Książę [616]
Halabarda
Karwasze Obrony [55]
Pancerz Caledora [25]
Klejnot Odwagi [10]
Gwiezdny Smok [370]
BSB [216]
Smoczy Pancerz, Tarcza, Kopia
Bitewny Proporzec [80]
Elfi rumak w kropierzu [16]
Mag [140]
poziom 1
Zwój Rozproszenia [20]
Zwój Rozproszenia [20]
10 Włóczników [90]
10 Włóczników [90]
6 Smoczych Książąt [270]
F.C.G.
Chorągiew Ellyrionu [15]
Pan Smoków z Drzazgą [25]
5 Smoczych Książąt [190]
Sztandarowy ze Sztandarem Bitewnym [20]
5 Srebrnych Hełmów [115]
5 Srebrnych Hełmów [115]
5 Srebrnych Hełmów [115]
Wielki Orzeł [50]
Całkowity koszt armii: 1997
Modeli w armii: 50
rospa jest na turniej w Bielsku, prosze o komentarze, a zamysł był taki, żeby stworzyć jakiś mocniejszy ofens.
P.S. Dlaczego po Polsku? Bo Polski to piękny język
Hussar HE 2000
-
- "Nie jestem powergamerem"
-
Poprostu ciąłem wszystko co się dało, żeby mieć punkty na kawalerię. A szczerze mówiąc Ci włócznicy to dla mnie trochę kula u nogi, bo gdyby SH byli w coreach to miałbym jeszcze dwa oddziały SH ( na starych Hajach tak grałem )Semi pisze: rozpa calkiem spoko...tylko czemu 10 wlocznikow?? jakie to ma miec zastosowanie?
A tak to mogę tam zawsze maga wsadzić jakby co, albo ćwiartkę zająć, albo zabić coś małego, co może się dostać na tyły mojej kawalerii.
ja jestem przeciwnikiem polskich nazw, ale gdy całosc jest po polsku to nabiera to całkiem innej jakosci
(swoja droga zmienił bys jeszcze to BSB i FCG na nasza mowe, razi w oczy )
włocznicy chyba dlatego sa bo sa najtansi ..
ale jednak lucznicy sa bardziej przydatni.. 20 luków potrafi juz zniszczyc wrogiego fasta.. moze by tak ochudzic troche rospiske (zamiana jednych SH na fasta) i dac luki
poza tym mnie przeraza troche ten drogi oddział DP.. a jesli jeszcze dojdzie tam BSB to bedzie to wprost wymarzony cel dla strzelców przeciwnika... bo chyba nie bedziesz nimi siedział w lesie cały czas.
pozdawiam
(swoja droga zmienił bys jeszcze to BSB i FCG na nasza mowe, razi w oczy )
włocznicy chyba dlatego sa bo sa najtansi ..
ale jednak lucznicy sa bardziej przydatni.. 20 luków potrafi juz zniszczyc wrogiego fasta.. moze by tak ochudzic troche rospiske (zamiana jednych SH na fasta) i dac luki
poza tym mnie przeraza troche ten drogi oddział DP.. a jesli jeszcze dojdzie tam BSB to bedzie to wprost wymarzony cel dla strzelców przeciwnika... bo chyba nie bedziesz nimi siedział w lesie cały czas.
pozdawiam
zamienilbym jednych silverów na 2 orly, zostaje 15 pkt, posuzkal jeszcze gdzieś 25 i już są lucznicy.
A co to drzaźga?
z takimi zmianami ta rozpa dużo zyska.
Ci wlocznicy to 180 pkt. w zasadzie wyrzucone w bloto, zaś doplacając 40 masz 2 oddzialy luków, które to będa niszczyć wrogie fasty, gdyż one mogą Cię zbyt manerworować.
2 oddzialy wsparcia w psotaci silverów wystarcza w zupelnosci, po co na sile wkaldać 3 oddzial? Za to masz 2 orly, czyli razem już 3, a czymś musisz szybko wrogie maszyny zlikwidować gdyż one robią kuku naszej kawaleri.
I tak na marginesie to nie wiem czy BB jest tutaj aż tak potrzebny, wolalbym tańszego a przezywalnego bsb i na litosć boską wez gdzieś magiczne ataki, bo nie masz czym ubić jakieś writhy, gdyż na CC HE nie mają jak je wziaść.
A co to drzaźga?
z takimi zmianami ta rozpa dużo zyska.
Ci wlocznicy to 180 pkt. w zasadzie wyrzucone w bloto, zaś doplacając 40 masz 2 oddzialy luków, które to będa niszczyć wrogie fasty, gdyż one mogą Cię zbyt manerworować.
2 oddzialy wsparcia w psotaci silverów wystarcza w zupelnosci, po co na sile wkaldać 3 oddzial? Za to masz 2 orly, czyli razem już 3, a czymś musisz szybko wrogie maszyny zlikwidować gdyż one robią kuku naszej kawaleri.
I tak na marginesie to nie wiem czy BB jest tutaj aż tak potrzebny, wolalbym tańszego a przezywalnego bsb i na litosć boską wez gdzieś magiczne ataki, bo nie masz czym ubić jakieś writhy, gdyż na CC HE nie mają jak je wziaść.
-
Dzięki za porady.
Tak będzie ostatecznie wyglądać rospa ( niektóre kwestie uwzglądniłem i tak mi wyszło ):
Książę [616]
Halabarda
Karwasze Obrony [55]
Pancerz Caledora [25]
Klejnot Odwagi [10]
Gwiezdny Smok [370]
Sztandarowy Armii [161]
Hełm Fortuny [25]
Mag [140]
poziom 1
Zwój Rozproszenia [20]
Zwój Rozproszenia [20]
10 Łuczników [110]
10 Włóczników [90]
6 Smoczych Książąt [270]
Pan Smoków, Sztandarowy, Muzyk
Chorągiew Ellyrionu [15]
5 Smoczych Książąt [190]
5 Srebrnych Hełmów [115]
5 Srebrnych Hełmów [115]
5 Jeźdźców Ellyrionu [90]
Wielki Orzeł [50]
Wielki Orzeł [50]
Modeli w armii: 51
Dzięki za wszystkie rady, zobaczymy jak się rospa na turnieju jutro spisze.
Tak będzie ostatecznie wyglądać rospa ( niektóre kwestie uwzglądniłem i tak mi wyszło ):
Książę [616]
Halabarda
Karwasze Obrony [55]
Pancerz Caledora [25]
Klejnot Odwagi [10]
Gwiezdny Smok [370]
Sztandarowy Armii [161]
Hełm Fortuny [25]
Mag [140]
poziom 1
Zwój Rozproszenia [20]
Zwój Rozproszenia [20]
10 Łuczników [110]
10 Włóczników [90]
6 Smoczych Książąt [270]
Pan Smoków, Sztandarowy, Muzyk
Chorągiew Ellyrionu [15]
5 Smoczych Książąt [190]
5 Srebrnych Hełmów [115]
5 Srebrnych Hełmów [115]
5 Jeźdźców Ellyrionu [90]
Wielki Orzeł [50]
Wielki Orzeł [50]
Modeli w armii: 51
Dzięki za wszystkie rady, zobaczymy jak się rospa na turnieju jutro spisze.
"Cięzka noc, co? ... pół miliarda się wymknęło..."
Amor patriae nostra lex
Salamun Aleykum
Amor patriae nostra lex
Salamun Aleykum