Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

bez kitu...ale sie bełkot zrobił...

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

Nom ja 3 raz już proszę żeby ktoś mi nakreślił to wymiatanie magią ...

Jeśli dobrze rozumiem to czarodziejki nie mogą wybierać czarów ( 0 takich itemów )

Mieści się kombinacja bound + dagger + life taker ?

I jak wtedy z małymi DS + Tome of Furion a druga DS + Darkstar Cloak ?

Wie ktoś ile coś takiego by wyszło w ptk - bo IMHO to chyba najlepsze combo na 3 czarownice.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

tak naprawde to kompania Davy Jones :D tak mi sie kojarzy ta ośmiornica :D

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Paraszczak pisze:bez kitu...ale sie bełkot zrobił...
Przyjdzie Jankiel to hurtem wyrzuci.
Szkoda oczu na te bzdety.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

Tak z innej beczki.

Czy trucizna "Manbane" działa w połączeniu z kuszą Zabójcy???

Drugie pytanko czy korsarze po marszu mogą strzelać?
W ręcznych kuszach jest ze nie ma kar za ruch i dystans. Ale tyczy to sie marszu ?

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Andy pisze:Tak z innej beczki.

Czy trucizna "Manbane" działa w połączeniu z kuszą Zabójcy???

Drugie pytanko czy korsarze po marszu mogą strzelać?
W ręcznych kuszach jest ze nie ma kar za ruch i dystans. Ale tyczy to sie marszu ?
Manbane dziala z kusza ale nie mozna strzelac po marszu.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

No nareszcie powrót do jakiejś merytorycznej dyskusji. Ostatnie dwie strony to jakaś żenada, popieram postulat Jedy Knight'a, a niektórzy panowie może się przeniosą na inne forum najlepiej dla profesjonalnych krytyków szeroko pojętej sytuacji geopolitycznej na świecie...

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Andy pisze:Drugie pytanko czy korsarze po marszu mogą strzelać?
Tylko fasty mogą maszerować i strzelać, inne jednostki strzelające nie:

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Anearion pisze:
Kosa pisze:jeśli DE nie będą chcialy szarżować w nasze mega-uber-silne unity to się je do tego po prostu zmusi jakimiś plewami i śmieciami ;)
Pokaż mi te śmiecie i plewy w army liscie HE to będę dozgonnie wdzięczny :D .

Najbardziej w nowych DE bolą mnie 2+ unity Harpii. To jest przewaga DE: oni mają śmiecie (latające :lol2: ) a my nie.
Nie wiem czy nie zauważyłeś drogi Anearionie, ale to połowa twojej armii :D :wink: .
Co do harpi to rzeczywiście DE mają tu przewagę, ale i tak są one większym zagrożeniem dla imperialnych dział niż dla bolców czy łuczników, (bolcami łatwiej wystrzelać harpie niż działami, poza tym elfy mają ASF)
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Mam pytanie czy nowe DE mają mieć magiczne ataki w elitarnych oddziałach BG/Exeki/Witchki/Korsarze? Czy może ten kociolek coś daje?
Obrazek

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Nic nie ma magicznych ataków. Niestety ich brak dość mocno nas boli. Kociołek ich nie daje. Jedna możliwość to bohaterowie lub magiczne bronie na Championach BG lub COKs. Reszta kwiczy i modli się o oblane masowe wardy.:/

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Paraszczak pisze:Nic nie ma magicznych ataków.
Czyli do zabicia eterali pozostaje tylko magia i ataki z bohaterów/championów. Widze małe światełko w tunelu pozwalajace nawiązać równą walkę z nowymi DE- eterale (chociaż ich nie lubię :( ).
Wizja wpakowania się GG w klocek BG nie daj Boże w zasiegu kociołka troszkę mnie przeraża ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Nie wszystkie przedmioty magiczne są już znane (przynajmniej ja nie znam), może będzie coś co daje magiczne ataki dla oddziałów, tak jak u HE.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Anearion
Wałkarz

Post autor: Anearion »

Murmandamus pisze:
Najbardziej w nowych DE bolą mnie 2+ unity Harpii. To jest przewaga DE: oni mają śmiecie (latające ) a my nie.

jak śmiesz nazywać błogosławione istoty Khaina śmieciami?
:P

High rlfy mają swe orły. Ew Ellyrian lub tiranoc chariot lub silverhelmes.
Ja tam się do świątyni Khaina nie zapisywałem. Dużo trzeba dawać na tacę :lol2: ?

Masz rację, tylko, jak już ktoś wcześnie zauważył: po pierwsze zajmują slot rare lub special , a po drugie kosztują (poza orzełkiem) około 100 pts.

A jeśli chodzi o zdejmowanie maszyn wojennych do harpie biją na głowę zarówno SH, orzełki jak i Tiranoca . Poza tym liczy się kompozycja całej armii: dodaj do tego shadów, DR w corach i okazuję się, że HE w ogóle są mniej mobilne.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Wiesz tak stosunkowo niewiele, dwa zdradzieckie nędzne elfy dziennie styka :twisted: .

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

HE zawsze byly mniej mobilne :roll:

a co do śmiec w HE, to wlaśnie chodzilo mi o wszelakiego coś co kosztuje od 50 do 115 :P my mamy drogie śmieci ;)
Ostatnio zmieniony 22 cze 2008, o 16:29 przez Kosa, łącznie zmieniany 1 raz.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Anearion
Wałkarz

Post autor: Anearion »

Tullaris pisze:
Nie wiem czy nie zauważyłeś drogi Anearionie, ale to połowa twojej armii :D :wink: .
Co do harpi to rzeczywiście DE mają tu przewagę, ale i tak są one większym zagrożeniem dla imperialnych dział niż dla bolców czy łuczników, (bolcami łatwiej wystrzelać harpie niż działami, poza tym elfy mają ASF)
Zgodzę się co do moich DP w ostatniej bitwie, przez którą nie zrobili nic. Choć to w sumie nie ich wina, że silverami rzuciłem 3 jedynki na uciekanie :D . Śmiej się, śmiej Tullaris jakbyś wziął harpie, to mogłeś zremisować, albo wygrać. Swoje rzuty w tej bitwie pominę milczeniem...

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Anearion pisze:A jeśli chodzi o zdejmowanie maszyn wojennych do harpie biją na głowę zarówno SH, orzełki jak i Tiranoca.

Harpie nie tylko bija na głowę wymienione przez Ciebie jednostki ale i całem armie. Nie ma przecież armii która ma lataczy w corach.

Oby było jakieś ograniczenie ale nie 0-1 tylko sensowne np. Mainstay unit dla Warriorów. Wtedy liczba oddziałów harpi byłaby zalezna od oddziałów Warriorów. Bo tak to jakiś zboczeniec zrobi sobie armię na samych harpieach, DR i magach ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Demony chyba jeszcze furie mają.

Żadnych ograniczeń nie będzie. Jedynie takie, że nie wliczają się do minimum corów.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Ritchie pisze:Jedynie takie, że nie wliczają się do minimum corów.
A to uspokoiłeś mnie ;)
Obrazek

Zablokowany