Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Hihi ring of chotek faktycznie jest przeokrutny.

Poza dobrym i przydatnym koncem tury, reboundami itp mozna wywalic maga w inny wymiar:D

No coz, z tymi Bk to problem jest straszny...Mobilne to jest, powera ma, zablokowac ciezko, recykling regenka, save, power w combacie. I ominac z popychaczka na casterach jest problem.

Na to dranstwo to chyba najlepsza magica duza z metalem.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

max1 pisze:Czym jest " IoN ", a prede wszystkim (zaintrygowała mnei ta nazwa) "suczywo ze Szmaciwem" (drakenhoff banner? i co on robi?)
Z całą stanowczością stwierdzam, że wygrywa bitwy na 2+:)

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Chyba ze trafisz na HE z ksiazka i metalem na lordzie oraz malymi zimkami meczacymi drain magic..a i to nie daje wygranej... 2 varghulfy.. eh...

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

ION to inwokacja czyli wskszeszanie (D6 albo 1 woundów) .Baner daje regeneracje :lol2: ( przyznaje, masakryczny jest ten baner, 4 blood dragonów z BSB trzymałem 3 tury klocek white lionów i SM :o )

Troche sobie śledziłęm ten temat i musze przyznac że zapowiada się naprawde fajowo. Bez przepakerzania ale teraz DE będą miały duze szanse z każdym ( no i klimatycznie jest 8) )

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

DH banner jest krieg.

Chyba lepiej szarżować z przodu i po przedyskutowaniu sprawy z championem w turze przeciwnika dobrać się do bsb.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Paraszczak pisze:
max1 pisze:Czym jest " IoN ", a prede wszystkim (zaintrygowała mnei ta nazwa) "suczywo ze Szmaciwem" (drakenhoff banner? i co on robi?)
Z całą stanowczością stwierdzam, że wygrywa bitwy na 2+:)
eee tam.... ostatnoi udowodnilem, ze de na smoku (innym, lepszym ;) ) spokojnie wygrywa z bk :D zrobiles tylko 2 istotne bledy :D 1) jechales od tylu, wjechales samym smokiem ;)

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Murmandamus pisze:DH banner jest krieg.

Chyba lepiej szarżować z przodu i po przedyskutowaniu sprawy z championem w turze przeciwnika dobrać się do bsb.
No właśnie tu jest problem. Bo zasrany przeciwnik napierdoli ci 14 wskrzeszeń tego buca Czempiona - i stoisz i sie gapisz jak szpak w ...
A czymkolwiek innym sie nie dostawisz, to Suczywo i Vampir ciacha.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Na to dranstwo to chyba najlepsza magica duza z metalem.
3 małe magiczki z rule of burning iron. W końcu gnój zdechnie. Potem BK są już mięciutcy. Ewentualnie WE, corsairs, tudzież BG z KB z kotła. 9/6A z hatred i KB powinno starczyć :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Miales po prostu slaba rozpe na Vampiry :wink: jeden assasin z kb by starczyl pewnie. Podobnie Kociol........A poleganie na ringu tylko przy 3dd i 2 scrollach moze sie skonczyc roznie :wink: I nie widzialem jeszcze vampirow z 14 pd :wink: na dodatek oprocz lorda kazdy Vampir czy Necro wskrzesza bk na 4+ wiec 14 wskrzeszen to bajka dla malym dark elfikow :wink: predzej 10 pd w tym 8 wskrzeszen na 3+ z lorda ale wtedy jest on miekka kaczuszka a na herosow vc wydaly lekka wtedy 1000 pkt plus klocek bk za 450.........zostalo im 800 pkt na eteryki, bloodknighty, ghule wilki i baty.........malo naprawde malo
Ostatnio zmieniony 18 cze 2008, o 22:42 przez Malal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Jankiel pisze:3 małe magiczki z rule of burning iron.
Musisz go rozpuścić w 1 fazę magii, inaczej się uleczy. Szansa w zasadzie żadna. 2 czary zdispeluje a 1 wpuści. Next turn - dispelujesz 10-14 leczeń?
A co do BG/Corsairs/WE to trzeba zaszarżować piechotą kostkę jazdy z 2 bohaterami. Ciężko to widzę - choć nie niemożliwe.

Trzeba mu przeorać rów w 1 fazę walki. To chyba tyle w temacie kombatów z Drakenhoffem.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Malal pisze:jeden assasin z kb by starczyl pewnie. Podobnie Kociol........A poleganie na ringu tylko przy 3dd i 2 scrollach moze sie skonczyc roznie

Ja nie wiem z kim wy grywacie, jak boga kocham. Jak ja szarżuję samym Assassinem, to zawsze mam Challenge z championem, który stoi obok.
Notabene z drugiej strony stoi Wampir z Nightshroudem i Assassin paruje.

Sorry wogle ze wywalam z siebie tyle postow, ale nowe booki widzi sie raz na 7 lat.

