![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
o zasadach VC - czyli nowa edycja i zmiany z tym związane
Moderator: misha
-
- Pseudoklimaciarz
Mam takie zasadnicze pytanie:
Jak działa Evocation of Death na Tomb Kings??
tzn. ile kostek zasysa?
Jak działa Evocation of Death na Tomb Kings??
tzn. ile kostek zasysa?
![Obrazek](http://i284.photobucket.com/albums/ll20/xxxVoodooxxx/Zasada4.jpg)
Jak dla mnie jest napisane że absorwuje magiczną energię, generowną przez magów w promieniu 6 cali. Liczki są magami to fakt, ale nie generują kostek powera.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2008, o 16:30 przez Voodoo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Pseudoklimaciarz
a Tomb Kingsi mają pulę startową czy nie?
Mają ale to nie są kostki generowane przez poszczególnego maga, tylko przez armię. Czyli wniosek jest taki, że jeżeli w 6" stoi taka Liczka nie trener nie pobiera dodatkowych kostek, pozostaje tylko pula startowa.
Tak. CC ma podstawkę rydwanu i US3 (to ważne), IMO sprawa wygląda podobnie do Skavenów i dzwonu. Umieszczasz go dowolnie w oddziale. Uważam że jest traktowany jako pojedynczy model, czyli aby mieć bonus za szerg musi stać koło niego np.4 zombiakow, umieszczonych po dwoch z obu stron.Shogun pisze:CC z nekro mozna wstawiać do oddziału?
Taka jest moja opinia, jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moze byc w oddziale, zajmuje miejsce tyle ile zajmuje czyli 10 zolnierzy, ale oczywiscie jego US dalej wynosi 3. W oddziale Ghuli wyglada to tak:Shogun pisze:CC z nekro mozna wstawiać do oddziału? a jeśli tak to jako ile modeli jest on traktowany, tzn ile zajmuje modeli w jednostce (piechoty)
GCCGG
GCCGG
GCCGG
GCCGG
GCCGG
Czyli jak widac 15 ghuli i corpse cart tworza klocek 5x5 i maja normalnie szeregi. Jesli nekros zginie to Corpse Cart wypada z oddzialu i staje obok. Nie musi byc otoczony z obu stron zolnierzami, moze rownie dobrze stac na flance, co czasami moze byc bardzo pomocne. Mam nadzieje ze to wyjasnia Twoje watpliwosci.
CC jest fajny - tylko punktowo lipnie z nim jest. Ostatnio widzialem w Coventry jak gral łepek na 3 CC - 2 z minusem do czarowania a jeden z dożywianiem... nawet fajnie sie sprawdzały.
Problem w tym, że chłopaki grają bardziej for fun --- np chaos tylko na piechocie no ale jak kto woli...
Ja mam nadzieje, że uda mi się 1-2 CC wystawić![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Problem w tym, że chłopaki grają bardziej for fun --- np chaos tylko na piechocie no ale jak kto woli...
Ja mam nadzieje, że uda mi się 1-2 CC wystawić
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)