Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Camel-IL
Pseudoklimaciarz

Post autor: Camel-IL »

Hmm a mnie te foty ucieszyły 1 kuszol kosztuje 9 pkt :twisted:

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Kociołek nie może dołanczać do oddziałów...

Hag queen nie może mieć kociołka jak ma sztandar...

Tullaris jesteś zaborcą ludzkiej nadzieji ;)

No to inaczej :)

Podobno chempioni khainitów mogą mieć gifty do 25 punktów, jak chempionka do WE? Czy to prawda? Jeśli tak to może będzie jakaś ciekawa kombinacja, dzięki której exeki lub WE to dopakuje.

Zatem pozostaje kombinacja:

Piesza Hag queen jako BSB w exekach lub WE z sztandarem ASF lub innym równie ciekawym. Pozostaje tylko pytanie - jak bardzo taki bohater będzie przeżywalny? I teraz najważniejsza kwestia - podobno bohaterowie khainicki w tym hag queen i własnie ich chempioni mogą mieć gifty khaina. Assasin ma mieć aż do 75 punktów. Zatem jeśli nie ma wyraźnie napisane w AB, że nie można łaczyć giftów z magicznymi sztandarami - hag queen będzie mogła mieć ten magiczny sztandar i zwiększyć swoje uderzenie z ASF na tyle mocno aby mieć jak największe szanse na przeżycie a dla przeciwnika kombinacja ta miałaby oznaczać jak największe straty. Łączenie magicznych bannerów i giftów to analogia do łaczenie duszków leśnych elfów z ich magicznymi "beznadziejnymi" sztandarami ;). Zatem widzę jeszcze szanse, nie wspominając o ew. assasinie o ile sam z siebie będzie miał ASF.

Zatem Tullaris oczekuje Twojej odpowiedzi na ten zamysł - tym razem postaraj się przynieść dobre wieści ;)

EDIT:

Moja wypowiedz byla pisana razem z wcześniejszymi zatem ją edytuje ;)

Paraszczak dzięki za odpowiedzi. Zatem hag quenn z sztndarem i giftami do 50 (czy 75?) będzie ciekawym wyborem no i exeki w tej kombinacji będą mieli rację bytu. Jedynym problemem będzie połączenie Hag BSB i Hag na kociołku aby uzyskać masymalnie silną kombinacje - dość droga kombinacja i dalej pozoztsaje wybór jakiegoś caddy. Aczkolwiek kombinacja może mieć rację bytu z uwagi na tak mocne strzelanie które może się ładnie komponować z zestubbronowaną piechotą elitarną w tym Exeków z ASF.

Jankiel też sporo wyjaśnił.

W razie czego zamiast kociołka będzie istniała możliwość dopakowywania takiej hag BSB z ASF assasinem, dzięki czemu nie straci się możliwości brania innych herosów.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2008, o 09:47 przez Kal_Torak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bison
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bison »

Hmmm ... może handxbow będzie jak pistolet, tzn będzie w hth dawać +1A

Camel-IL
Pseudoklimaciarz

Hmm niestety przeliczyłem to i z tego co mi się wydaje to BG kosztują 15 pkt :( bo są tylko 20 pkt tańsi od tego co było w tym samym wystawieniu :?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Hmm a mnie te foty ucieszyły 1 kuszol kosztuje 9 pkt
10
Hag queen nie może mieć kociołka jak ma sztandar...
Może być bsb będąc na kotle. Ale wtedy ten nasz bsb jst mało mobilny.
Hmm niestety przeliczyłem to i z tego co mi się wydaje to BG kosztują 15 pkt
13. Za 15 pts byliby w porządku, teraz są przegięci.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Kal_Torak
Masakrator

Paraszczak pisze:Wychodzi na to, ze Hag z ASF, Rune of Khaine i Manbane dolaczona do Exekow miazdzy. Ma 6-8A z ciekawa sila, hate i ASF
Ta kombinacja z 6-8A z "ciekawą siłą" to 4 czy 5? :)

A i hag queen oprócz hatred ma też poisona?

Assasin będzie mógł mieć dwuraka czy tylko dodatkową broń i ew. zabawki do strzelania?

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Moim zdaniem za duzo kombinacji zeby WE i EX byli wystawialni, a co za tym idzie za duzo punktow to kosztuje.
Trzeba wystawic dwie Hag, jedna na kociolek jedna bsb.
Lepiej wystawic BG ktorzy z automatu sa stuborn maja 2 ataki i itp. Przetrzymaja wszystko, a pozniej jakas kontra i po klopocie.

pozdrawiam
EDIT
No jak Hag moze byc i na kociolku i na bsb to zdecydowanie mozna sie pokusic o jakas kobinacje dla Khainitow

Camel-IL
Pseudoklimaciarz

http://i255.photobucket.com/albums/hh15 ... points.jpg

Z tego linka wynika wyraźnie że kuszole kosztują 9 pkt chyba że nie potrafię podzelić 90 przez 10 :?

