Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>
Moderator: Yudokuno
W teorii i na papierze to rzeczywiście wydaje się takie proste i piękne W praktyce to może raz na turniej uda ci się uzyskać możliwość tego typu co w przykładzie. Ale co się martwić - ja myślę i przewiduję i naprawdę nie jestem takim debilem, żeby nie wiedzieć co taki orzełek może zrobić. Do piachu z nim i po kłopocie. Zawsze jest ta 1 tura by to ustawić, a ja mam potem turę na przeciwdziałanie.
Niby khorniki mają frenzy a ludzie nimi grają i potrafią uniemożliwiać ich wyciąganie.
Niby khorniki mają frenzy a ludzie nimi grają i potrafią uniemożliwiać ich wyciąganie.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Ostatni raz dane nam było grać na 1500. 18:2 dla DE.Jasne że wszystko zależy od klasy przeciwnika - z chęcią przeczytam Ty i twoje nowe DE na smoku 2K vs Robson z 2/4
Steamtanki i cannony to łatwiutkie cele dla DE.
Kto zaczyna? Bo jeśli HE, to wystawiam się na 31" od nich, jeśli ja, to w pierwszej turze biegnę na 10. Zabijają mi dwóch, ja trzech. A potem już z górki.Archery mają jedną turę przewagi za zasięg. W strzelaniu do Kuszników powoduje to 1.67 zabitych jeśli wykupiłeś tarcze ( wtedy kosztują to samo co HE odpowiednik ). W kolejnej turze dochodzi następny i statystycznie w momencie kiedy strzelisz będzie cię 7 - Zadasz 2.33 Rany trafiając na 5+ itd
Sorry, ale nawet się nie znamy. A gdybym miał, to podzieliłbym się tylko z osobami, które znam osobiście i do których mam zaufanie.Jak już pisałęm w PM - jeśli masz booka to się podziel
I jestem na bliskim. Dla mnie bomba.Ciekawe podejście ... Harpie , i Fasty przegrywają walkę z kusznikami - odbijają się i co ? i Gonisz
Chyba nie sądzisz, że będą dwa boxy - jeden z korsarzami strzelającymi, drugi z walczącymi wręcz.10 Korsarzy 2hw
10 ---II--- z kuszami
Szlifuj. Warto. W dwa miesiące może zdążysz.No ale jak gonisz kusznikami odział który kosztuje koło 100 ptk to znaczy że muszę wyszlifować swój skillz żeby zrozumieć po co to robisz
Hymn przegranych"Wielka sława to żart, książe błazna jest wart
złoto sypie się w krag, z rąk do rąk, z rąk do rąk"
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
nie raz juz rozmawialem z robsonem na temat imperium i ma podobne zdanie do mnie, ze 4 armaty sa slabe... i strasznie nieuniwersalneRobson z 2/4
hate'a sie wykorzystuje troche inaczejCiekawe podejście ... Harpie , i Fasty przegrywają walkę z kusznikami - odbijają się i co ? i Gonisz
No to tylko potwierdza że teraz będzie 90% razy 20:0 dla DE to po 1 a po 2 w końcu pojawicie się w UK i pokażecie na GT że w Europie jesteście najlepsi.[/quote]Ostatni raz dane nam było grać na 1500. 18:2 dla DE.
Steamtanki i cannony to łatwiutkie cele dla DE."
Mylisz się Shino Hate to żadna dolegliwość - sam miód i nie da się go wykorzystać - no chyba że w ramach pomocy w szlifowaniu mojego skilla mi napiszesz jak miałbym to zrobićKto zaczyna? Bo jeśli HE, to wystawiam się na 31" od nich, jeśli ja, to w pierwszej turze biegnę na 10. Zabijają mi dwóch, ja trzech. A potem już z górki."
A jeśli nie ? A jeśli wystawiają archerów po tobie itd ... Po co teoretyzować - już obstawiam twoje 1 miejsce w lidze ( nie zarobie pewnie tyle co na dzisiejszych ruskach ale zawsze cos )Zderzenie kulturowe - Ja Cię nie znam ale jak bym miał i byś poprosił to bym się podzielił bo to nie pluton ani uran - mało jak będę miał hordy ( a demony np miałem ) to pierwszy będę rozsyłał - ale pokutuje chyba jeszcze w Polsce radziecka podejrzliwość - serio nie jestem z CIASorry, ale nawet się nie znamy. A gdybym miał, to podzieliłbym się tylko z osobami, które znam osobiście i do których mam zaufanie.
