Lord Czarodziej i jego tajemnice.

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Lord Czarodziej i jego tajemnice.

Post autor: Murmandamus »

Kto z was grywa na Lordzie Czarodzieju? Są tacy?
Ja ze swojej strony gdy go wystawiam biorę obowiązkowo pegaza dla niego. Grywa ktoś na piechotę nim? Albo na koniu?

Moja kombinacja dla niego to rod of power,2x dispell scroll i albo ring of volanos albo power stone.

Ktoś go wyposaża może w jakąś inną kombinację?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

Ja w taką samą :D do tego WP z Icon of Magnus i Armour of Meteoric Iron i Wizz z orb of thunder i Wizz z Doomfire ring i Wizard Staffem ( na koniku żeby mieć lepsze pole rażenia burning headem a ws po to żeby jak mu sie z fire rzuci 5 albo 6 żeby mógł castnąć )

Wystawiam to na koleżeńsko jak nie gram altarem :)

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Jeśli ktoś nie boi się miscastów, to ja zamierzam przetestować typa z 4 powerstone'ami, Volansem, ze wsparciem w postaci 2 lvl caddy, 2 lvl z rod of power i powerstonem, i typem z 2 powerstone'ami i wizard staff :twisted: Prawdziwy hardkor, tyle, że nie mamy żadnego zabezpieczenia przed miscastami. Dla mnie DSy na Lordzie to trochę marnowanie potencjału

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Czy marnowanie? Nie sądzę poczaruje i jednocześnie pewne zabezpieczenie magiczne jest. Do kompanii ma u mnie 2lvelowca z seal of destruction i po sprawie. Trzeci bohater to już kapitan z aldredem na pegazie i jestem ustawiony.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Ano w sumie, jeśli ma się 2 magów w kompanii to rzeczywiście lepiej dać choć 2 lordowi

THE_END

Nie rozumiem, co daje magowi jeżdzenie na koniu w kwestii rzucania burning headem? LOS dłuższy o 0,5 cm? A poza tym nie jest tak, że nie masz LOSa na 360 jak jeździsz na koniu?

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Konik to preferencja - daje możliwość wyjechania na flankę - lub nawet w 2 turze na flankę strzelających łuczników , kuszników - wtedy mamy murowane 10 hitów a co za tym idzie przeciwnik trzyma te DD w łapie i nie puszcza :D

Awatar użytkownika
Niglafar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Niglafar »

The_End: chcesz konno magiem oflankowac strzelaczy? Szalony!
facet ma T3, AS 6+ tylko 2W a konno nie jest na piechotę (chyba się wspiąłem na wyżyny dedukcji ;)) i łatwo go trafić. Wydaje mi się że nawet ewentualne spanikowanie 10 strzelaczy nie jest warte ryzykowania życia tego pana....
"Proch to nic innego jak zmielony spaczeń" - król Bretonni.

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Jedzie z pistolierami :D ( ktorzy tracą wtedy 360 pola widzenia )

Ze strzelaczami fakt - debilny przykład ( z zycia wziety :D )

Ale na armie typu VC , Demony i inne takie bez dedykowanych odziałów strzeleckich taki konik to fajna rzecz :D

Pozatym co mu szkodzi stanąc na nim w regonie strzelców i się nie ruszać całą grę ? - kosztuje 10 ptk a z niektórymi armiami pozwala na pewną dozę ekstrawagancji :D

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

THE_END pisze:Jedzie z pistolierami :D ( ktorzy tracą wtedy 360 pola widzenia )
I zasadę fastów - IMO sie nie opłaca

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Kokesz pisze:
THE_END pisze:Jedzie z pistolierami :D ( ktorzy tracą wtedy 360 pola widzenia )
I zasadę fastów - IMO sie nie opłaca
Coś nowego, o tym to nie wiedziałem. Z tego co wiem to postacie dosiadające wierzchowców mogą się tylko dołączyć do jednostki lekkiej kawalerii i mogą korzystać z jej zasad ruchu ale nie mogą korzystać z jej zasad specjalnych dotyczących strzelania. Nigdzie nie pisze, że lekka kawaleria traci wtedy zasadę fast cavalery.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

" Nigdzie nie pisze, że lekka kawaleria traci wtedy zasadę fast cavalery."

Nigdzie nie pisze - bo nie traci ;)

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

No to nie rozumiem tej herezji w Waszych postach :P
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

:lol2: :lol2:

A jak go zabezpieczasz przed zestrzeleniem z tych kuszników, łuczników? Rozumiem, że starasz się wykorzystywać teren i tak dalej, ale i tak niezły hardkor :D

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Niezły hardcore ale jak się udaje to wtedy jest dopiero power :D - Pozatym przyznam się że mam ślicznie pomalowanego maga na fire na koniku i żal mi go nie wystawiać :D

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Ja go kiedys wystawilem w oddziale KO. Dalem mu Van Horstman's Speculum, Holy Relic albo Armour of Tarnous (juz dokladnie nie pamietam) oraz przerzucajke jednej kosci niwelujacej miscasta. Oddzial dostal szarze jakiegos poteznego latajacego demona (nie pamietam co to bylo) rzucilem challenge i w dwie tury tego typa zjadlem.

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Z lordem czarodziejem jest ten problem że ma tylko Ld 8. W bitwach do 3tys. pkt. oznacza to, że by być w miarę pewnym zdawania testów strachu, terroru i paniki trzeba dodatkowo zainwestować w bsb z Imperial Bannerem a to z kolei oznacza mniej troopsów do wystawienia, co nie za bardzo mi odpowiada. Czasem jednak mam na niego klimat a wtedy kombinacja przedmiotów magicznych wygląda następująco: VHS, Luckstone oraz w zależności od klimatu Ring of Volans, Doomfire Ring lub po prostu DS.

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Wczoraj grałem przeciw Bretonii na lordu czarodzieju... i ukrytych rozpiskach... A lord chodził w klocku great swordów... Na greatów zaszarżowały 2 lance realmów, nieźle pocharatane przez czary i ostrzał. W jednej lancy siedział lord bretoński. Bretończyk był scpecial characterem stworzonym przez przeciwnika, który między innymi nienawidził Imperium, poza tym musiał wypowiadać pojedynki :D

Pojedynek przyjął mój lord mag.... Miał oprócz grey wanda, VHS i hammer of judgement :D Padło 5ciu greatów, mag zadał w challengu 2 rany, wyszedł remis... w kolejnej walce dzięki lordowi oddział GS budził 'fear'... w tej walce jedyne rany jakie zostały wklepane to przez samego lorda maga :D...

Coś czuję, że VHS w magach będzie przeze mnie częściej wystawiany :D

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Bitwy gratuluję, Gniewko zdał mi raport z niej wczoraj ;-) Następny test proponuję na Bloodthirsterze atakowanym przez zwykłego maga z domeną shadow ;-)

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

Blaesus pisze: Coś czuję, że VHS w magach będzie przeze mnie częściej wystawiany :D
Wcześniej napisałeś coś bardzo ważnego " TAJNE ROZPISKI". Nasza armia traci bardzo dużo , gdy trzeba grać na jawne. Niestety LS przepchnęła na coś, co jest wypaczeniem.
Wygranej z Bretonią gratuluję.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Tak jest. Zabranie tajności pozbywa nas niespodzianek powodowanych przez takie rzeczy jak lusterko, kaszkiecik czy choćby crystal ball!
My z kolegami gramy na tajne, przez to często używam crytal ball by wiedzieć jakie cele wybierać itd. Na rozpach jawnych to stracone punkty.

ODPOWIEDZ