Awatar użytkownika
Wilhelm
Wałkarz

Post autor: Wilhelm »

te foty z warseera były na ostatniej stronie.

Z tej rozpiski faktycznie wynika, że BG kosztują 15 pkt, kusznicy goli 9, a WE 11 (odejmując koszty starych fcg).

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

i wierzycie w rozpiski "by GW"?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Z tego linka wynika wyraźnie że kuszole kosztują 9 pkt chyba że nie potrafię podzelić 90 przez 10
Z tego linka wynika, że Hag może mieć dwa poisony...
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Camel-IL
Pseudoklimaciarz

Po jednej na każdą bron??? :twisted:

Kal_Torak
Masakrator

Punkt w tamtą stronę czy drugą - kto by na to zwracał uwage ;)

Przez większość czasu nie wierzyłem aby kociołek dawał khaintom w 12 calach stubborna. Jeśli już ktoś wystawia kociołek to trzeba przyznać, że mimo wszystko trochę się zaciera różnica między BG a WE i Exekami (chociaż oczywiście mają nadal przewagę i WE oraz exeki bez kociołka są dużo gorsi od BG). Testy pokażą, czy linia khainickich stubborniarzy będzie grywalna, bo przynajmniej dla mnie każda jednostka ze stubbornem i LD 7+ jest już w pełni grywalna (wiem dochodzi jeszcze kwestia Feara ;) ).

Drugą opcją będzie kociołek służacy tylko do dodania +1 do ataku dla kluczowej jednostki :). Tacy CoK z hatem i dodatkowym atakiem i hydra banner będę poprostu straszni... Aczkolwiek sam +1 atak wystarczy, zwłaszcza dla oddziałów "kontrujących" jak przeciwnik stanie na tych czy innnych wersjach stubborniarzy...

Swoją drogą DE będą teraz nadązały z wystrzeliwywaniem wskrzeszanych umarlaków z VC w razie czego ;)

Assasin może biegać samotnie?

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Wilhelm pisze:te foty z warseera były na ostatniej stronie.

Z tej rozpiski faktycznie wynika, że BG kosztują 15 pkt
trzy- naś- cie. Tyle i ani trochę więcej.Dokładnie 13.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Hag moze byc BSB i moze zabrac ze soba ASF Banner.
Hag bedac BSB i majac magiczny sztandar moze brac normalnie gifty, a Master itemow nie.
Wychodzi na to, ze Hag z ASF, Rune of Khaine i Manbane dolaczona do Exekow miazdzy. Ma 6-8A z ciekawa sila, hate i ASF.
Dokladnie.

A z tym kotlem to jak to jest?

w 24 calach gift (jeden z 3)

a w 12 stubborn dla khainitow (tylko (di tej pory myslalem ze to wszystko, ale Paraszczak swoim postem mnie zakrecil :wink: )) czy cos jeszcze w 12 dla khainitow?

Awatar użytkownika
Shenq
Chuck Norris

Post autor: Shenq »

na liscie z GW za 20 BG dali 335punktów wiec 15 wydaje się bardziej prawdopodobe

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Shenq, nie kłóć się z Hag Queen

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Murmandamus z tego co wiem to w Polishhammerze, turnieje wygrywają niestety PG, ja też postaram się wystawiać wiedźmy i egzeków oraz szukać do nich zastosowana.
Kal_Torak pisze:Tullaris jesteś zaborcą ludzkiej nadzieji :wink:
Heh :D, trzeba nim być, jeśli jest się szefem Egzeków :twisted: :wink: .
A teraz tak: ok. pomyliłem się, ale jeśli Hag Qeen może brać sztandar mając kociołek to i tak zda się to na grzyba, jeśli kociołka nie można przyłączyć do oddziałów.
Pomysł na Hag Qeen jako BSB dla Egzeków jest dobry, ale co do jej przeżywalności to nie wiem może dać jej taniec śmierci (jeśli jeszcze jest) i mieć warda na 5+, albo wystawić drugą Królową z kociołkiem i dawać egzeką warda dla całego oddziału.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

ale racje ma.... a fota wyglada jkby z podrecznika była prawda? to byłoby nawet uczciwe, zwłaszcza kusznik po 9 punktów:D:D:D:D

A BG za 15pkt, 2A S4 ItP, Hate Stbrn - chyba jest oki prawda?

Zablokowany