Można wiedzieć jak to się wszystko powyjaśniało z szarżami na strefy (rogi)?
Kilka dyskusji na ten temat było i zanim zapytuje, to się z nimi zapoznałem. Jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem.
Żeby ułatwić, to zapytam wprost:
1. Co się dzieje, jeśli jesteśmy w strefie przedniej oddziału, ale pogoń/overrun (po zabiciu innego oddziału) wbija nas w jego bok.
2. Co z szarżami frontalnymi, jeśli nasz cel ma zasłonięty front. I co za tym idzie - co z tymi rogami?
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=9050
Bardzo proszę o odpowiedź w 2 zdaniach, bo nie jest moim celem otwieranie kolejnego tematu na 9 stron.
Szarże - podejście 3
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- swieta_barbara
- habydysz
1. Wpadamy w bok.
2. Szarza jest mozliwa, o ile mozna zetknac sie z rogiem oddzialu. Nalezy przesunac model/oddzial szarzowany w taki sposob, zeby szarzujacy minimalnie sie z nim stykal.
2. Szarza jest mozliwa, o ile mozna zetknac sie z rogiem oddzialu. Nalezy przesunac model/oddzial szarzowany w taki sposob, zeby szarzujacy minimalnie sie z nim stykal.
- Paraszczak
- Falubaz
Czyli rozumiem, że jak Smok walczy z oddziałem piechoty (5 w szeregu, cały front Smoka zajęty, a nawet oddział wychodzi na boki) to i tak może być zaszarżowany od frontu. Np. przej ciężką jazdę.
Smok LT więc go jazda widzi a po szarży piechotę lub Smoka se po prostu przesuną.
Smok LT więc go jazda widzi a po szarży piechotę lub Smoka se po prostu przesuną.
- swieta_barbara
- habydysz
Nie moze zetknac sie z rogiem, bo caly front ma zajety. Musi miec chociaz kawalek pustego frontu, zeby to zaszlo.
edit. kawalkiem takiego frontu moze byc rowniez wolny rog podstawki.
edit. kawalkiem takiego frontu moze byc rowniez wolny rog podstawki.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2008, o 11:01 przez swieta_barbara, łącznie zmieniany 1 raz.