Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Bison
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bison »

Dębek pisze:No offense. Pewnie wygrałeś nią parę masterów, albo chociaż parę lokali bo inaczej skąd taki wniosek.
Grywam z bretką średnio raz w tygodniu odkąd zacząłem grać w Warhammera, kompleksy które wyrosły po tych bitwach:
- po pół roku "szkoda że DE nie mają większego SV"
- po roku "szkoda że DE są częściej szarżowane niż same szarżują"
- po półtora roku "szkoda, że magia DE nie sprawdza się na bretkę"

Średnio na 10 bitew wygrywam 1. Patrząc przez rok jak bretka radzi sobie ze skavami, orkami i krasnoludami (szczególnie na errantry war) wyciągnąłem takie a nie inne wnioski.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Ok nie róbmy offtopu. Mamy jednak trochę inne doświadczenia w tej kwestii.
Pozdrawiam.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Anearion
Wałkarz

Post autor: Anearion »

Na nasze szczęście GW nie dopakowało save'ów więc armia nie będzie samograjem (patrz bretka - no offense).
Polecam grę bretką przeciw armii na smoku (zwłaszcza HE ze Stardragonem). Zobaczysz jak się napocisz.

A co do siły DE... DE i HE nieźle dopakowali (nawet chyba DE bardziej). Ale na tle wampirów (o których tylko słyszałem), czy demonów (widziałem - masakra), to wcale takie super nie będą. Ale IMHO są lepsze od HE: jest ich więcej, mają więcej opcji, harpie, niezabijalny lord, niezła magia, lepsze strzelanie. no i cieszy mnie niezła hydra: po x latach z HE mam już dosyć 4xbolce. Będę brał dwie :twisted:!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

W PL nie - na świecie Tak
Gdzie? U mormonów w Utah, gdzie nie wiedzą, co to internet? Zapis w FAQ HE jest jasny. "Two always strike first rules would cancel each other out"
Mam wrażenenie że suma sumarum w 7 ed zobaczę dokładnie to samo co do tej pory
A co widziałeś do tej pory? Przecież DE praktycznie nie pojawiały się na żadnych turniejach.

Co do standardu - przetestuję na masterach wszystko, od partyzantki, przez standardowe rozpy na smoku, po kocioł z exekami i WE. Nie wydaje mi się, żeby smok i 2xCOK to była najlepsza opcja (bo znowu ma ciężko z dwarfami i imperium).
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Teraz dopiero mozna sobie pozwolic na ostre strzelanie. 4 bolce, 40 kusznikow na gorkach a przed nimi 50 bg z bsb w 12 calach przez ktore nic sie nie przebije. harpie i dr do kasowania wrogich maszyn i duzo, duzo, duzo magii. pozdro

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

I gra na 4 koa...

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

High sorceress może siedzieć na smoku :shock: trzeba z niej teraz jakiegoś klepacza zrobić :D
Po co klepacza? Idealna żeby podlecieć, walnąć ząbkami i lecieć dalej. Wystarczy jej ward 2+ coby nie spadła.
@ Bison - jak Ty grasz z Bretką, że ciągle przegrywasz? Bretka jest przemilusia dla DE!Teraz będzie jeszcze lepsza i lżejsza :)
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

co do figsów to chyba troche zawiodłem sie asasynach i niezbyt mie sie podoba sztandar Coksów, ale tak to wszystko jest w porzo, o ile rzeczywiście bedzie można w niektórych modelach zmieniać głowy itp.
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Bardzo podoba mi sie model tego assassina z lysa pala, ale faktycznie jakas podmianke lba moznaby mu zrobic.

