"Boży bojownicy" Turniej WFB 04.07.08 - Zapraszam!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

"Boży bojownicy" Turniej WFB 04.07.08 - Zapraszam!

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Witam

Dnia 04.07.08 w Radomiu (sklep Wargamer przy ulicy 25 czerwca, tuż obok dworca) odbędzie się turniej WFB "Boży bojownicy"

Format: 1250 limited

gramy 4 scenariusze

generał, sztandary, ćwiartki warte po 50 punktów

będzie ocena hobbystycza
malowanie armii 0-5 punktów (0 to niepomalowana lub w pełni sproxowana armia, 3 to armia pomalowana przynajmniej 3 bazowymi kolorami ze zrobionymi podstawkami i z niewielką ilością proxów, 5 armia w pełni pomalowana, bez proxów, z konwersjami i podstawkami wykończonymi)
historia armii - 0-1 punkt
klimatyczny strój - 0-2 punkty
test wiedzy - 0-5 punktów

w sumie do zdobycia: 80 punktów za bitwy + 13 za część hobbystyczną
+2 za przysłanie poprawnego zgłoszenia i rozpiski do dnia 01.07.08
Czyli w sumie można zdobyc 95 punktów.

Wymagana jest czytelna rozpiska na turnieju. Za jej brak -2 duże punkty.

Scenariusze:

Scenariusz 1
"Prorok"
Jeden z bohaterów jest prorokiem (wybierany przed bitwą). Bohater ma Ws 5+ (tylko dla siebie) i Nienawiść (która przechodzi na oddział jeśli bohater się w nim znajduje). Dodatkowo wybieramy dla bohatera jedno z błogosławieństw (+1 WS, +1 BS, +1 do rzucania zaklęć, MR 1). Jeśli bohater zginie przeciwnik dostaje dodatkowe 100 punktów (+50 jeśli był generałem).

Scenariusz 2
"Relikwia"
Cóż... prorokowi się nie powiodło... zginął w bitwie lub tuż po niej po konfrontacji z chorym na downa bocianem, który nie wiedział że Prorok jest prorokiem... nieistotne. jedyne co po nim zostało to relikwia. Jeden oddział dostaje przed bitwą świętą relikwię. Sprawia ona, że oddział ten otrzymuje zasade Stubborn i MR 2 ale nie może wybierać ucieczki jako reakcji na szarżę a utrata relikwii to 100 punktów dla przeciwnika (relikwie można utracic na tych samych zasadach co sztandar. W momencie gdy cały oddział z relikwią zostaje wybity kładziemy w jego miejsce znacznik i kto pierwszy zabierze relikwię ten ją przejmuje).

Scenariusz 3
"Boski Awatar"
Bogowie się wkurzyli i zesłali jednego ze swych awatarów (takiego mniejszego w sumie ). Na środku stołu znajduje się Awatar. Tura Awatara jest po turach obu graczy. Porusza się w stronę najbliższej jednostki, jeśli wejdzie w kontakt z nią liczy się to jak szarżę. Za ubicie Awatara gracz dostaje 100 punktów.

Awatara
...M....WS..BS...S...T...W...I...A...Ld...As...Ws
2k6-1..5....0....k6..5...3...3...k6..9....5+...5+ (3+ przed ostrzałem)

Zasady: Unbrekable, Wszystkie ataki liczone jako magiczne, Pośmiewisko wśród awatarów - gdy wyrzuci 1 na liczbe ataków trafia sam siebie z wylosowaną siłą (bo to taka ciapa jest)

Scenariusz 4
"Armagedon"
No i stało się... przyszedł dzień końca... Przynajmniej dla jednej armii... Zwykła pitched battle z tą różnicą, że jeśli wybijemy przeciwnika do nogi (to znaczy na końcu nie zostanie ani jedna nieuciekająca jednostka) dostajemy bonusowo +100 punktów)

Zgłoszenia wysyłacie na adres:
Rakso69@wp.pl

w zgłoszeniu znajduje się: Imię i nazwisko, ksywka, armia, rozpiska w formacie rst., html., doc., txt., (byle czytelna i jasna).

Zapraszam :)
Ostatnio zmieniony 2 lip 2008, o 10:27 przez Rakso_The_Slayer, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

aha... wejściówka 10 zł :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

jak dojechac z Lublina/Łęcznej?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

sprawa jest prosta... masz do wyboru:
- pociąg pkp (osobowy to koszt 10 zł), wysiadasz na dworcu i z tamtąd Cię ktoś odbiera...
- pks (nie polecam, chyba najdroższa opcja)
- różniaste busy jeżdżące na trasie Lublin-Radom (koszt ok 10 zł, wysiadasz przy dworcu i podobna sytuacja jak z pkp)
- zmawiasz się z innymi ludziami i w 5 osób jedziecie samochodem...
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Rakso nie chcę niszczyć twojego entuzjazmu bo jestem za turniejem ale...

