Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mike
Mudżahedin

Post autor: Mike »

Zależy od ekwipunku jak full wypas to troszkę ponad 2k imo
Co do samej rospiski to może być ale raczej hydra splewi, zakładając, że przeciwnicy będą mieli w miarę grywalne rospy. Pewnie będą co najmniej 2 działa i może 2 bolce. Nie wróżę jej świetlanej przyszłości

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Narożny: Mantysia to raczej byl do tej pory klimatyczny stworek. Chyba kiedy gralem na turniejach bylem jedyna osoba w Polsce co wystawiala na niej lorda (glownie z braku modelu smoka)..ale to bylo lata temu.
JA sobie z całym szacunkiem wypraszam. Bo też wystawiałem mantykorę z lordem na niej na turniejach panie Narożny.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Ja to tam glownie gram towarzysko...ale naprawde rozwarzam wystwienie 13 ex + hag ze sztandarem hydra banner i exeki z ASF...majac tez kociol byloby to 21 atakow z ASF, sila 6 i KB + witch hag z manbane, hydra banner i black lotus (+d3 attacks if i remember correct)...testy testy testy....i gues..w ten weekend bede gral pirwszy raz nowa rozpa...
pozdrwiam...

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Yudokuno: napisz mi tylko w jaki sposob naruszylem regulamin, bo nei mam pojecia.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Exeki nie wezma na pake ASF bo maja limit do 25 pkt na sztandarach. A ASF kosztuje 35 pkt.

Exeki jedynie fajnie to wypadaja z wiczka bsb z ASF i sztandarem z AP. Wtedy robia kaszanke. Ale oddzial ma bohatera z frenzy, ktory nie ma zbroi i jedyne co go ratuje to duza sila przebicia. Sa duzo lepsze rozwiazania imo.

Awatar użytkownika
Pierun
Mudżahedin

Post autor: Pierun »

Ładować kupe punktów do oddziału tylko po to by wspomóc 4-7A( czy co to za formacja ma być? ) z S6 KB ....opłaca się?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

napisz mi tylko w jaki sposob naruszylem regulamin, bo nei mam pojecia.
Spam. Nie trzeba odpowiadać na wszystkie zaczepne i głupie posty.

Boundspell dający PD nie może być enchanted. Dreadlord miałby móc sobie generować?

High sorceress, black dragon, pendant, hydras teeth, scroll
Sorceress, pegaz, lifetaker, tome of furion
Sorceress, steed, sacrifical dagger, scroll

2x5DR z kuszami
3x5 harpii
15 kuszników
2x7 shades z dwurakami
2xhydra

2250

Praktycznie 1750 pts nie do złapania, jak postanowię ich nie oddać. O spektakularnych masakrach można zapomnieć, ale do wyrywania 13-7 czy 15-5 myślę, że rozpiska się nadaje. W sam raz, na mastery.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Duża magini może na smoku pomykać ?? :shock:

:twisted:
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

No właśnie, może??!!
A tak wracając do egzeków, hag i jej frenzy, jak to wygląda w świetle zasad: bo jednostki z frenzy sprawdzają zasię już po zadeklarowaniu szarż przez inne i dopiero wtedy szarżują, więc można zadeklarować szarże całym oddziałem z hag na początku nie czekając na frezny?

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

"Boundspell dający PD nie może być enchanted. Dreadlord miałby móc sobie generować?"

Mógłby generować ale nie mógłby rzucać czyli dostawałby hit :)

"High sorceress, black dragon"

Hmmm a to nowość - ale miło wiedzieć że się da.

Swoją drogą Jankielu - zapytuję ciebie jako członka LS :] Da się robić multishot kuszami jako rakcje S&S :] ?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

więc można zadeklarować szarże całym oddziałem z hag na początku nie czekając na frezny
Oczywiście, że można.
Duża magini może na smoku pomykać ??
A czemu miałaby być gorsza od arcymaga HE?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Praktycznie 1750 pts nie do złapania, jak postanowię ich nie oddać. O spektakularnych masakrach można zapomnieć, ale do wyrywania 13-7 czy 15-5 myślę, że rozpiska się nadaje. W sam raz, na mastery.
bue zaczyna się za zimna matematyczna kalkulacje turniejowo maxująca. Obrzydliwie nieklimatyczna. :/
No ale czego innego można było się spodziewać. W końcu temat by się pojawił. Oczywiście Jankielu no offence. I tak jestem starą fluffową pierdołą która nie umie grać. Czeers :D
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

tylko tamten ma plewnego moona, a tu od razu :D Black Dragon ;)
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

No właśnie Scimitar - to delikatnie mówiąc spora różnica :)

Ponawiam pytanie o S&S kuszami :)

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Raz jeszcze przypominam i kasuję wszystkie rozbudowane rozpiski (vide Max1). To jest dział o nowych DE, nie podforum rozpisek. Jak dzieci...
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Jankiel pisze:
Duża magini może na smoku pomykać ??
A czemu miałaby być gorsza od arcymaga HE?
bo nie ma ksiazki ;)
Praktycznie 1750 pts nie do złapania, jak postanowię ich nie oddać.
focus familiar do point denial by sieprzydal zamiast bounda
Ponawiam pytanie o S&S kuszami Smile
a czemu mialby nie moc? Oo
[dziwna rozpa jankiela]
imo srednie. nie defens bo 2 hydry nie ofens bo smok nie moze wejsc do combatu bo jeszcze magini zejdzie ;) poza tym srednio ja widze z hydra's teethem :) poza tym zamiast lifetakera dalbym magicy darkstar cloake i scrola :) na duzej oczywiscie familiar bo masz tlyko 3x harpie no i malo piechoty na dagera zostaje tu

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

"a czemu mialby nie moc? Oo"

Strona 55 RB "Some missile weapons enable their users to shoot several times in each shooting phase - known as multiple shot."

FAQ nowych HE strona 2 :) "and no it can only fire three times in its Shooting phase" o multishocie z jakiegoś Elfickiego łuku ...

Składająć Shino 2+2 wychodzi 4 - Dlatego pytałem Jankiela :) - Naturalnie nie uściślicie tego pod DE tylko tak jak chce GW nie da się robić S&S multishotem ... w świetle dyskusji uznanej za Spam jest to dosyć ciekawy Twist ... Ciekawe jest też twoje zdziwienie :)

Pozdrawiam - spokojnej nocy :)

END

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Murmandamus pisze:I tak jestem starą fluffową pierdołą która nie umie grać. Czeers :D
Nie Ty jeden :roll:

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

THE_END pisze:
FAQ nowych HE strona 2 :) "and no it can only fire three times in its Shooting phase" o multishocie z jakiegoś Elfickiego łuku ...
Reaver Bow nie ma zasady multiple shot, a po prostu strzela se 3 razy. Tak jak Bow of Loren (tyle że ten z kolei tyle razy ile ataków ma posiadacz). Więc nie myl tego z zasadą multiple shot. Kusze DE mogą robić S&S nawet multiplem.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Oj nie mylę :)

Bow ma napisane Bearer my shoot 3 times at the same targets in each shooting phase :)

to jest kopia zapisu

Strona 55 RB "Some missile weapons enable their users to shoot several times in each shooting phase - known as multiple shot."

Zapis różni się tylko dlatego że nie masz przy tym -1 do trafienia ( przy RB ;) )

Scimitar naprawdę nie widzisz rażącej analogi przy RB a zapisie z 55 strony ?

Zablokowany