Szarże - podejście 3

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Szarże - podejście 3

Post autor: Paraszczak »

Można wiedzieć jak to się wszystko powyjaśniało z szarżami na strefy (rogi)?
Kilka dyskusji na ten temat było i zanim zapytuje, to się z nimi zapoznałem. Jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem.

Żeby ułatwić, to zapytam wprost:

1. Co się dzieje, jeśli jesteśmy w strefie przedniej oddziału, ale pogoń/overrun (po zabiciu innego oddziału) wbija nas w jego bok.

2. Co z szarżami frontalnymi, jeśli nasz cel ma zasłonięty front. I co za tym idzie - co z tymi rogami?

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=9050

Bardzo proszę o odpowiedź w 2 zdaniach, bo nie jest moim celem otwieranie kolejnego tematu na 9 stron.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

1. Wpadamy w bok.
2. Szarza jest mozliwa, o ile mozna zetknac sie z rogiem oddzialu. Nalezy przesunac model/oddzial szarzowany w taki sposob, zeby szarzujacy minimalnie sie z nim stykal.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Czyli rozumiem, że jak Smok walczy z oddziałem piechoty (5 w szeregu, cały front Smoka zajęty, a nawet oddział wychodzi na boki) to i tak może być zaszarżowany od frontu. Np. przej ciężką jazdę.

Smok LT więc go jazda widzi a po szarży piechotę lub Smoka se po prostu przesuną.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Nie moze zetknac sie z rogiem, bo caly front ma zajety. Musi miec chociaz kawalek pustego frontu, zeby to zaszlo.

edit. kawalkiem takiego frontu moze byc rowniez wolny rog podstawki.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2008, o 11:01 przez swieta_barbara, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Zgadzam sie ze sw_Barbara w 100%.

ODPOWIEDZ