Sędziowski Rynsztok
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- swieta_barbara
- habydysz
Chodzi mi o starszy, mniejszy model (ten na którym jeździ melkhior). Idealny na hellsteeda jak dla mnie.Tyle że stary winged nightmare to teraz abyssal terror czy jakoś tak.
Rulebook dość wyraźnie stwierda, że latacze dzielą się na: "flying monsters and flying units" więc jest monsterem. gdyby mu zabrać tą cechę oznaczałoby to że może np dołączać do oddziałów. a nie może więc zwykłym mountem nie jest.Jest zwykłym mountem.
A flying cavalry?
Hellstead ma jedną ranę więc jest steedem - to rulebook stwierdza jeszcze wyraźniej.
A co do tego że jak nie jest monsterem, to może dołączyć do oddziałów:
Hellstead ma jedną ranę więc jest steedem - to rulebook stwierdza jeszcze wyraźniej.
A co do tego że jak nie jest monsterem, to może dołączyć do oddziałów:
Więc nie widzę tutaj wykluczenia zwykłych mountów.Character mounted on flying creatures cannot join units.
mam rozwiązanie, hellkoń powinien mieć okrąglą podstawkę jak fanatyk :>
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
ale on już jest martwy, zaletą okrągłej podsawki jest to, ze nikt ci nie zrobi clippingu.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
- swieta_barbara
- habydysz
Dobra analogia imo - wroble bretonskie tez maja podstawke 40x40. Tez nie mozna ich zabic i tez maja 4To i S. Wrzuccie hellsteeda na 40x40.
- swieta_barbara
- habydysz
Chyba najbardziej fair rozwiazanie w takim wypadku.
Byłbym ostrożny z takimi analogiami. Wszelkie daemonic mounty zawsze miały swoja specyfikę jeśli chodzi o wielkość podstawek - tj były większe od innych (orłów, pegazów itp. - dla hellsteeda właśnnie od tychże wyciagamy analogię). Nie sądzę by coś się tu miało zmieniać - myslę że dysk powinien zostać na 50x50. Wiadomo że taka argumentacja nie wychodzi naprzeciw teorii o spójności zasad warhammera, ale cóż... wiadomo że nie są spójne. Ale taki układ wydaje mi się właściwy.Malal pisze:Jak rozumiem Disk of Tzeentch takze wrzucamy na 40 ?
W każdym razie trzeba mieć na uwadze że zagadnienie rozmiarów dysku wyjaśni się wraz z wyjściem mortali zapewne - nie wierzę by nie pokazali tam jakiegoś chłopaka na dysku.