champion moze wtedy miec te swoje 3 atakiopcja b) Hand Weapon i Hand Xbow. Każdy model strzela 2x ale ma 1A w walce.
Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>
Moderator: Yudokuno
- swieta_barbara
- habydysz
No. Bo na swiecie to jest tak zajebiscie, a u nas w Polsce to jest zadupie i LS to kretyni, a Ty wiesz wszystko lepiej.
Nam sie zazwyczaj podoba i gra sie dobrze, spojnie, sprawiedliwie. Ale jestesmy wiesniakami, wiec kogo by to obchodzilo.
Nam sie zazwyczaj podoba i gra sie dobrze, spojnie, sprawiedliwie. Ale jestesmy wiesniakami, wiec kogo by to obchodzilo.
tak mnie nagle naszlo
tylko herosi z zasada khainite moga sie dolaczyc do jednostek z ta zasada i tylko do takich jednostek. Herosi bez tej zasady nie moga sie dolaczac do khainitow lecz do jednostek bez "Khainite" wchodza normalnie. Zatem skoro Assassin ma napisane "Assassins are characters" i ma zasad Khainite wynika z tego ze moga go miec schowanego tylko łiczki szejdzi i egzekutorzy. Chyba ze zapis "Each Dark Elf infantry unit" jakos to zmienia ale neguje wtedy zasady dolacznia do oddzialów, "GW make a mistake" czy ja czegos nie rozumiem?
tylko herosi z zasada khainite moga sie dolaczyc do jednostek z ta zasada i tylko do takich jednostek. Herosi bez tej zasady nie moga sie dolaczac do khainitow lecz do jednostek bez "Khainite" wchodza normalnie. Zatem skoro Assassin ma napisane "Assassins are characters" i ma zasad Khainite wynika z tego ze moga go miec schowanego tylko łiczki szejdzi i egzekutorzy. Chyba ze zapis "Each Dark Elf infantry unit" jakos to zmienia ale neguje wtedy zasady dolacznia do oddzialów, "GW make a mistake" czy ja czegos nie rozumiem?
Pomyliło ci się. Bohaterowie, którzy są Khainite mogą dołączać się do każdej dowolnej jednostki. Natomiast ci bez tej zasady, to tylko do zwykłych jednostek. Po prostu Khainici przyjmują tylko "swoich"
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
W zasadzie racja. Może nie jestem za szczęśliwy widząc system losowania stron/zaczynania, a już interpretacje niektóre (Spirit Sword) powalają mnie na kolana, ale przynajmniej jak idę na turniej to nie każdy Imperialista wyskakuje z Karolem i PapaMobile..swieta_barbara pisze: Nam sie zazwyczaj podoba i gra sie dobrze, spojnie, sprawiedliwie. Ale jestesmy wiesniakami, wiec kogo by to obchodzilo.
To szejdzi są "khainite"??Gajowy pisze: Zatem skoro Assassin ma napisane "Assassins are characters" i ma zasad Khainite wynika z tego ze moga go miec schowanego tylko łiczki szejdzi i egzekutorzy.
Z tego co ja pamiętam to miało być tak, że do Kheinitów nie mogą dołączać bohaterowie którzy nie są Kheinitami, natomiast bohaterowie którzy są Kheinitami mogą dołączać do wszystkich jednostek. Więc Assasyn może dołączyć do wszystkich jednostek a ponieważ jest na piechotę i nie ma możliwości wykupienia mu wierzchowca to tylko do jednostek pieszych.Gajowy pisze:tak mnie nagle naszlo
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Chodziło mi o to, że Assasina można wstawić do dowolnego oddziału piechoty, chyba że ktoś ma inne informacje.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
- Temple Guard
- Falubaz
Czy to prawda, że hydra straciła scaly skin (gdzieś to padło w tym temacie)? To lipa, oprócz regeneracji powinno być scaly skin 4+ lub nawet 3+, skoro jest tylko T5. Bez tego przeżywalność nie jest zbyt rewelacyjna...
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
- Temple Guard
- Falubaz
Dzięki, uspokoiłeś mnieParaszczak pisze:Ma sejwa 4+
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
Teraz tez chyba nawet black dragon ma na 4+...? Tak mi sie cos zdaje...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/