call of cthulhu ccg
call of cthulhu ccg
jak w temacie - sa jacys gracze z Trojmiasta??
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".
wciaz szukam chetnych do gry z 3miasta
innych tez zapraszam do odwiedzenia http://www.cthulhu.yoyo.pl/
innych tez zapraszam do odwiedzenia http://www.cthulhu.yoyo.pl/
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".
up
czy są gdzieś dostępne startery do tej gry?
rebel prowadzi sprzedaz coc lcg, ale chwilowo nie maja starterow, choc warto ich zapytac, czy nie sprowadza.
poza tym odezwij sie na forum, ktoego adres podawalem wczesniej, a na pewno ktorys ze starych wyjadaczy cos poradzi (szczegolnie Cahir)
poza tym odezwij sie na forum, ktoego adres podawalem wczesniej, a na pewno ktorys ze starych wyjadaczy cos poradzi (szczegolnie Cahir)
dzieki juz to uczyniłem chyba się wciągnę w tą gierkę głównie ze względu na zamiłowanie do lovecrafta
Gierka calkiem calkiem. Pare milych chwil sie przy niej spedzilo, niestety siadla. Sadze, ze glownie zabily ja dwie rzeczy - wycofanie przez ffg z normalnej sprzedazy na rzecz asyliumow i brak supportu ze strony sklepow. Mam z 2/3 wszystkich wydanych kart, mialem wizje uzbierania calego seta, moze jeszcze do tego wroce.
Glowne polskie forum miescie sie bodajze na stronei Gozoku, polecam wszystkim.
1. gra nabiera nowego tempa, a przejscia ze standardowych losowych boosterow na asylum packi (z gory wiadomo, jakie karty sie kupuje) nie mozna nazwac zlym, szczegolnie, jesli ktos nie chce wydac fortuny polujac na okreslona karte, gdzie przy losowych boosterach szanse na te najlepsze sa zawsze minimalneDyd pisze:Gierka calkiem calkiem. Pare milych chwil sie przy niej spedzilo, niestety siadla. Sadze, ze glownie zabily ja dwie rzeczy - wycofanie przez ffg z normalnej sprzedazy na rzecz asyliumow i brak supportu ze strony sklepow. Mam z 2/3 wszystkich wydanych kart, mialem wizje uzbierania calego seta, moze jeszcze do tego wroce.
2. adres glownego forum coc lcg w Polsce to www.cthulhu.yoyo.pl (niestety serwer czasem sie wiesza, ale forum dziala pelna para )
tymczasowo serwer nie działa (znowu) więc spytam się tu. może ktoś z batlowców odpowie
Mam za sobą pierwszą grę. Jak to zazwyczaj bywa, rodzą się pytania. Pierwsza seria odnośnie Hunting Horror (M 15).
2. Czy mogę to zrobić w czasie story phase, automatycznie po terror struggle? Czy Hunting Horror musi być w tej historii?
3. Czy wybieram kolejnego bohatera, który szaleje? Czy płacę 1 żebym mógł sam wybrać kto oszaleje?
Mam za sobą pierwszą grę. Jak to zazwyczaj bywa, rodzą się pytania. Pierwsza seria odnośnie Hunting Horror (M 15).
1. Czy płacąc ten 1 musi być resource match?Response: after a character goes insane, pay 1 to choose another character. That character goes insane.
2. Czy mogę to zrobić w czasie story phase, automatycznie po terror struggle? Czy Hunting Horror musi być w tej historii?
3. Czy wybieram kolejnego bohatera, który szaleje? Czy płacę 1 żebym mógł sam wybrać kto oszaleje?
odp - nie musisz miec resource match. zgodnosc zasobow z dana karta musi byc tylko w momencie jej zagrywania z reki, zasada ta nie obowiazuje przy korzystaniu z "umiejetnosci" znajdujacych sie juz na stole kart (chyba ze co innego napisane jest na tej karcie, ale ja sobie takiej nie przypominam)Jose pisze: 1. Czy płacąc ten 1 musi być resource match?
odp - mozesz, bo jest to "response", a ten reaguje na dane zdarzenie zaraz po jego wystapieniu. nie moglbys skorzystac z tej umiejetnosci, gdyby byla to "action" - w fazie historii akcje mozna zagrywac jedynie przed i po rozpatrzeniu wszystkich ikon walki. a w tym przypadku Horror nie musi byc w tej historii (gdyby musial, to by to napisali)Jose pisze:2. Czy mogę to zrobić w czasie story phase, automatycznie po terror struggle? Czy Hunting Horror musi być w tej historii?
odp - placisz jeden i wybierasz charaktera, ktory szaleje. mozesz wybrac kazdego (nawet swojego) z tym, ze charakter ten, jezeli sam posiada ikone terroru lub "willpower", szalonym sie nie stanie.Jose pisze:3. Czy wybieram kolejnego bohatera, który szaleje? Czy płacę 1 żebym mógł sam wybrać kto oszaleje?
dzięki. Bigees wiesz może czemu forum ciągle nie działa? mi się zrodziły kolejne pytania i chwilowo muszę je zadawać tutaj:
1. Wandering Dimensional Shambler (FR U 97). Oponents need additional success token in order to win a story.
rozumiem, że to działa o ile ten character jest w grze. nie musi być commited to story?
