Co najlepiej na początek?
Moderator: Kołata
Pojedyncze orki kupisz na allegro i w niektórych sklepach.Piotr3K pisze: A da sie jakoś innaczej kupić 6 orków niż w boxie? (są blisterki czy coś?)
A bohater na dziku może być w środku oddziału piechotnego?
Bohater na dziku może być w środku oddziału piechotnego, ale rusza się on w tym momencie maksymalnym ruchem całego regimentu (w przypadku orków, 4 Mv podstawowego).
.
A mogłabybyć dobra armia na 1000 punktów oparta na orkach i magii orczej?
(tzn. żeby nie było night goblinów, ani goblinowych szamanów, tylko orkowi, ale spider ridersi mogą być).
Np. 2 szamany orkowe, 2 oddziały orków i jakieś inne rzeczy?
I czy jak jest na magii to już nie pasują machiny bo załoga od Waaagh! ucieknie?
(tzn. żeby nie było night goblinów, ani goblinowych szamanów, tylko orkowi, ale spider ridersi mogą być).
Np. 2 szamany orkowe, 2 oddziały orków i jakieś inne rzeczy?
I czy jak jest na magii to już nie pasują machiny bo załoga od Waaagh! ucieknie?
A armia na samych orkach na 1k punktów by musiała mieć generała Big Bossa?
CZy mogli by być na 1k dwaj orczy szamani?
CZy mogli by być na 1k dwaj orczy szamani?
-
- Pseudoklimaciarz
mam do was pytanko bo mam zamiar zacząc zbierac O&G i wiem ze na początek army book ale dla mnie najwazniejszy jest wybur mianowszy chodzi mi oto co mam wybrac orki czy goblinki kto znich jest lepszy a kto gorszy i jakie sa minusy i plusy tych armi i powiedcie mi bo chcem zrobic se amiee do garnia na tuniejach i z kumplami wiec oplaca sie robic armie orki+goblinki bo slyszalem o jakis bijatykach ale to tylko chyba jakas ptotka????:P
a wiec tak...
zdecydowanie najważniejszy jest army book, bez tego nie masz co wogole grać
a co figurek: jak wiesz jest to armia i Orków i Goblinów, oznacza to iz wiekszość armi to mix orkow z goblinami. Orki są silniejsze, lepiej walczą i są odważniejsze, natomiast goblinki to małe pokraczne istoty, które boją sie wszystkiego, lecz są bardzo tanie w pkt, potraia dosiadać wilków oraz budować machiny wojenne.
popatrz sobie na rozpiski na tym forum, poczytaj artykuly(np. dobre artykuly dla poczatkujacych sa na www.czempioni.pl) i mniej wiecej bedziesz wiedział jak sie sprawa ma
a o bijatykach to poczytasz sobie w army booku już, ogólnie w tej armi wiekszy zawsze zjada mniejszego i są ciągłe bijatyki
zdecydowanie najważniejszy jest army book, bez tego nie masz co wogole grać
a co figurek: jak wiesz jest to armia i Orków i Goblinów, oznacza to iz wiekszość armi to mix orkow z goblinami. Orki są silniejsze, lepiej walczą i są odważniejsze, natomiast goblinki to małe pokraczne istoty, które boją sie wszystkiego, lecz są bardzo tanie w pkt, potraia dosiadać wilków oraz budować machiny wojenne.
popatrz sobie na rozpiski na tym forum, poczytaj artykuly(np. dobre artykuly dla poczatkujacych sa na www.czempioni.pl) i mniej wiecej bedziesz wiedział jak sie sprawa ma
a o bijatykach to poczytasz sobie w army booku już, ogólnie w tej armi wiekszy zawsze zjada mniejszego i są ciągłe bijatyki