Na bliskim pod kawalerią z 2+ sv ... Dla DP też bomba zabijesz 2 reszta cię rozjedzie - 60 pts dla ciebie 110 dla DP + uprzywilejowana pozycja za twoimi liniami ( S&S nie robisz bo przecież jesteś na bliskim - no i zamiast wbijać się w bok kloca to wypłacasz mu 20 strzałów )I jestem na bliskim. Dla mnie bomba. "
Szlifuj. Warto. W dwa miesiące może zdążysz.
Ja Mad Skillz a ty wyobraźnie i możemy zdobywać tytuł chempionów kosmosu w turniejach parowych
Zależy czy śpiewa go po battlu czy też kładąc się spać ... Battle = hobby przegrana = brak umiejętności cieszenia się samą grą - Jeśli pan Murm cieszy się grą nawet przegrywając to ja polecam kurs gry na pianinieHymn przegranych
hate'a sie wykorzystuje troche inaczej
@the_end
Ja zdaje sobie sprawe ze to forum publiczne i ze mozesz wypowiadac sie do woli. Ale bez kitu. nie pisz o rzeczach o ktorych nie masz pojecia. Piszesz bzdury. Daruj nam i innym. Chcesz popisac posty? Pisz w rozluznianiu.
@topic
Normalne ze kusznicy lepsi od lucznikow.
Ale moim zdaniem armia błyśnie na magii. Turbo darmowe kostki, i BA do trzymania High Sorcki.
Pozdrawiam
Ja zdaje sobie sprawe ze to forum publiczne i ze mozesz wypowiadac sie do woli. Ale bez kitu. nie pisz o rzeczach o ktorych nie masz pojecia. Piszesz bzdury. Daruj nam i innym. Chcesz popisac posty? Pisz w rozluznianiu.
@topic
Normalne ze kusznicy lepsi od lucznikow.
Ale moim zdaniem armia błyśnie na magii. Turbo darmowe kostki, i BA do trzymania High Sorcki.
Pozdrawiam
@ Aldean - konformizm to piękna rzecz - w chinach dostałbyś medal - swoją rozwiniętą argumentacją mnie przekonałeś - Kusznicy lepsi od łuczników - już sobie zapisuję I stand corrected.
@topic - Błyśnie zwłaszcza że 3 czarodziejki same losują czary jedna ma prawie wszystkie - BA to jakiś nowy regiment czy BG w przebraniu ?
Również pozdrawiam
@topic - Błyśnie zwłaszcza że 3 czarodziejki same losują czary jedna ma prawie wszystkie - BA to jakiś nowy regiment czy BG w przebraniu ?
Również pozdrawiam
THE_END: kusznicy oprocz strzelania, moga spokojnie lamac klocki piechoty czy kawalerie szarza z boku, a gonienie kusznikami 2d6 w turze przeciwnika pozwala im zdobyc troche pola i ewentualnie ustawic sie w dobrej pozycji na nastepna swoja ture. Jezeli nawet nia ma nic do szarzowania od boku to prujemy do przeciwnika na bliskim. To nie jest regiment ktory musimy nanczyc i ktory wygrywa nam gry. Mozna nim duzo ryzykowac. Twoj styl uzywania kusznikow jest bardzo zachowawczy, a twoje przykaldy bardzo uproszczone i tendencyjne.
ajpinus - przekonaliście mnie - zwłaszcza Aldean - nie trzeba mi już tłumaczyć - rozumiem.
Teraz mi powiedzcie jeszcze jak będziemy wymiatać magią - wiedziałem że na tym forum się czegoś nauczę i już zaczyna się to sprawdzać - dzięki chłopaki
Teraz mi powiedzcie jeszcze jak będziemy wymiatać magią - wiedziałem że na tym forum się czegoś nauczę i już zaczyna się to sprawdzać - dzięki chłopaki
tak przemyślalem sprawe i z tego co narazie wiem to chyba dla mnie najowocniejszą rozpą będzie smok, który w zasadzie BSB nie potrzebuje, dlatego wejdą 2 sorcki.
