Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>
Moderator: Yudokuno
Mi jakoś ci assasyni nie przypadli do gustu, nie wiem jacyś tacy dziwni, starzy mi się jakoś bardziej podobali (choć ten z lewej wygląda fajnie).
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
dokładnie takie same odczucia mam. Starzy (przynajmniej 2 z 3 wzorów) podobają mi się o wiele bardziej. Z tych nowych ten po lewej jeszcze daje radę.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Widze że potrzeba będzie sporo szczęścia żeby trafić na Dark Elfy które będą się różniły od oklepanego standardu o więcej niż 25%.
The most important rule!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Lizardmen, Bretonnia, High Elves
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Lizardmen, Bretonnia, High Elves
25% to i tak wiele. Zresztą. . . nie sądzę.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Każdy znajdzie coś dla siebie Pokażcie mi armię, która wystawia oryginalną rozpę w 100%, albo chociaż w 50% ?? Jakkolwiek te %ty definiować
VC będą miały jakieś ghule, BK lub GG, Varghulfa, nietoperki i wilki oraz 3-4 wampierzy, demony: duży demon, 2-3 małych chłopków, jakieś horrorki, furie itd., HE to DP, minimaxy w core (łuki, tudzież speary), bolce, magowie lub smok, i piechotka jak SM czy WL, WE - wiadomo Empire - wiadomo Lizaki: Slaan lub duży biegacz, reszta to to samo praktycznie Dużo by wyliczac
Generalnie z moich obserwacji najwięcej kombinacji jest w armiach, które są mało popularne, te popularniejsze tworzą standardy. Natomiast robienie na siłę czegoś oryginalnego mija się z celem, bo jednak rozpiski się składa, by tworzyły całość a nie zlepek oddziałów, chyba, że ja coś nie wiem
VC będą miały jakieś ghule, BK lub GG, Varghulfa, nietoperki i wilki oraz 3-4 wampierzy, demony: duży demon, 2-3 małych chłopków, jakieś horrorki, furie itd., HE to DP, minimaxy w core (łuki, tudzież speary), bolce, magowie lub smok, i piechotka jak SM czy WL, WE - wiadomo Empire - wiadomo Lizaki: Slaan lub duży biegacz, reszta to to samo praktycznie Dużo by wyliczac
Generalnie z moich obserwacji najwięcej kombinacji jest w armiach, które są mało popularne, te popularniejsze tworzą standardy. Natomiast robienie na siłę czegoś oryginalnego mija się z celem, bo jednak rozpiski się składa, by tworzyły całość a nie zlepek oddziałów, chyba, że ja coś nie wiem
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
http://www.games-workshop.de/warhammer/ ... index.shtm - na razie tylko po niemiecku
z tego co widzę to tego pieszego dreadlorda można całkiem fajnie złożyć
z tego co widzę to tego pieszego dreadlorda można całkiem fajnie złożyć
Dunkelelfen
- swieta_barbara
- habydysz
No to juz wrzuce te rysuneczki, co tam znalazlem:
Ci "najci" śmierdzą mi silver helmsami
Sciami no to prawda. Chociaz niektóre Armie wystawiają prawie wszystkie jednostki bo mają ich mało. Spójrz na WE tam zadko grywalymi jednostkami są raczej tylko GR, EG i orzełek poza tym na wszystkim sie gra.
Sciami no to prawda. Chociaz niektóre Armie wystawiają prawie wszystkie jednostki bo mają ich mało. Spójrz na WE tam zadko grywalymi jednostkami są raczej tylko GR, EG i orzełek poza tym na wszystkim sie gra.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Apropo tych nowych modeli.
Moim zdaniem GW ma jakąś taką politykę wypuszczania 80% modeli świetnych lub bardzo dobrych i paru takich kwasów jak np. Wild Riders, Warhawk Riders czy Lord Mounted z Wood Elfów. I tu widzę to samo.
Assasyni czy COK są rewelacyjne, ale bohater i czarodziejka mounted nie zapowiadają się ciekawie.
Moim zdaniem GW ma jakąś taką politykę wypuszczania 80% modeli świetnych lub bardzo dobrych i paru takich kwasów jak np. Wild Riders, Warhawk Riders czy Lord Mounted z Wood Elfów. I tu widzę to samo.
Assasyni czy COK są rewelacyjne, ale bohater i czarodziejka mounted nie zapowiadają się ciekawie.
- Temple Guard
- Falubaz
Ten lord na koniu? Dla mnie bomba!Malkavian pisze:Lord Mounted z Wood Elfów
A co do CoK to jak już dawno zostało powiedziane - idealne połączenie to 7-edycyjne CO i 6-edycyjni rycerze. Ci nowi rycerze faktycznie śmierdzą SH, chyba głównie przez podobne hełmy.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Dokładnie tak jak mówi Temple Guard, ciekawe tylko czy będzie można dostać jakoś same coldy z 7ed. Co do korsarzy to się pewnie wyłamie ale wole tych obecnych. Tych można złożyć na wiele sposobów i będzie masa fajnych bitzów ale jakoś mi nie leżą. Ten muzyk a zwłaszcza sztandarowy z obrazka to mogą za wampiry robić jak dla mnie.
Trzeba brać heroske witchek. Kociołek jest dla niej mountem. Kosztuje to chyba mniej niż 200 pkt (110 sam kocioł + hag, razem koło 170-180 pkt myślę).
Ostatnio zmieniony 20 cze 2008, o 16:20 przez Ritchie, łącznie zmieniany 1 raz.
kociołek 110 i jest obsługiwany przez HQ(herosa). strona nr 1.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Minimalny koszt to 200 pkt. (heroska to 90 + 110 za kocioł); nie zajmuje żadnych ekstra slotów poza tym 1 hero, co zjada heroska. Tak więc nie jest to jakaś wygórowana cena. W zestawie 2 Bitchki z 4 atakami każda oraz całość ma Ward 4+ od kotła. Trafienia od strzelania randomizujemy i te w kocioł są ignorowane.
Do tego Terror, MR 1 i wiadomo - stubborn bo to khainici
Takie pytanie ode mnie do osób, które mają dokładniejsze informacje - kiedy ginie kocioł, bo z tego co zauważyłem, to dopiero gdy zginą wiedźmy od niego, ale co się dzieje jak obsługa zostanie złamana i pogoniona, ale zdoła uciec ?? Stary był chyba Unbreakable, a ten nie jest. Owszem jest Warmachine, ale czy tylko w aspekcie traktowania przy strzelaniu, tudzież ruchu, czy jak ??
Do tego Terror, MR 1 i wiadomo - stubborn bo to khainici
Takie pytanie ode mnie do osób, które mają dokładniejsze informacje - kiedy ginie kocioł, bo z tego co zauważyłem, to dopiero gdy zginą wiedźmy od niego, ale co się dzieje jak obsługa zostanie złamana i pogoniona, ale zdoła uciec ?? Stary był chyba Unbreakable, a ten nie jest. Owszem jest Warmachine, ale czy tylko w aspekcie traktowania przy strzelaniu, tudzież ruchu, czy jak ??
Draconis - FOR EVER !!!