DL na zasady Euro............2250
DL na zasady Euro............2250
1 Keeper of Secrets @ 600 Pts
General; Lore of Slaanesh 4 lv
Torment Blade
Siren Song
1 Herald of Khorne @ 190 Pts
Armour of Khorne
Firestorm Blade
Juggernaut of Khorne
1 Herald of Khorne @ 265 Pts
Battle Standard Bearer
Armour of Khorne
Firestorm Blade
Banner of Unholy Victory
Juggernaut of Khorne
10 Pink Horrors of Tzeentch @ 120 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
6 Flesh Hounds of Khorne @ 210 Pts
1 Fiends of Slaanesh @ 55 Pts
5 Flamers of Tzeentch @ 175 Pts
Casting Pool: 9
Dispel Pool: 7
Models in Army: 68
Total Army Cost: 2245
Pzdr
General; Lore of Slaanesh 4 lv
Torment Blade
Siren Song
1 Herald of Khorne @ 190 Pts
Armour of Khorne
Firestorm Blade
Juggernaut of Khorne
1 Herald of Khorne @ 265 Pts
Battle Standard Bearer
Armour of Khorne
Firestorm Blade
Banner of Unholy Victory
Juggernaut of Khorne
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
1 Fiends of Slaanesh @ 55 Pts
5 Flamers of Tzeentch @ 175 Pts
Casting Pool: 9
Dispel Pool: 7
Models in Army: 68
Total Army Cost: 2245
Pzdr
Ostatnio zmieniony 23 cze 2008, o 10:23 przez Malal, łącznie zmieniany 1 raz.
podpis nieregulaminowy - administracja
- swieta_barbara
- habydysz
A na jaki to turniej? Bo jesli na mastera, to w ogole z dupy, a jesli na euro to calkiem zajebiscie, przy zalozeniu, ze przeciwnik nie ma magii ani strzelania (np chaos/breta). Tak to srednio, bo dziala wyjma Ci heraldow, furie chuj zrobia, bo siada z magii i strzelania pomocniczego, zostaja wlasciwie psy. To tak na imperium. Na vc to tylko lykasz popytchaczke jedna za druga. HE to smok sprobuje rozkrecic Ci heraldow, a reszta juz nie jest taka efektywna.
Bez szalu. You can do better.
Bez szalu. You can do better.
W jakis sposob dziala mi wyjmuja heraldow? Furie siadaja z magii? i strzelania pomocniczego? Kurde o dziwo ja widze to zupelnie inaczej. Z Vc lykam popychaczki? Chlopie by zatrzymac magie vc czy tk na jedna ture potrzebowalbym 2 scrolli co oznacza 2 heraldow teczy nieefektywne pkt zupelnie. Mam 7 dd wiec spokojnie 2 czary zatrzymam raczej. A k6 z s4 w furie jest do przezycia
CHetnie zobacze twoja wizje demonow na Euro
- Paraszczak
- Falubaz
Ja jestem przerażony. Te 2 buce Khorna są dla mnie nieosiągalne. Albo "melted by Spirit of da Forge", albo nie podchodzić. Natomiast Grubas jest taki se.
- Paraszczak
- Falubaz
Miałem na myśli Małą Kuźnię (lub Steal Soula). 1 Kużna warzywi chłopa na tyle, że Smok powinien go pojechać. Ale 2W z save 0+ i Deamonic Warda nie przebiję. Już próbowałem:)
- swieta_barbara
- habydysz
Jak wale 3 dzialami po heraldzie, to po zdjeciu 2 psow w koncu oberwie herald. Chyba, ze rzucisz ward.Malal pisze:W jakis sposob dziala mi wyjmuja heraldow? Furie siadaja z magii? i strzelania pomocniczego? Kurde o dziwo ja widze to zupelnie inaczej. Z Vc lykam popychaczki? Chlopie by zatrzymac magie vc czy tk na jedna ture potrzebowalbym 2 scrolli co oznacza 2 heraldow teczy nieefektywne pkt zupelnie. Mam 7 dd wiec spokojnie 2 czary zatrzymam raczej. A k6 z s4 w furie jest do przezycia
d6s4 w furie + powiedzmy 10 kusznikow/lucznikow/skinkow - siadaja.
