Demony na Wielkiego Dracona czyli 2250p.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Demony na Wielkiego Dracona czyli 2250p.

Post autor: Malin »

Jak w temacie, nic dodać nic ująć. Czekam na komentarze :wink:

1 Keeper of Secrets @ 670 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Slaanesh
Spirit Swallower [100]

1 Herald of Tzeentch @ 185 Pts
Battle Standard Bearer; Magic Level 2; Lore of Tzeentch
Winged Horror [20]
Spell Breaker [25]

1 Herald of Khorne @ 190 Pts
Armour of Khorne [15]
Firestorm Blade [25]
1 Juggernaut of Khorne @ [50] Pts

1 Herald of Slaanesh @ 140 Pts
Siren Song [25]
1 Steed of Slaanesh @ [25] Pts

11 Bloodletters of Khorne @ 138 Pts
Musician

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 126 Pts
Musician

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 126 Pts
Musician

5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Flesh Hounds of Khorne @ 175 Pts

5 Seekers of Slaanesh @ 157 Pts
Standard, Siren Standard [25]

1 Fiends of Slaanesh @ 55 Pts

3 Fiends of Slaanesh @ 165 Pts

Casting Pool: 10
Dispel Pool: 7
Models in Army: 62
Total Army Cost: 2247
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Sycaca rozpa... Jesli nie dostaniesz imperium , z czolgami ktorego nie masz za bardzo co zrobic to cisniesz zdrowo... W 2 turze byc cala armia u przeciwnika - nicee...

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

czolgi rozkreca keeper i/lub khornista ;)

rozpa ciekawa, odbiega od standardow i moze cos zdzialac ;)

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

ja pewien nie jestem czy Spirit Swallower dobrze zadziala kilka podobych przedmiotow obecnych jest w innych armiach i jakos furory nie zrobily a tutaj jeszcze kosztuje 100 pk . imho lepiej zabraz mu level dac inne gifty i dodatkowy oddzial furi wlozyc.

Przy jednym DS przeciwnicy zrobia oczy ja zobacza ze nie masz Sunderinga :) a to moze sie zle skonczyc zawal albo cos :) Moze zadbal byc o ich zdrowie jednak wlaczyl bys go do swojej armi :)

Loki
Chuck Norris

Post autor: Loki »

wow Malinku teraz to juz nie chce grac na Twoje Demonki :D Rozpiska bardzo fajna :D
A MESSAGE TO THE EMPIRE:

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Kensiorek pisze:
Przy jednym DS przeciwnicy zrobia oczy ja zobacza ze nie masz Sunderinga :) a to moze sie zle skonczyc zawal albo cos :) Moze zadbal byc o ich zdrowie jednak wlaczyl bys go do swojej armi :)
Ty masz chyba przerost tresci nad forma :wink: 7 dd i 1 scroll to bardzo mocna obrona magiczna, zwlaszcza ze armia Malina od 2-3 tury jest w walce i do tego dazy a nie jak twoja przez 6 tur udaje ze umie czarowac i strzelac wiec musi miec 10 dd -2 do casta i 3 scrolle :roll:
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

Ziemko pisze:Sycaca rozpa... Jesli nie dostaniesz imperium , z czolgami ktorego nie masz za bardzo co zrobic to cisniesz zdrowo... W 2 turze byc cala armia u przeciwnika - nicee...
imperium z ta rozpa ssa

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Podoba mi się, choc ma Khorne'a (ale przynajmniej nie BT) a nie ma Papy. ;)
Kensiorek pisze:ja pewien nie jestem czy Spirit Swallower dobrze zadziala kilka podobych przedmiotow obecnych jest w innych armiach i jakos furory nie zrobily a tutaj jeszcze kosztuje 100 pk . imho lepiej zabraz mu level dac inne gifty i dodatkowy oddzial furi wlozyc.
Mam podobne odczucia. Wolę jakąś kombinację niż te drogie gifty (czy przedmioty magiczne).
Ja np. się przekonałem, ze siren song w wykonaniu tego pana jest bardzo interesujący i pomocny. :)

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

magia i tak nie rusza tutaj nic, bo to co jest wazne, albo jest kurewsko twarde przez warda i toughnessa, albo ma sie te 7 DD... ten scroll to i tak dodatek ;p z tą rozpą magowie szybko schodzą.

P.S Swallower to ciekawa opcja, zastanowilbym sie jednak nad torment bladem, demon's robem i syrenka ;)

P.S 2. Imperium, az tak bardzo ni zasysa... nie zawsze te 900 pkt da sie zdobyc na altarze i czolgach ;/

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Morrok pisze:P.S Swallower to ciekawa opcja, zastanowilbym sie jednak nad torment bladem, demon's robem i syrenka ;)
Ja z kolei robe zarzuciłem, wziąłem enrapturing gaze (ranny zombie dragon zdający Ld na 4 to fajny motyw). Wziąłem też soul hungera, ale się nad tym zastanawiam.
Chyba gdybym spotkał imperium albo kraśki (z celną klopą) to może bym przemyślał powrót do democni robe. ;) Ale ogólnie, jak napisałem, wolę takie właśnie kombinacje niż te droższe gifty.

ODPOWIEDZ