Wiesz że w sklepie jest cholernie mało miejsca... wchodzą 3 stoły jak się uprzeć może 4 i jest scisk. W Fantazjii już lepiej ustalic i dogadać z tamtejszą obsługą bo co jak ci się nagle zjawi 20 luda(hipotetycznie)?

Wiesz jaka jest nasza baza terenowa? Tereny do wfb jest marginalna. Większość to ruiny mordheimowe lub tereny nadające się do mordki i infinity. Bo górek to nie ma w ogóle a jak są nie psotawisz tam maszyny. I co zrobisz? Laski klubowe? Weź. Nawet tych uniwersalnych "dywanowych" nie mamy bo drzewka to są luzem. I co poustawiasz lasek z pojedynczych drzewek co się przewracają co chwila? Rakso. No offence ale obawiam się blamażu bo zawcześniej robic coś więcej niż mini lokal na 8 os.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Murmandamus, Ty się nie bój... własnie dla tego chce żeby ludzie wcześniej się zgłaszali, jak bedzie więcej osób to turniej nie będzie w sklepie tylko MDKu lub ewentualnie w jednej ze szkół gdzie mam małe wtyki ;) więc z miejscem nie ma problemu raczej.

A co do terenów to się nie bój, mam już patent na to ;)

i właśnie teraz jest już czas najwyższy żeby zacząc robic lokale wieksze i lepsze niż 6 osób, trzy bitwy bez scenariuszy i koniec... trzeba to wreszcie troche rozwinąc... niech się ruszy battlowe życie w Radomiu.

No i licze na Twoją obecnośc na turnieju ;)

Pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

O, wreszcie jakiś turniej nie za daleko to wstępnie się zgłaszam :wink:

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

mój przyjazd do was na turniej zależy tylko od tego czy będzie 20 osób. Bo w tym samym terminie są 2 turnieje po koleji w Wawie które także mam na celowniku. Odrazu bierzcie się do roboty ;) . Jezeli potrzebna jest wam jakakolwiek pomoc to dawac na priva. Na bank się dogadamy :D .

Awatar użytkownika
krecik_77
Mudżahedin

Post autor: krecik_77 »

Lol Duduś, a co Ty się tak wozisz? W dupie Ci się poprzewracało?
Nie chcesz wspierac młodej grupy batlowej i się wolisz wybrać na kolejny lokal w Stolycy, bo 20 osób nie będzie? A kto powiedział, że wygrasz? Jak zajmiesz ostatnie miejsce to tak czy inaczej 1 punkcik wyorasz :D
Z takim nastawieniem nie licz, że ktoś do Łęcznej będzie przyjeżdżał na mniejsze turnieje...

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

to ja ich tutaj probuje zmotywowac do wziecia sie do roboty a ty mi tutaj takie teksty :D . Ja i tak od września przestaje do matur grac w batla wiec sobie misiu odpusc :* cisnienia na lige nie mam. Poprostu nie chce mi sie grac na lokalu pięcio osobowym do czego są tendencje ostatnio w naszym małym zaswiatku batlowym.

Zresztą jak mam do wyboru dwa lokale w wawie, a jeden słabiutki lokalik tutaj to co mam wybrac ;) ?
Do mnie? Ja nie składam się na cały klub.... Nie zapominaj o tym proszę. Czopek na pewno robi teraz wiecej odemnie :)

Rakso:
postarajcie się i dajcie jak najszybciej info jak z salą. Z chęcią wam pomogę (jak? O tym juz Murmiemu mowilem. Wystarczy ze kiedys z autem podjedziecie i za jednym zamachem się zrobi z 10 górek) .

całuski :*

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Dzięki, bede pamiętał :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

jak tam chłopaki? udało się coś załatwic?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

cóż... chyba termin felerny bo sporo osób napisało mi, że akurat tego dnia wyjeżdża na wakacje itp. Jak narazie jest 8 zgłoszonych.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Turniej został przełożony na dzień wcześniej, czyli odbędzie się 04.07.
Obrazek

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

A ile osób będzie\jest zgłoszonych?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

jak narazie 8. Daj znać jak jesteś chętny żeby wpaśc.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

no to nas nie bedzie ;)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

no trudno, może innym razem ;)