Chyba pzobieram sobie coś takiego, nie mam armi na smoku bo chociaż SD jest super, ale wtedy z resztą armi jest krucho i nie komponuje się tak dobrze.
Smok
2x sorcka
2x10 kuszoli
warriorzy jako PD dla jednej z sorcek
2x5 fasty z kuszami
2\3x5 harpije
6x coldy ze szamtą pewnie asf
5xshadzi
4 bolce
jak zostanie punktów to w fasty bądz kusnzików, ewentualnie rydwan.
Bądz troszke inna wersja
Smok
BSB na rydwanie
caddy
2x1o kusz
2x5 raidersi z kuszami
2\3x5 harpi
6x coldy z jakąś szmatą
6x coldy ze szmatą jakąś
5\6x shadzi
rydwan
2bolce
hydra
ta druga mi się bardziej podoba, taka mocarna w uderzeniu się wydaje, gdyż jest super smok, pewnie silny bsb na rydwanie i do tego drugi rydwan, 2 oddzialy dobrej ciezkiej jazdy i jeszcze hydra.
i mam nadzieje, że to się jakoś zmieści wszystko na standardowe pkt...
Chyba pzobieram sobie coś takiego, nie mam armi na smoku bo chociaż SD jest super, ale wtedy z resztą armi jest krucho i nie komponuje się tak dobrze.
Smok
2x sorcka
2x10 kuszoli
warriorzy jako PD dla jednej z sorcek
2x5 fasty z kuszami
2\3x5 harpije
6x coldy ze szamtą pewnie asf
5xshadzi
4 bolce
jak zostanie punktów to w fasty bądz kusnzików, ewentualnie rydwan.
Bądz troszke inna wersja
Smok
BSB na rydwanie
caddy
2x1o kusz
2x5 raidersi z kuszami
2\3x5 harpi
6x coldy z jakąś szmatą
6x coldy ze szmatą jakąś
5\6x shadzi
rydwan
2bolce
hydra
ta druga mi się bardziej podoba, taka mocarna w uderzeniu się wydaje, gdyż jest super smok, pewnie silny bsb na rydwanie i do tego drugi rydwan, 2 oddzialy dobrej ciezkiej jazdy i jeszcze hydra.
i mam nadzieje, że to się jakoś zmieści wszystko na standardowe pkt...
BA to BG. Ot literówka. Sarkazm to obrona ludzi słabych, a furory nim nie zrobiłbyś chyba nigdzie :>THE_END pisze:@ Aldean - konformizm to piękna rzecz - w chinach dostałbyś medal - swoją rozwiniętą argumentacją mnie przekonałeś - Kusznicy lepsi od łuczników - już sobie zapisuję I stand corrected.
Również pozdrawiam
Statystycznie nawet przegrywasz z kusznikami. Usiadz. Przelicz. Poturlaj sobie. Nie zakładaj z góry ze wiesz lepiej. Co robisz prawie zawsze.
Pozdrawiam
lol. Za takie informacje to sie płaci :> to ze Ty tego nie widzisz nie widzisz to nie znaczy ze tego nie ma :> zreszta...nie dosc ze wiesz lepiej to i tak nie dasz sie przekonac:>THE_END pisze: Teraz mi powiedzcie jeszcze jak będziemy wymiatać magią - wiedziałem że na tym forum się czegoś nauczę i już zaczyna się to sprawdzać - dzięki chłopaki
THE_END: ja nie mam zamiaru Cie do niczego przekonywac, wiele przeciez zalezy od sytuacji na stole, od rzutu koscmi itd. AS 4+ kusznikow stanowi o ich wiekszej uniwersalnosci. Maja wiekszy potencjal w cc niz goli lucznicy ktorzy nadaja sie jedynie do strzelania i zajmowania cwiartek. Przy sile 3 i jednym ataku, ASF jest praktycznie bezuzyteczny a juz napewno mniej niz as na 4+.Chyba ze cos ma bardzo wysoka sile i niweluje as kusznikow (np. szarza minotaurow, przy ktorej ASF lucznikow przydaje sie jednak bardziej).
Jest naprawde tyle roznorodnych sytuacji i zaleznosci ze trudno tak sobie gdybac. I tak wszystko wychodzi w praniu, a kostki zrobia swoje bez wzgledu na prawdopodobienstwo.