2. Payback (FR U 46). Disrupt: cancel 1 wound to a character you control. Then choose and wound a character with equal or lower skill.
rozumiem, że tą kartę mogę zagrać tylko jeśli mam kogoś z toughness+X z wklepanym woundem? czy nawet wtedy gdy mi zabijają jakiegoś zwykłego gostka? i czy mogę zadać tego wounda komuś kto nie ma toughness+X?
3. Na koniec takie podstawowe pytanie: mogę rzucać/używać supporty, eventy,zdolności etc różnych frakcji na inne frakcje? to znaczy: kartą Yoga wspieram Cthulhu, zdolnością Shuby wystawiam charactera Syndykatu itp. oczywiście jeśli karta nie mówi inaczej
EDIT: czy z shotgun blast można zwoundować (zabić) char z invulnerability?
1. Wandering Dimensional Shambler (FR U 97). Oponents need additional success token in order to win a story.
rozumiem, że to działa o ile ten character jest w grze. nie musi być commited to story?
2. Payback (FR U 46). Disrupt: cancel 1 wound to a character you control. Then choose and wound a character with equal or lower skill.
rozumiem, że tą kartę mogę zagrać tylko jeśli mam kogoś z toughness+X z wklepanym woundem? czy nawet wtedy gdy mi zabijają jakiegoś zwykłego gostka? i czy mogę zadać tego wounda komuś kto nie ma toughness+X?
3. Na koniec takie podstawowe pytanie: mogę rzucać/używać supporty, eventy,zdolności etc różnych frakcji na inne frakcje? to znaczy: kartą Yoga wspieram Cthulhu, zdolnością Shuby wystawiam charactera Syndykatu itp. oczywiście jeśli karta nie mówi inaczej
EDIT: czy z shotgun blast można zwoundować (zabić) char z invulnerability?
1. musi byc w grze. dziala nawet, jak nie jest w historii.
2. disrupt oznacza, ze ten wound nigdy nie wchodzi w charaktera, wiec mozesz jak najbardziej zagrac nawet, gdy raniony mialby byc charakter bez toughenssa. przerzucic rane mozesz na kazdego kolesia, ktory nie ma invuranbility.
3. mozesz. to, ze karta jest np. yog-sothoth oznacza, ze musisz miec zasoby yoga, zeby zagrac taka karte. ale nie ma przeszkod, zeby np. jakis przedmiot np. yoga dac charakterowi np. cthulhu.
forum yoyo sie wiesza, bo serwer zawodzi
2. disrupt oznacza, ze ten wound nigdy nie wchodzi w charaktera, wiec mozesz jak najbardziej zagrac nawet, gdy raniony mialby byc charakter bez toughenssa. przerzucic rane mozesz na kazdego kolesia, ktory nie ma invuranbility.
3. mozesz. to, ze karta jest np. yog-sothoth oznacza, ze musisz miec zasoby yoga, zeby zagrac taka karte. ale nie ma przeszkod, zeby np. jakis przedmiot np. yoga dac charakterowi np. cthulhu.
forum yoyo sie wiesza, bo serwer zawodzi
jeszcze raz dzięki za odpowiedź. co do pkt 3 to tylko się utwierdzałem w tym czy tak można
szkoda ze sie serwer wiesza bo z chęcią poczytałbym jakie kombosy ludzie robią.
jak do tej pory mamy z dziewczyna arkham premium starter+4 boostery forgoten relics. podzieliśmy się tak, że ja wziąłem syndykat,yoga i shubę, a ona cthulhu,uniwerek i agencję. hastur pozostał 'neutralny' . sądzisz, że w miarę uzupełniają się te frakcję czy proponowałbyś nam jakiś inny podział? Generalnie chodzi o to by rozgrywka była w miarę wyrównana
szkoda ze sie serwer wiesza bo z chęcią poczytałbym jakie kombosy ludzie robią.
jak do tej pory mamy z dziewczyna arkham premium starter+4 boostery forgoten relics. podzieliśmy się tak, że ja wziąłem syndykat,yoga i shubę, a ona cthulhu,uniwerek i agencję. hastur pozostał 'neutralny' . sądzisz, że w miarę uzupełniają się te frakcję czy proponowałbyś nam jakiś inny podział? Generalnie chodzi o to by rozgrywka była w miarę wyrównana
Już 29 listopada w budynku Wyższej Szkoły Organizacji Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie przy ul. 17 stycznia 32, odbędą się rozgrywki piątej i ostatniej w tym roku kolejki Ogólnopolskiej Ligi Call of Cthulhu CCG. Zapraszamy wszystkich dawnych i obecnych fanów tej niesamowitej karcianki do udziału w turnieju.
Więcej informacji na stronie: http://www.ava.waw.pl
Na imprezę zapraszają organizatorzy:
Stowarzyszenie AVANGARDA,
Wyższa Szkoła Organizacji Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie,
oraz sponsorzy:
Cards-Planet - YOUR planet 4 Trading Cards & Supplies,
REBEL.pl - Centrum Gier
Więcej informacji na stronie: http://www.ava.waw.pl
Na imprezę zapraszają organizatorzy:
Stowarzyszenie AVANGARDA,
Wyższa Szkoła Organizacji Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie,
oraz sponsorzy: