Magnetyczne podstawki pod regiment
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Odbiór osobisty w FiF, jak zresztą stoi na stronie sklepu.Einstein pisze:Czy siedziba bitspudla miesci sie w Wawie i jesli tak to gdzie bo nie moge znalezc adresu ><
Ewentualnie czy jest mozliwosc odbioru w faberze/starym swiecie/cytadeli niz jechac przykladowo gdzies daleko ;p (oczywiscie po uprzednim kontakcie i przy odpowiednio duzym zamowieniu)?
@Raf: patent dobry, owszem. Niestety nie pozwala to potem wygodnie nosić takich regimentów w walizce także wyklejonej blachą
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
a pod jaka nazwa tej "gumy" szukac i gdzie mozna ja kupic ?? jakies markety czy moze net ?? bo po necie szukam ale de facto nie wiedzac jak to sie fachowo nazywa nie moge znalezc ... -> mozecie dac namiary na ta "gume" ??
dzieks wlasnie o to mi chodzilo - jest to fajna sprawa bo nie jest ona tak mocna jak coniektore magnesy czyli latwiej sie "odrywa" figsy z traya a figurki wypasc nie wypadna... do tego jakoze jest to elastyczna powierzchnia mozna ja ciac na wymiar praktycznie wszystkim do ciecia (blache trudniej wyciac )
pozdro
pozdro
Hola, hola! Jak mawia poseł Cymański. Folię magnetyczną odradzam (tzn. fachowcy mi odradzili), bo w połączeniu z polem magnetcznym magnesów szybko się rozmagnetyzuje. Natomiast guma magnetyczna, o której pisałem, to w gruncie rzeczy zatopione w gumie jakieś metalowe cząstki, które są przyciągane przez magnes, ale same nie posiadają właściwości magnetycznych (czyli tak jak blacha, tylko gumowe )
Dobry sklep, w którym się zaopatrzyłem, znajduje się w Gdynii, tu macie linka:
http://www.integart.pl/
Na stronie nie piszą nic o gumie, ale mają na miejscu w ofercie. Zresztą jeżeli mówimy o małych ilościach, to mogę odsprzedać jakś powierzchnię z mojego arkusza...
Dobry sklep, w którym się zaopatrzyłem, znajduje się w Gdynii, tu macie linka:
http://www.integart.pl/
Na stronie nie piszą nic o gumie, ale mają na miejscu w ofercie. Zresztą jeżeli mówimy o małych ilościach, to mogę odsprzedać jakś powierzchnię z mojego arkusza...
Tak RAF ale zalezy co chcesz z tym robic ... jesli chcesz tak jak ja uzywac foli zamiast magnesow to uzywasz folii jesli potrzebujesz czegos do czego beda sie trzymaly magnesy to chyba lepsze jednak beda blaszki z bitspudla (ze wzgledu na sztywnosc - bo jak np nakleje na plastik czy karton ta gume to strasznie gruby traj mi wyjdzie :/ ... ale dzieki za linka -> w koncu to 3 city wiec odejda koszty transportu
pozdro
pozdro
Ja chciałem zrobić sobie walizkę i brakuje mi do niej tylko dna do którego będę mógł przyczepiać figsy. Niestety blachy nijak dostać nie można, nie mówiąc już o miejscu gdzie obetną ją na podany wymiar. Macie może jakieś pomysły ?
jesli masz magnesy pod figsami to wygumuj walize ta guma co RAF polecil ... jesli chcesz blache do walizy przyklejac to mozesz wylozyc folia -> ja tak bede pewnikiem robil ze swoimi figsami -> takie sa moje propozy ^^"
Muk, blaszki na zamówienie powrócą. Po sesji na Politechnice Warszawskiej
zawsze mozesz zlozyc zamowienie on-line badz telefoniczne i poczekac jak listonosz przyjdzie do drzwi
Ja tak zrobiłem, i jest OK, ta guma ma może 0,5mm, więc jak się ma traya z minimalną choćby krawędzią, to różnicy odczuwalnej nie ma...dead pisze: bo jak np nakleje na plastik czy karton ta gume to strasznie gruby traj mi wyjdzie
Już, Muk, lada dzień Dam Ci znać na PM.
Moze chodzi Ci o Produkty magentyczne -> flexmetal? To akurat maja na stronie.raf pisze:Na stronie nie piszą nic o gumie, ale mają na miejscu w ofercie.
1.Myslę że z 10x4x1,5 może być problem 10x3x1,5 wchodzą w sam raz...
2.Wejda pod wszystko stosuje je pod orki, gobliny itd.. jeszcze nie napotkałem probelmu
3.Możesz wcisnać w sloty ale przyklejałem też po ich bokach
4.Daje przeważnie po 2 a nawet 3 przy ciezkiej figurce bo uzywam magnesow do transportowania figurek w walizce juz na treyach
5.A po co Ci magnesy do giganta?
2.Wejda pod wszystko stosuje je pod orki, gobliny itd.. jeszcze nie napotkałem probelmu
3.Możesz wcisnać w sloty ale przyklejałem też po ich bokach
4.Daje przeważnie po 2 a nawet 3 przy ciezkiej figurce bo uzywam magnesow do transportowania figurek w walizce juz na treyach
5.A po co Ci magnesy do giganta?