Skad masz 7dd? 2 armijne, 3 za horrory? Zatrzymujesz moze 1 popychaczke, jak rzuci z 3 kosci wampir.
Moje demony na euro:
BT z s7, przerzutem nietrafionych
2 heraldow z ds
bsb khorna z sundering, s7, 0+ na juggerze
11 bl z czepionem
2x10 horrorow
3x5 furii
2x5 psow
5 flamerow
2 fiendy
Masz 4 czary na 2 kostkach, 6 kostek dispela i -2 do casta, lepszego duzego demona i porownywalny support. Wzgledem Ciebie w walce trace 2 psy i jednego heralda. Da sie przezyc.
- Paraszczak
- Falubaz
Uuuu...drzewa zasłoniły mi las...Zastrzelić - nie podchodzić.Malal pisze: Kuba Psy maja mr 3 wiec rzucanie malej kuzni to sprawa troche mierna
Sporo tych ale a propo zastrzelenia heralda. Muszisz trafic 3 dzialami, ja oblac 3 wordy i 3 razy musisz zranic no i min 2+ rzucic na rany...sporo ale ....Mam 7 bo keeper ma 4 lv
Twoja rozpiska jest niezla ale tym bardziej tylko na ofensy. Pierwszy powazny minus to brak syreny. Ten przedmiot gnie pale stukrotnie. Drugi powazny minus to latwo tracisz look out sira w psach. Dokladnie 2 razy szybciej niz ja. Nie masz jak zdjac altara w tej rozpisce. Dowolny defens karasi powoduje ze nic nie zrobisz bo bloodkiem sie bedziesz bal wyjs zza lasu/domku zas od przodu nie masz nic co przepchnie hammererow czy longow...Rozpa fajna ale jesli moja jest na ofensy to twoja jest na turbo ofensy tylko dobra
http://www.forumgwtilea.it/fiw/ETC/download/fields.pdf
Mala pomoc jakie patelnie mamy miec
Twoja rozpiska jest niezla ale tym bardziej tylko na ofensy. Pierwszy powazny minus to brak syreny. Ten przedmiot gnie pale stukrotnie. Drugi powazny minus to latwo tracisz look out sira w psach. Dokladnie 2 razy szybciej niz ja. Nie masz jak zdjac altara w tej rozpisce. Dowolny defens karasi powoduje ze nic nie zrobisz bo bloodkiem sie bedziesz bal wyjs zza lasu/domku zas od przodu nie masz nic co przepchnie hammererow czy longow...Rozpa fajna ale jesli moja jest na ofensy to twoja jest na turbo ofensy tylko dobra
http://www.forumgwtilea.it/fiw/ETC/download/fields.pdf
Mala pomoc jakie patelnie mamy miec
- swieta_barbara
- habydysz
Eh, za malo jeszcze gram demonami, zeby komentowac. W sobote defens kolaty pocisnalem efektywnie w 3 turze (tak na oko, potem byly jeszcze jakies dozynki), mimo ze byla to moja 2 gra demonami.
To naprawde dziala. Ale jak pogram wiecej, to bede mogl sie wypowiadac.
To naprawde dziala. Ale jak pogram wiecej, to bede mogl sie wypowiadac.
podobno w klubie sobie nalozyliscie cs furiona... tu mowiesz, ze masz 720 pkt w characterach?swieta_barbara pisze: Moje demony na euro:
BT z s7, przerzutem nietrafionych
2 heraldow z ds
bsb khorna z sundering, s7, 0+ na juggerze
11 bl z czepionem
2x10 horrorow
3x5 furii
2x5 psow
5 flamerow
2 fiendy
5 psow ssa
poza tym standardowa armia ale zupelnie nie na euro.. blodzio bedzie bezuzyteczny
- swieta_barbara
- habydysz
Nie dziala ten cs. Zreszta Kolata sie wylamal.
Musze wiecej pograc, zeby moc sie wypowiadac.
Musze wiecej pograc, zeby moc sie wypowiadac.
- swieta_barbara
- habydysz
Hardzior. Prawie zadnych obeliskow ani laskow na srodku. Nonsens. Idiotyczna promocja defensow. Zabralbym orki na 4 bolcach, klopie i doom diverze i full magii.