Lord Czarodziej i jego tajemnice.
Moderator: #helion#
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Lord Czarodziej i jego tajemnice.
Kto z was grywa na Lordzie Czarodzieju? Są tacy?
Ja ze swojej strony gdy go wystawiam biorę obowiązkowo pegaza dla niego. Grywa ktoś na piechotę nim? Albo na koniu?
Moja kombinacja dla niego to rod of power,2x dispell scroll i albo ring of volanos albo power stone.
Ktoś go wyposaża może w jakąś inną kombinację?
Ja ze swojej strony gdy go wystawiam biorę obowiązkowo pegaza dla niego. Grywa ktoś na piechotę nim? Albo na koniu?
Moja kombinacja dla niego to rod of power,2x dispell scroll i albo ring of volanos albo power stone.
Ktoś go wyposaża może w jakąś inną kombinację?
Ja w taką samą
do tego WP z Icon of Magnus i Armour of Meteoric Iron i Wizz z orb of thunder i Wizz z Doomfire ring i Wizard Staffem ( na koniku żeby mieć lepsze pole rażenia burning headem a ws po to żeby jak mu sie z fire rzuci 5 albo 6 żeby mógł castnąć )
Wystawiam to na koleżeńsko jak nie gram altarem

Wystawiam to na koleżeńsko jak nie gram altarem

Jeśli ktoś nie boi się miscastów, to ja zamierzam przetestować typa z 4 powerstone'ami, Volansem, ze wsparciem w postaci 2 lvl caddy, 2 lvl z rod of power i powerstonem, i typem z 2 powerstone'ami i wizard staff
Prawdziwy hardkor, tyle, że nie mamy żadnego zabezpieczenia przed miscastami. Dla mnie DSy na Lordzie to trochę marnowanie potencjału

- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Czy marnowanie? Nie sądzę poczaruje i jednocześnie pewne zabezpieczenie magiczne jest. Do kompanii ma u mnie 2lvelowca z seal of destruction i po sprawie. Trzeci bohater to już kapitan z aldredem na pegazie i jestem ustawiony.
Ano w sumie, jeśli ma się 2 magów w kompanii to rzeczywiście lepiej dać choć 2 lordowi
THE_END
Nie rozumiem, co daje magowi jeżdzenie na koniu w kwestii rzucania burning headem? LOS dłuższy o 0,5 cm? A poza tym nie jest tak, że nie masz LOSa na 360 jak jeździsz na koniu?
THE_END
Nie rozumiem, co daje magowi jeżdzenie na koniu w kwestii rzucania burning headem? LOS dłuższy o 0,5 cm? A poza tym nie jest tak, że nie masz LOSa na 360 jak jeździsz na koniu?
The_End: chcesz konno magiem oflankowac strzelaczy? Szalony!
facet ma T3, AS 6+ tylko 2W a konno nie jest na piechotę (chyba się wspiąłem na wyżyny dedukcji
) i łatwo go trafić. Wydaje mi się że nawet ewentualne spanikowanie 10 strzelaczy nie jest warte ryzykowania życia tego pana....
facet ma T3, AS 6+ tylko 2W a konno nie jest na piechotę (chyba się wspiąłem na wyżyny dedukcji

"Proch to nic innego jak zmielony spaczeń" - król Bretonni.
Jedzie z pistolierami
( ktorzy tracą wtedy 360 pola widzenia )
Ze strzelaczami fakt - debilny przykład ( z zycia wziety
)
Ale na armie typu VC , Demony i inne takie bez dedykowanych odziałów strzeleckich taki konik to fajna rzecz
Pozatym co mu szkodzi stanąc na nim w regonie strzelców i się nie ruszać całą grę ? - kosztuje 10 ptk a z niektórymi armiami pozwala na pewną dozę ekstrawagancji

Ze strzelaczami fakt - debilny przykład ( z zycia wziety

Ale na armie typu VC , Demony i inne takie bez dedykowanych odziałów strzeleckich taki konik to fajna rzecz

Pozatym co mu szkodzi stanąc na nim w regonie strzelców i się nie ruszać całą grę ? - kosztuje 10 ptk a z niektórymi armiami pozwala na pewną dozę ekstrawagancji

Coś nowego, o tym to nie wiedziałem. Z tego co wiem to postacie dosiadające wierzchowców mogą się tylko dołączyć do jednostki lekkiej kawalerii i mogą korzystać z jej zasad ruchu ale nie mogą korzystać z jej zasad specjalnych dotyczących strzelania. Nigdzie nie pisze, że lekka kawaleria traci wtedy zasadę fast cavalery.Kokesz pisze:I zasadę fastów - IMO sie nie opłacaTHE_END pisze:Jedzie z pistolierami( ktorzy tracą wtedy 360 pola widzenia )
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
Ja go kiedys wystawilem w oddziale KO. Dalem mu Van Horstman's Speculum, Holy Relic albo Armour of Tarnous (juz dokladnie nie pamietam) oraz przerzucajke jednej kosci niwelujacej miscasta. Oddzial dostal szarze jakiegos poteznego latajacego demona (nie pamietam co to bylo) rzucilem challenge i w dwie tury tego typa zjadlem.
Z lordem czarodziejem jest ten problem że ma tylko Ld 8. W bitwach do 3tys. pkt. oznacza to, że by być w miarę pewnym zdawania testów strachu, terroru i paniki trzeba dodatkowo zainwestować w bsb z Imperial Bannerem a to z kolei oznacza mniej troopsów do wystawienia, co nie za bardzo mi odpowiada. Czasem jednak mam na niego klimat a wtedy kombinacja przedmiotów magicznych wygląda następująco: VHS, Luckstone oraz w zależności od klimatu Ring of Volans, Doomfire Ring lub po prostu DS.
Wczoraj grałem przeciw Bretonii na lordu czarodzieju... i ukrytych rozpiskach... A lord chodził w klocku great swordów... Na greatów zaszarżowały 2 lance realmów, nieźle pocharatane przez czary i ostrzał. W jednej lancy siedział lord bretoński. Bretończyk był scpecial characterem stworzonym przez przeciwnika, który między innymi nienawidził Imperium, poza tym musiał wypowiadać pojedynki 
Pojedynek przyjął mój lord mag.... Miał oprócz grey wanda, VHS i hammer of judgement
Padło 5ciu greatów, mag zadał w challengu 2 rany, wyszedł remis... w kolejnej walce dzięki lordowi oddział GS budził 'fear'... w tej walce jedyne rany jakie zostały wklepane to przez samego lorda maga
...
Coś czuję, że VHS w magach będzie przeze mnie częściej wystawiany

Pojedynek przyjął mój lord mag.... Miał oprócz grey wanda, VHS i hammer of judgement

Coś czuję, że VHS w magach będzie przeze mnie częściej wystawiany

Wcześniej napisałeś coś bardzo ważnego " TAJNE ROZPISKI". Nasza armia traci bardzo dużo , gdy trzeba grać na jawne. Niestety LS przepchnęła na coś, co jest wypaczeniem.Blaesus pisze: Coś czuję, że VHS w magach będzie przeze mnie częściej wystawiany
Wygranej z Bretonią gratuluję.
Tak jest. Zabranie tajności pozbywa nas niespodzianek powodowanych przez takie rzeczy jak lusterko, kaszkiecik czy choćby crystal ball!
My z kolegami gramy na tajne, przez to często używam crytal ball by wiedzieć jakie cele wybierać itd. Na rozpach jawnych to stracone punkty.
My z kolegami gramy na tajne, przez to często używam crytal ball by wiedzieć jakie cele wybierać itd. Na rozpach jawnych to stracone punkty.