Malal
Kretozord

Jakich 10-14 leczen? Rozpa ktora podales rzuca maksymalnie 10 razy to na 4+ wiec 5 razy wchodzi ..............chyba ze mowisz o innej rozpie nagle.........drakenhof banner jest mocny ale przereklamowany......

Edit

Skoro chlopina jest tak uprzejmy i ma lorda i bsb tam to proponuje szarze asssasinem i smokiem naraz....Tak czy siak ma typek przesrane bo do challega wlazi lord jak rzuca czempion czy lord a jka bsb to assasin radosnie wbija sie w szlachetny pojedynek
Ostatnio zmieniony 18 cze 2008, o 22:47 przez Malal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

"Suczywo ze Szmaciwem" to określenie mnie urzekło :D Nie grałem jeszcze z nowymi VC ale kilka ich bitew widziałem no i opis Pereszczaki jest dość klarowny i skłania do pewnych przemyśleń. Miałeś trochę pecha chyba z tym smokiem i lordem w ataku, o KB nie wspominając, tak że to lekko wypatrza obraz bitwy.
Niemniej muszę się sam spróbować z tymi legionami drugiej świeżości, też wydaje mi się że silna magia może być kluczem, a nowy podręcznik daje nam w tej kwestii duże pole do popisu.

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenie praktyczne z nowym AB to wrzucajcie, bardzo to pouczające.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

Paraszczak pisze: z drugiej strony stoi Wampir z Nightshroudem i Assassin paruje.
zauwaz ze ten item dziala tylko wtedy kiedy chcesz zaatakowac jego nosiciela (sprawdzalem specjalnie w AB) wiec ten assassin bedzie bil pierwszy.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Malal pisze:Jakich 10-14 leczen? Rozpa ktora podales rzuca maksymalnie 10 razy to na 4+ wiec 5 razy wchodzi ..............chyba ze mowisz o innej rozpie nagle.........drakenhof banner jest mocny ale przereklamowany......

Edit

Skoro chlopina jest tak uprzejmy i ma lorda i bsb tam to proponuje szarze asssasinem i smokiem naraz....Tak czy siak ma typek przesrane bo do challega wlazi lord jak rzuca czempion czy lord a jka bsb to assasin radosnie wbija sie w szlachetny pojedynek
Malal. Pobawmy się w statystykę troszkę. Jestem poetą a nie matematykiem, więc to będzie dość uproszczone. Mamy 10PD...leczymy na 4+ jak mówisz, więc 5 czarów nie wchodzi. Te co wchodzą (zakładamy optymistyczną wersję), to wchodzą: 2x na 4+, 2x na 5+ i 1x na 6+.
Nazywamy się Kuba Jankowski, a co za tym idzie magia się nas nie ima. Rozpraszamy 3 czary naszymi 3 Dispelami! Pozostałe 2 wchodzą - tak czy inaczej. Innymi słowy musimy go zabić w 1 rundę, bo 2W sobie narucha spowrotem.

Ale, ale! Sprawy się komplikują. Dochodzi Black Periapt i myślący przeciwnik! On kula IoN na 2 Kostkach! Też raczej wchodzi 5 czarów, tyle że już tylu nie rozproszysz...

I kolejna sprawa...nie miałem Assassinów, Garnków, Killing Blowów i innych. Albo rybki, albo akwarium.

Nie ma co narzekać. Następnym razem go rozszarpię.

pozdro i do nastepnej bitewki: JP

Malal
Kretozord

Toz przeciez napisalem w 1 poscie ze miales slaba rozpe na Vc zas 3 dd i 2 scrolle z ringiem w erze demonow, vc i nowych de to slabo i malo :wink:
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

W następnej bitwie stanę cal prze klocem i poczekam na szarżę. Dostanę ją, to se krzykne Challenge. Jest mi obojętne z kim. Ani wampir, ani Suczywo mnie nie zabije a jak wejdzie w HtH to raczej umrze. Jak przyjmie Championem, to w subsequencie będzie moja tura i nie będzie wskrzeszeń. Wywalę 10A w obesrańca - powinno starczyć.

Problem, jak przyjmie Lordem. Gem of Blood, Cursed Book i Regeneracja to dość duża dawka bonusów. Ale nie powinno być źle. Jak przyjmie Lordem, to w 2 rundy powinienem go rozwiercić, nawet z regenką.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ma cursed booka Oo przeciez on jest one use only Oo

ale mowie przyjmuj 2 rzeczami na raz :) i miej bsb w zasiegu wtedy bawet break na -3 jest spokojnie do ustania :)

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

wybiję się trochę z tematu...

Maluję nowiuśkich BG i stwierdzam, że to jedne z najlepszych figur GW pod względem wyglądu. Powinni mieć coś w rodzaju armor of darkness z as na 3+ :P za sam wygląd...

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

stwierdzilem to jak ich kupilem 5 lat temu

Zablokowany