Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
czy frenzy orków na dzikach daje frenzy dziką?
czy lataczy i skirmiszerzy zahaczają o fanatyków?
czy oddziały z frenzy muszą szarżować na fanatyków? jak tak to gdzie sie zatrzymują(stają na nim, a fanatyk ginie?)
czy fanatycycy tną ruch przeciwnikowi?
i jeszcze co miał autor army boka na mysli pisząc "animozji nie muszą zdawać jednostki o liczebności mniejszej niż 5 modeli" mozna to zinterpretować w 2 sposoby: 5 podstawek, lub us 5 ??
czy oddziały z frenzy muszą szarżować na fanatyków? jak tak to gdzie sie zatrzymują(stają na nim, a fanatyk ginie?)
i jeszcze co miał autor army boka na mysli pisząc "animozji nie muszą zdawać jednostki o liczebności mniejszej niż 5 modeli" mozna to zinterpretować w 2 sposoby: 5 podstawek, lub us 5 ??
1)tak,w tym tkwi ich urokoczopek pisze:czy frenzy orków na dzikach daje frenzy dziką?
2)w momencie wypuszczenia fanatyka tak,potem juz moga sobie nad nimi latac
3)ciekawa kwestia...oddzialy przeciwnika moga szarzowac na fanatyka(twoi nie,bo fanatyk to nadal twoj oddzial); IMO musza
4)tak,to twoj oddzial
5)to bardzo jasny zapisek,5 modeli to piec modeli
5 modeli to 5 modeli... nic mi to nie mówi:)
co do kwesti 2... moment wypuszczenia to cała tura szarż?? bo ostatnio miałem taką sytuacje że... były 2 szarże jedna na oddział moich goblinów, druga ( oddział latajacy) na jakis inny oddział... no i czy moge wypuscic fanatyków z szarzy 1 na droge szarzy numer 2??
co do kwesti 2... moment wypuszczenia to cała tura szarż?? bo ostatnio miałem taką sytuacje że... były 2 szarże jedna na oddział moich goblinów, druga ( oddział latajacy) na jakis inny oddział... no i czy moge wypuscic fanatyków z szarzy 1 na droge szarzy numer 2??
5modeli to 5 figurek, nie wazne jaki kazda z nich ma usoczopek pisze:5 modeli to 5 modeli... nic mi to nie mówi:)
mozesz wypuscic, ale latacze laduja tylko w momecie wypuszczenia fanola, wiec szaraza 2 po prostu nad nim przelecioczopek pisze:co do kwesti 2... moment wypuszczenia to cała tura szarż?? bo ostatnio miałem taką sytuacje że... były 2 szarże jedna na oddział moich goblinów, druga ( oddział latajacy) na jakis inny oddział... no i czy moge wypuscic fanatyków z szarzy 1 na droge szarzy numer 2??
quas poważnie wrogie oddziały z frenzy muszą szarzować na fanola???!!! i co się dalej dzieje? dostają 2k6 hitów i robia overrun`a?