Jest naprawde tyle roznorodnych sytuacji i zaleznosci ze trudno tak sobie gdybac. I tak wszystko wychodzi w praniu, a kostki zrobia swoje bez wzgledu na prawdopodobienstwo.
z tym asf a savem na 4+ w cc to tak różnie bywa, jednak przewage ma save, gdyż przeciwko strzelaniu również jest co nie jest bez znaczenia jeśli i idzie o wymiane ognia z czymś co ma sily3.
Jednak... szarża takich furi przykladowo, tutaj chyba przewage ma asf, chociaz mogę się mylić.
Na pewno przydaje sie na bolcu fakt faktem, ze czasem mi dupe uratowal. Zaloga zabija ostatniego wilda czy coś podobnego
Jednak... szarża takich furi przykladowo, tutaj chyba przewage ma asf, chociaz mogę się mylić.
Na pewno przydaje sie na bolcu fakt faktem, ze czasem mi dupe uratowal. Zaloga zabija ostatniego wilda czy coś podobnego
Moim zdaniem najwazniejsze w danej jednostce jest nie to jak sobie radzi z wroga tegoż samego typu jednostka - patrz Kusznicy DE i Łucznicy HE, lecz jej przydatnośc na polu bitwy.
Kusznicy sa w tym przypadku bardziej uniwersalni
Czy to w walce z minotuarami - ktorych w ostrzale zabija wiecej, czy jako suport szarzy oskrzydlajacej (dzieki save).
pozatym
Jak moze byc mocniejszych 10 strzał z 3S
od
20 strzal -1 to hit AP -1
Kusznicy sa w tym przypadku bardziej uniwersalni
Czy to w walce z minotuarami - ktorych w ostrzale zabija wiecej, czy jako suport szarzy oskrzydlajacej (dzieki save).
pozatym
Jak moze byc mocniejszych 10 strzał z 3S
od
20 strzal -1 to hit AP -1
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Jankiel pisze:Szlifuj. Warto. W dwa miesiące może zdążysz.No ale jak gonisz kusznikami odział który kosztuje koło 100 ptk to znaczy że muszę wyszlifować swój skillz żeby zrozumieć po co to robisz
Wątpię. Chyba, że jest Trojkiem.
Mi zrozumienie dlaczego przegrywam z Jankielem pojedynki DE na DE zająło dwa lata.
On ma Delficką maszynę Turinga.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Rzeczywiście czerpię przyjemność z samej gry nawet przegrywając. To naprawdę nie boli. A ma pianinie nie miałbym nic przeciwko temu żeby nauczyć się grać. Nawet chciałbym.Zależy czy śpiewa go po battlu czy też kładąc się spać ... Battle = hobby przegrana = brak umiejętności cieszenia się samą grą - Jeśli pan Murm cieszy się grą nawet przegrywając to ja polecam kurs gry na pianinie
Och, och, och, no to mi wjechałeś na ambicję :/No to tylko potwierdza że teraz będzie 90% razy 20:0 dla DE to po 1 a po 2 w końcu pojawicie się w UK i pokażecie na GT że w Europie jesteście najlepsi
Głupoty. Równie dobrze Anglicy mogliby przyjechać na ETC i pokazać, że umieją grać.
No jasne. Jak tylko otrzymujesz w zaufaniu dokument stanowiący tajemnicę handlową GW, to wywieszasz go na warseerze. Ot, różnice kulturowe.Zderzenie kulturowe - Ja Cię nie znam ale jak bym miał i byś poprosił to bym się podzielił bo to nie pluton ani uran - mało jak będę miał hordy ( a demony np miałem ) to pierwszy będę rozsyłał - ale pokutuje chyba jeszcze w Polsce radziecka podejrzliwość
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Tajemnica handlowa GW nie jest naszą tajemnicą Tajemnice towarzyską rozumiem, ale nie powołujmy się na chronienie interesów GW ;P
Nie rozumiem tej napinki. Przyszedł ajpinus, przyszedł THE END i od razu atmosfera się zepsuła. Jakieś różnice kulturowe, coś. Wyluzujcie ludzie.
Nie rozumiem tej napinki. Przyszedł ajpinus, przyszedł THE END i od razu atmosfera się zepsuła. Jakieś różnice kulturowe, coś. Wyluzujcie ludzie.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2008, o 09:40 przez Ritchie, łącznie zmieniany 1 raz.