Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Mi jakoś ci assasyni nie przypadli do gustu, nie wiem jacyś tacy dziwni, starzy mi się jakoś bardziej podobali (choć ten z lewej wygląda fajnie).
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

dokładnie takie same odczucia mam. Starzy (przynajmniej 2 z 3 wzorów) podobają mi się o wiele bardziej. Z tych nowych ten po lewej jeszcze daje radę.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Jason
Mudżahedin

Post autor: Jason »

Widze że potrzeba będzie sporo szczęścia żeby trafić na Dark Elfy które będą się różniły od oklepanego standardu o więcej niż 25%. :)
The most important rule!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Lizardmen, Bretonnia, High Elves

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

25% to i tak wiele. Zresztą. . . nie sądzę.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

No widzę że już sie nie mają ludzie czego czepiać... Kto jak kto ale nowe DE zapowiadają się na armie którą można złożyć na bardzo wiele sposobów tak że ta uwaga jest całkowicie bezpodstawna jak na razie.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Każdy znajdzie coś dla siebie :) Pokażcie mi armię, która wystawia oryginalną rozpę w 100%, albo chociaż w 50% ?? Jakkolwiek te %ty definiować :D

VC będą miały jakieś ghule, BK lub GG, Varghulfa, nietoperki i wilki oraz 3-4 wampierzy, demony: duży demon, 2-3 małych chłopków, jakieś horrorki, furie itd., HE to DP, minimaxy w core (łuki, tudzież speary), bolce, magowie lub smok, i piechotka jak SM czy WL, WE - wiadomo ;) Empire - wiadomo ;) Lizaki: Slaan lub duży biegacz, reszta to to samo praktycznie :D Dużo by wyliczac :)

Generalnie z moich obserwacji najwięcej kombinacji jest w armiach, które są mało popularne, te popularniejsze tworzą standardy. Natomiast robienie na siłę czegoś oryginalnego mija się z celem, bo jednak rozpiski się składa, by tworzyły całość a nie zlepek oddziałów, chyba, że ja coś nie wiem :D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

http://www.games-workshop.de/warhammer/ ... index.shtm - na razie tylko po niemiecku

z tego co widzę to tego pieszego dreadlorda można całkiem fajnie złożyć

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Dunkelelfen :D :D :D
Obrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Spoko, szkoda tylko że ta strona z Melekitem i Morathi taka mała, na powiększeniu nic się nie da odczytać :(

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

No to juz wrzuce te rysuneczki, co tam znalazlem:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ci "najci" śmierdzą mi silver helmsami :evil:

Sciami no to prawda. Chociaz niektóre Armie wystawiają prawie wszystkie jednostki bo mają ich mało. Spójrz na WE tam zadko grywalymi jednostkami są raczej tylko GR, EG i orzełek poza tym na wszystkim sie gra.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Malkavian
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Malkavian »

Apropo tych nowych modeli.
Moim zdaniem GW ma jakąś taką politykę wypuszczania 80% modeli świetnych lub bardzo dobrych i paru takich kwasów jak np. Wild Riders, Warhawk Riders czy Lord Mounted z Wood Elfów. I tu widzę to samo.

Assasyni czy COK są rewelacyjne, ale bohater i czarodziejka mounted nie zapowiadają się ciekawie.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Malkavian pisze:Lord Mounted z Wood Elfów
:shock: Ten lord na koniu? Dla mnie bomba!

A co do CoK to jak już dawno zostało powiedziane - idealne połączenie to 7-edycyjne CO i 6-edycyjni rycerze. Ci nowi rycerze faktycznie śmierdzą SH, chyba głównie przez podobne hełmy.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Dokładnie tak jak mówi Temple Guard, ciekawe tylko czy będzie można dostać jakoś same coldy z 7ed. Co do korsarzy to się pewnie wyłamie ale wole tych obecnych. Tych można złożyć na wiele sposobów i będzie masa fajnych bitzów ale jakoś mi nie leżą. Ten muzyk a zwłaszcza sztandarowy z obrazka to mogą za wampiry robić jak dla mnie.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Mi tam się nawet hydra podoba... :twisted:
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Szybkie pytanie: ile kosztuje kociolek, i czy trzeba brac heroske witchek aby go wystawic ?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Trzeba brać heroske witchek. Kociołek jest dla niej mountem. Kosztuje to chyba mniej niż 200 pkt (110 sam kocioł + hag, razem koło 170-180 pkt myślę).
Ostatnio zmieniony 20 cze 2008, o 16:20 przez Ritchie, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

kociołek 110 i jest obsługiwany przez HQ(herosa). strona nr 1.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Minimalny koszt to 200 pkt. (heroska to 90 + 110 za kocioł); nie zajmuje żadnych ekstra slotów poza tym 1 hero, co zjada heroska. Tak więc nie jest to jakaś wygórowana cena. W zestawie 2 Bitchki z 4 atakami każda oraz całość ma Ward 4+ od kotła. Trafienia od strzelania randomizujemy i te w kocioł są ignorowane.
Do tego Terror, MR 1 i wiadomo - stubborn bo to khainici :)

Takie pytanie ode mnie do osób, które mają dokładniejsze informacje - kiedy ginie kocioł, bo z tego co zauważyłem, to dopiero gdy zginą wiedźmy od niego, ale co się dzieje jak obsługa zostanie złamana i pogoniona, ale zdoła uciec ?? Stary był chyba Unbreakable, a ten nie jest. Owszem jest Warmachine, ale czy tylko w aspekcie traktowania przy strzelaniu, tudzież ruchu, czy jak ??
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

A to pewne że nie jest Unbreakable?? Powinien być jeśli nie zostało to nigdzie zaznaczone to zostało po staremu, bo gdyby nie to pojawia się problem.

Zablokowany