Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Malkavian
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Malkavian »

Voodoo pisze:
Malkavian pisze:Assasyni czy COK są rewelacyjne, ale bohater i czarodziejka mounted nie zapowiadają się ciekawie.
Szczerze mówiąc widząc magiczke i bohatera na zimnym na tym zdjęciu uważam że ciężko powiedzieć czy będą fajne :shock: Może te dwa zdjęcia zmienią Twoje zdanie :

Obrazek

Obrazek
Chodziło mi bardziej o tego Lorda pieszo ze złotym hełmem (choć na dobrą sprawę nie do końca wiem co to jest).
Hero na CO jest świetny, magiczka tak sobie.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Magiczka zasuwista. Z cold onea przesadzę ją na dark steeda i będzie się nazywać u mnie Carla Szara Wiedzma(dla znających kroniki wojny na Lodoss będą wiedzieć ;) )
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Moim zdaniem Magiczka genialna bardzo dynamiczna A jej CO jak by miał się rzucic do biegu.
Ten lord wporządku ale juz taki jakis bardziej statyczny, chociaz wygląda jak by miał dać sygnał do ataku.
O CO nie musze mówic bo naprawde wyglądają genialnie.
Zawsze mozecie dorobic z GS toporki dla ExE i dac nowym figsą. Ręce odbic jak do draicha natomiast zrobic trzonek i głowice. To tylko troche wysiłku kosztuje ale warto ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Malkavian pisze:Chodziło mi bardziej o tego Lorda pieszo ze złotym hełmem (choć na dobrą sprawę nie do końca wiem co to jest).
Zapuszczam foty:

Lokhir- zapewne specjalny bohater, korsarz (landów ;) ) Hełm to jakaś kałamarnica IMO bardzo klimatyczny.
Obrazek

Dreadlord
Obrazek

IMO magiczka i ci dwaj panowie wyżej są zajebiści, jak figsy DE.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Imo oba typy ssą pałę. Czarka z tej perspektywy jednak daje radę. Chociaż u dreadlorda podoba mi się ten motyw z głową i oczkami ledwo wystającymi spod zbroi :)
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Widzę, że większość osób woli nową hydrę, ale ja wolę starą. Ta nowa ma dla mnie jakieś dziwne proporcje, ogólnie jest za chuda i razi różnica między wielkością głów a grubością szyi. Podobnie jakoś wolę starszych korsarzy. Tak naprawdę z nowości to lubię tylko Cold One'y (rycerze lepsi z 6 ed.).
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Ja też wolę starą. łby nowej jakoś mi wydają się za duże w stosunku do ciała. Korsarze nowi jakkolwiek mi pasują.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Dla mnie magiczka jest bardzo fajna, aż żal że się jej tak nie wystawia.
Co do bohaterów pieszych to master jest ciekawą figurką ale jednak mi się nie podoba co do Lokhira to sam nie wiem, pomysł na bohatera ciekawy ale mogli by się bardziej postarać co do figurki, nie ma w sobie nic specjalnego oprócz udziwnionego hełmu.

Co do hydry faktycznie te proporcje są nie najlepiej dobrane i jest za chuda ale z tego zdjęcia z boku nawet mi się podoba. A że, moim zdaniem ta poprzednia to jest w ogóle beznadziejna to może być.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Paraszczak, Murmandamus, pewnie uznacie mnie za heretyka, ale mi właśnie w egzekach najbardziej właśnie Draichy i miedzy innymi dlatego jest to mój ulubiony oddział :wink: , a te poprzednie figurki z toporami jakoś mnie nie przekonują
Co do Nowych COK to generalnie fajni ale nie podobają mi się te dziwę zdobienia na hełmach.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Cóz jak uważasz Tullaris. Draichy to wymysł Gava przy tworzeniu 6ed. Ja się tam trzymam tradycji w tym przypadku.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

I Wielki Rispekt ci za to :wink: , niestety ja zaczynałem swoja przygodę z WFB od 6-tej edycji, no i wiesz czasami nawek Gav wymyśli cos fajnego.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

jaki tam rispekt. Po prostu Gav utworzył nową tradycje ;) I ja się jej trzymam :D
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

:D Gav Thrope ist Krieg i odkupił swe winy najnowszą edycją na to mi wygląda.

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Niech żyje Gav Thrope ! ! !

Hurrey ! Hurrey ! Hurrey ! !

Ku jego pamięci na pierwszą bitwę na nowym AB (po jego wyjściu) wezmę do swojej rozpy jego ulubiony item "Venom Sword" :D

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

nie nie jego ulubiony był dark sword podobno.

hm hm
x: it is the gav thrope
y: yes he is a gav thrope
x: and it is it is a glorious thing to be a gav thrope.

to z "pirates of penzance" jak by ktoś nie kojarzył.

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

sorry - Dark Sword, mój błąd :D

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Jeśli wychlać odpowiednio dużo wódy, wsadzić do gęby 10 gum do żucia, to Gav Thrope i Dark Sword brzmią prawie jednakowo...coś w tym jest:)

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Ahhh...yes...I can see the resemblance... :twisted: :wink:

btw...dreadlord imo wyglada jakby chowal sie do skorupy i nogi zupelnie nieproporcojonalne w stosunku do reszty ciala...ale na tym linku z niemieckiej strony widac,ze mozna go inaczej zlozyc...chyba fajniej...wiec zobaczymy....coldy fajne, jezdzcy z 6 ed i bedzie dobrze...lokhir ma fajna postawe...moze maska nie do konca, ale chyba niezly....tylko niezly na champa corsairs a nie wypasionego speciala ktory wzbudza terror i dostaje ataki za ranki...ale ogolnie jest extra, figsy i zasady....plus artwork z AB (znow z niemieckiego linka)....nie wiem jak wy Panowie ale I can't wait!

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

no i jest update na miniature range na stronie gw uk...
http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

O wszyscy Khemrijscy bogowie!

Nie obraźcie się ale macie kompletnie spieprzoną okładkę nowego rulebooka... Jak dla mnie porażka.

Zablokowany