Natomiast magiczka jest dosyc srednia, calkiem niezla alternatywe znalazlem na http://gildianajemnikow.pl/index.php?d=produkt&id=58
Obrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Hehe to się nazywa wyciągnąć królika z kapelusza :) Ciekawy pomysł, i fajne malowanie tego demona.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Jakaś dziwna ta sorka powyżej. Poza tym widać, że w Naggaroth ostatnio zapanowała jakaś dziwna moda na łyse czachy.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

nie podoba mi się ta moda ;P

a figurka plewa. Brzydka jest i obleśna, ale jeśli ktoś takie lubi ;P

Poza tym to nie galeria ;P
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Co do łysych głów, to przecież w końcu rasiści są :D

Figurki są bardzo fajne. Podobają mi się Coldy, te 6ed były IMO okropnie kwadratowe.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Rasiści, nie rasiści, łyse czachy są paskudne, poza tym z tego co pamiętam to długie włosy u DE miały być oznaką statusu i pozycji społecznej.
Duża czarka może jeździć na smoku, świetnie :D, dać jej dobry ward i nie będzie już problemów z zasięgiem czarów.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Tullaris pisze:Rasiści, nie rasiści, łyse czachy są paskudne, poza tym z tego co pamiętam to długie włosy u DE miały być oznaką statusu i pozycji społecznej.
Duża czarka może jeździć na smoku, świetnie :D, dać jej dobry ward i nie będzie już problemów z zasięgiem czarów.
a ja bym tego warda na 2+ dała raczej na bsb. na cold one'nie
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

a ja bym tego warda na 2+ dała raczej na bsb. na cold one'nie
Żeby testował Stupid na 9 ?
Duża czarka może jeździć na smoku, świetnie Very Happy, dać jej dobry ward i nie będzie już problemów z zasięgiem czarów.
Ale to strasznie dużo ptk - na partyzanckie śmieszne armie może się nadaje ale na rozpiski dla normalnych taktyków raczej za dużo ptk w modelu który móglby lepiej walczyć ( z Dreadem ) albo taniej magować.
Podobają mi się Coldy, te 6ed były IMO okropnie kwadratowe.
Zgadzam się są bardzo ładne - szkoda tylko że Malus podobno na nie nie pasuje :/ W sęsie trudno go osadzić żeby łądnie wyglądał :(
Poza tym widać, że w Naggaroth ostatnio zapanowała jakaś dziwna moda na łyse czachy.
LoL - następnym krokiem będą kety i BMW :D
Zapis w FAQ HE jest jasny. "Two always strike first rules would cancel each other out"
Jasny dla kogoś kto nie łapie ang - to po 1 a po 2 wyrywasz fragmenty z kontekstu.

Tam masz zdanie wiązane - 1 jest o tym że W TYM WYPADKU model z GW a dalej masz ASF rules WOULD - to would ci wskazuje że zdanie nr 2 wiąże się z 1 ... Jak by było zawsze to zdanie wyglądało by. Two ASF rules cancel each other out. ( mogło by być nawet always ) - a nie ma - dlatego że ASF vs ASF rozgrywa się w zależności od inicjatywy - Great Weapons babrają się w zasady inicjatywy dlatego trzeba to było wyklaryfikować :)

I nie mormoni w Utah tylko Mistrzowie GT ... -

Ale summa summarum - ty masz rację - nie ma jej ponad milion graczy w US i UK którzy grają inaczej.

@ Aldean - nie Will tylko would - would wskazuje wyraźnie na ten konkretny przypadek ...

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 cze 2008, o 22:32 przez THE_END, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

a czy zwykli najci VI edycyjni pasują na nowe coldy ? czy też nie. . . bo w sumie podobnie siedzą jak malus na tych krowach.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

No właśnie też mają inny rozstaw nóg podobno - może GS dało by się to jakoś nadrobić - w sumie zawsze chciałem im zrobić coś w stylu tych bretońskich narzut na kolana ...

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Maja siodla... wypadaloby je usunac.. ale takto powinni, bez lub z doszlifowaniem/odgieciem nozek.

Nikt jeszcze modeli nie ma wiec to tylko spekulacje.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

@the_end
Nie masz racji imo.
Wyraznie po kropce napisane jest ze i tu cytat"effectively the two always strike rules will cancel each other".
A jak dobrze wiadomo przy szarzy atakujesz jako 1.

Pozdrawiam

Zablokowany