Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Nie w przypadku BG mają przeżuty, nie muszą gonić. Oni mają te przeżuty z innej zasady niż eternal hetred.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

A moim zdaneiem jak najbardziej działa - ethernal hatred to zwykłe hatred (tak jest z resztą w opisie), z tym, że przerzuty na HE obowiązują w każdej rundzie walki. Aczkolwiek w przypadku BG nie ma to znaczenia, gdzyż BG mają inną zasadę pozwalająca im przerzucać hity w każdej rundzie walki.
dlatego, ze maja inna zasad eodpowiedzialem, ze nie :) inna sprawa, ze hate maja i tak w ramach bycia elfem :) wiec gonic i tak musza :)

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Hetred też mają?? No to bez sensu nie wiem po co było robić inną zasadę skoro i tak muszą gonić.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Ta dodatkowa zasada, to też przecież Hate przeciwko wszystkim, tylko w każdej turze więc tak czy tak trzeba gonić. Nie wiem co wy się tak tego gonienia biocie, grając z HE trzeba było gonić zawsze i jakoś mi to nie przeszkadzało.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

nie jest to może wielka niekorzyść, ale jednak słaby punkt. Generalnie gonić zawsze z własnej woli bez przymusu to jednak co innego niż gonić zawsze z hata bo przeciwnik zawsze może to jakoś taktycznie wykorzystać, wiedząc że musimy gonić. No i będzie trzeba uważać by w taką pułapkę nie wpaść :) Ogólnie więcej plusów niż minusów, ale minus też fajny bo urozmaica grę, nie czyniąc jej przy tym nieprzewidywalną.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nie mają przerzutów, nie muszą gonić.
Jacku, a gdzie jest napisane, że standard of balance kasuje zasadę warrior elite? Ale po walce z jednostką z SoB nie muszą gonić.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Są plusy dodatnie i plusy ujemne, ale HE ze swojego ASF nie mają tych drugich, podobnie jak przy przeżutach psychologi przeciwko nam. No cóż jak zwykle DE mają pod górkę.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

No tak, ale my mamy przerzuty na nich w każdej rundzie to nam pomoże.
Obrazek

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Ja nie wiem ludzie, brakuje wam konstuktywnego myslenia?? hate dziala na nasza niekorzysc w zasadzie tylko w jednej sytuacji. jezeli dostajemy szarze z boku lub z tylu i wygrywamy runde walki (co sie praktycznie nigdy nie zdarza bo to my w takiej sytuacji w wiekszosci przypadkow zostaniemy pogonieni). jezeli wygramy taka runde walki czasem sie zdarza ze nie chcemy gonic zeby nie wyrywac sie z szyku. Innych sytuacji jakos nie widze. Jezeli szarzuja nam fastem smoka, Champion wola na pojedynek, wbijamy overkilla i musimy gonic. Mamy nasza nastepna ture by znow ustawic sie na dobra pozycje. Po za tym smok jest large targetem i moze spokojnie chowac sie za naszymi jednostaki i szarzowac z poza nich. Jest jeszcze jedna sytuacja, przy ktorej hate krzyzuje nam w pewnym stopniu plany. Jezeli szarzujemy jednostke stojaca blisko krawedzi, lamiemy ja i nie chcemy gonic by nie wyjechac za pole bitwy. AAAAAAaa i jeszcze przeciwnik moze nam podlozyc oddzial pod rydwan, ktory goniac wbija sie do lasu. Ale kto rozsadny zaszarzuje rydwanem w takiej sytuacji. Tak jak w szachach trzeba wykonac kilka ruchow do przodu w glowie zanim wykona sie je na planszy.

Awatar użytkownika
Pierun
Mudżahedin

Post autor: Pierun »

Podbiegam driadami pod BG blokując im ruch, a Tobie dokądś tam śpieszno, Ty w swojej szarża, wygrywasz - gonisz. Ja w mojej z czegos tam w bok. Proste nie? ...i pewnie multum podobnych sytuacji których ani ja ani Ty nie jesteśmy w stanie przewidzieć, bo niespodziewane sytuacje to urok tej gry :).

zdrówko

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Pierun pisze:Ja w mojej z czegos tam w bok.
I się odbijasz 8)
Obrazek

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Pierun: akurat bg maja stubborn i ItP, to zwisa mi to gdzie gonie i pod kogo sie podkladam, bo to dziala jak unbreakable. Mowie jeszcze jest tak ze jest nasza 6 tura. Mamy przed soba oddzial przeciwnika stojacego kilka cali przy krawedzi, chcemy za niego punty, szarzujemy go lamiemy i musimy gonic tracac tym samym 100 pts za cwiartke. Beda sie zdarzac sytuacje, ze ze skrzywieniem na twarzy bedziemy gonic przeciwnika, ale stanowic one beda moze kilka procent. A przerzuty w cc hita to niewspolmiernie duza korzysc w poruwnaniu do strat.

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

ajpinus - a ile zamierzasz ich wystawiać ? 150 ? Skoro ci zwisa gdzie gonisz i pod kogo się podkładasz to co powiesz na pogonienie wprost przed swój własny regiment ? np CoK gotowych do szarży ? - Jeśli wasi przeciwnicy nie potrafią wykorzystywać Hate - to się wkrótce nauczą ... - Orzeł w dupe - BG gonią i za stół ...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Pewnie orzeł doleci...
Jak się nie będzie miało mocnej magii, to się przynajmniej wystawi mocne strzelanie. Czym będą wyciągać? 9 guestów? Czy treemanem?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

A ja ci mogę napisać że pewnie plansza będzie płaska jak statystyczna polka i tak sobie możemy do jutra - nic z tego nie wynika. Oprócz faktu że jak ktoś nie potrafi skorzystać z hata przeciwnika to mówi się trudno ;) - Zresztą życie zweryfikuje

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Nie zapominajcie o VC i TK oni nie mają żadnej jednostki która może uciec z walki. I w tym momęcie jestem w dupie i mogę zapomnieć o wyprowadzeniu w pole BG... :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

czemu. Wystarczy przyzwać oddział zombich i popchnąc ich w tył albo bok BG. BG ich wycinają w pień i. . . overrunnują do tyłu. A tego już nie da się tak łatwo powstrzymać odpowiednimi ruchami.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Obrazek

Ale kiedy BG szarżują muszą robić overruna.
Obrazek

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Nie Ritchie - elfy mają mega mocną magię i strzelanie - to się nigdy nie uda ;)

W każdym razie Standard Elficki 15 BG z ASF ( chyba że ktoś będzie wystawiał COK ) utworzy kolejne flaki z olejem na stołach - a po rozpiskach tu wysyłanych widać że smok jak był tak będzie :D

Czyli pomimo iż book świetny i wspaniały to albo radość nieadekwatna albo gracze mało elastyczni ...

Voodoo chodzi chyba o to że może ktoś te zombi postawić pod fajnym kontem zaraz przed twoją jednostką ( 1") efektywnie albo wykluczy ją to z gry albo wymusi od niej szarżę ( no chyba że wspaniała i nieomylna losowana magia wymiecie zombi bez reszty ) a wtedy z 2 atakami z siłą 4 - wipe overun i biegniesz - jak mówie nawet nie żeby się podstawić tylko żeby zasłaniać inne własne unity ...
Ostatnio zmieniony 21 cze 2008, o 14:32 przez THE_END, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

a fakt. Zapomniałem :p

Zablokowany