Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

opcja b) Hand Weapon i Hand Xbow. Każdy model strzela 2x ale ma 1A w walce.
champion moze wtedy miec te swoje 3 ataki ;)

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

wyskakuje asasin i dp walą pierwsi bo asf i asf się niwelują i pierwsi atakują w takim wypadku szarżujący.
A nie jest tak, że jeśli dwa modele mają asf to się wali po incjatywie a nie kto szarżował?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

nie

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

W PL nie - na świecie Tak :)

Poprostu ktoś w FAQ do HE widzi więcej niż ci którzy go pisali :)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

No. Bo na swiecie to jest tak zajebiscie, a u nas w Polsce to jest zadupie i LS to kretyni, a Ty wiesz wszystko lepiej.

Nam sie zazwyczaj podoba i gra sie dobrze, spojnie, sprawiedliwie. Ale jestesmy wiesniakami, wiec kogo by to obchodzilo.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

tak mnie nagle naszlo

tylko herosi z zasada khainite moga sie dolaczyc do jednostek z ta zasada i tylko do takich jednostek. Herosi bez tej zasady nie moga sie dolaczac do khainitow lecz do jednostek bez "Khainite" wchodza normalnie. Zatem skoro Assassin ma napisane "Assassins are characters" i ma zasad Khainite wynika z tego ze moga go miec schowanego tylko łiczki szejdzi i egzekutorzy. Chyba ze zapis "Each Dark Elf infantry unit" jakos to zmienia ale neguje wtedy zasady dolacznia do oddzialów, "GW make a mistake" czy ja czegos nie rozumiem?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

nie. characterzy z zasada khainite wchodza gdzie chca. do oddzialow khainite wchodza tlyko kainici

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Pomyliło ci się. Bohaterowie, którzy są Khainite mogą dołączać się do każdej dowolnej jednostki. Natomiast ci bez tej zasady, to tylko do zwykłych jednostek. Po prostu Khainici przyjmują tylko "swoich" :D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Kellaris
Pseudoklimaciarz

Post autor: Kellaris »

swieta_barbara pisze: Nam sie zazwyczaj podoba i gra sie dobrze, spojnie, sprawiedliwie. Ale jestesmy wiesniakami, wiec kogo by to obchodzilo.
W zasadzie racja. Może nie jestem za szczęśliwy widząc system losowania stron/zaczynania, a już interpretacje niektóre (Spirit Sword) powalają mnie na kolana, ale przynajmniej jak idę na turniej to nie każdy Imperialista wyskakuje z Karolem i PapaMobile.. :wink:

Gajowy pisze: Zatem skoro Assassin ma napisane "Assassins are characters" i ma zasad Khainite wynika z tego ze moga go miec schowanego tylko łiczki szejdzi i egzekutorzy.
To szejdzi są "khainite"??

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Kellaris pisze: To szejdzi są "khainite"??
Nie - Egzeki, Biczki, Death Hag oraz Assasin.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Gajowy pisze:tak mnie nagle naszlo

tylko herosi z zasada khainite moga sie dolaczyc do jednostek z ta zasada i tylko do takich jednostek. Herosi bez tej zasady nie moga sie dolaczac do khainitow lecz do jednostek bez "Khainite" wchodza normalnie. Zatem skoro Assassin ma napisane "Assassins are characters" i ma zasad Khainite wynika z tego ze moga go miec schowanego tylko łiczki szejdzi i egzekutorzy. Chyba ze zapis "Each Dark Elf infantry unit" jakos to zmienia ale neguje wtedy zasady dolacznia do oddzialów, "GW make a mistake" czy ja czegos nie rozumiem?
Z tego co ja pamiętam to miało być tak, że do Kheinitów nie mogą dołączać bohaterowie którzy nie są Kheinitami, natomiast bohaterowie którzy są Kheinitami mogą dołączać do wszystkich jednostek. Więc Assasyn może dołączyć do wszystkich jednostek a ponieważ jest na piechotę i nie ma możliwości wykupienia mu wierzchowca to tylko do jednostek pieszych.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Więc Assasyn może dołączyć do wszystkich jednostek a ponieważ jest na piechotę i nie ma możliwości wykupienia mu wierzchowca to tylko do jednostek pieszych.
ke?

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Tullaris pisze:Więc Assasyn może dołączyć do wszystkich jednostek a ponieważ jest na piechotę i nie ma możliwości wykupienia mu wierzchowca to tylko do jednostek pieszych.
:shock:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Chodziło mi o to, że Assasina można wstawić do dowolnego oddziału piechoty, chyba że ktoś ma inne informacje.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Czy to prawda, że hydra straciła scaly skin (gdzieś to padło w tym temacie)? To lipa, oprócz regeneracji powinno być scaly skin 4+ lub nawet 3+, skoro jest tylko T5. Bez tego przeżywalność nie jest zbyt rewelacyjna...
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Ma sejwa 4+

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Paraszczak pisze:Ma sejwa 4+
Dzięki, uspokoiłeś mnie ;)
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

powinno byc imo 3+ <wink>

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Teraz tez chyba nawet black dragon ma na 4+...? Tak mi sie cos zdaje... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

A ja dzisiaj grałem z helfami/imperium na 2000 i muszę powiedzieć, że najlepiej ze wszystkiego spisały mi się sorki i 12 egzeków z bannerem AP... Zdjęli 6 WL i wbili (w 2 tury :O ) 7 woundów tankowi...

Zablokowany