruminski Skaven toruñ 34
16 Maciek Miko³ajczyk Orcs & Goblins P³ock 34
17 Krystian Janiszewski Dark Elves Wloclawek 31
18 Robert Podorski Orcs & Goblins Kutno 31
19 piotr polek tomb Kings p³ock 30
20 Grzegorz Pirek Dark Elves Kutno 30
21 Przemek Szafrañski High Elves Włocławek 30
22 micha³ koralewski vampire Counts p³ock 29
23 £ukasz Janiszewski Chaos Wloclawek 26
24 Kamil Matczak High Elves Olsztyn 25
25 hubert lipowski orks p³ock 23
26 Rafa³ Matraszek Tomb Kings W³oc³awek 9
Miejsce Imiê i nazwisko Armia Miasto Punkty
1 Piotr Zwarycz bretonnia p³ock 64
2 Tomasz Szwedow vampire Counts warszawa 62
3 Shino . Tomb Kings warszawa 58
4 Zgnily Chlopiec Vampire Counts Toruñ 58
5 £ukasz Jachimowicz Chaos Toruñ 51
6 Maciek Brzozowski Wood Elves Toruñ 49
7 filip formanski Chaos poznañ 48
8 Mariusz Frelek Lizardmen Kutno 44
9 marcin sokolowski dwarfs toruñ 40
10 piotr gruca empire p³ock 40
11 Marcin Wiewiórka Vampire Counts Toruñ 38
12 Micha³ Pajor Wood Elves W³oc³awek 38
13 Rafa³ Kurzêpa Vampire Counts W³oc³awek 36
14 mariusz przygoda Ogre Kingdom toruñ 35
15 michal ruminski Skaven toruñ 34
16 Maciek Miko³ajczyk Orcs & Goblins P³ock 34
17 Krystian Janiszewski Dark Elves Wloclawek 31
18 Robert Podorski Orcs & Goblins Kutno 31
19 piotr polek tomb Kings p³ock 30
20 Grzegorz Pirek Dark Elves Kutno 30
21 Przemek Szafrañski High Elves Włocławek 30
22 micha³ koralewski vampire Counts p³ock 29
23 £ukasz Janiszewski Chaos Wloclawek 26
24 Kamil Matczak High Elves Olsztyn 25
25 hubert lipowski orks p³ock 23
26 Rafa³ Matraszek Tomb Kings W³oc³awek 9
Ostatnio zmieniony 15 cze 2008, o 14:12 przez Gobo, łącznie zmieniany 3 razy.