Tarcze szkieletów VC
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Tarcze szkieletów VC
Ma ktoś może jakiś pomysł jak otrzymać takie tarcze, IMO nie wyglądają na kupione:

Ostatnio zmieniony 24 cze 2008, o 19:07 przez Voodoo, łącznie zmieniany 1 raz.
JAk dla mnie to są deseczki z balsy przycinane w taki kształt i rzeźbione w nich są rowki coby fakturę drewna nadać. 

Myślisz że taka sklejka i rowy w niej zrobić?
Allegro listewki
Te chyba troszke za grube co?
Te chyba troszke za grube co?
- WitchHunter
- "Nie jestem powergamerem"
chyba lepiej nie robić z listewek tylko wyciąć z arkusza balsy 

Efekt jest super, tak jak np. tu:

Ale wolę jednak szkielety z takimi tarczami niż GG

Ale wolę jednak szkielety z takimi tarczami niż GG

http://uk.games-workshop.com/storefront ... &orignav=9
(jeśli nie ma zdjęcia, powinno być w nowym Bitz & Collectors, do ściągnięcia za friko z GW Online Store)
I to właściwie tyle w temacie
(jeśli nie ma zdjęcia, powinno być w nowym Bitz & Collectors, do ściągnięcia za friko z GW Online Store)

Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
mozna tez zbierac patyczki po lodach ...algida ma dobrej jakisci drewienka
Wilkie dzięki, namierzyłem w katalogu, zapuszczam fotkę gdyby kogoś też interesowały te tarcze:Tomash pisze:http://uk.games-workshop.com/storefront ... &orignav=9

Zamieszczam fotki jednego szkieleta, który poleciał jako pierwszy do zabawy z tarczą. Figs robiony na szybko, ale mam nadzieje ze na stół się nada (diping+drybrush). Tarcze zrobiłem w troszke inny sposób niż tu opisane 
Mamy teraz sezon na truskawki, więc zakupiłem "ubijankę" tych owoców. Materiał z którego jest zrobiona to zwyczajne, cienkie sklejki. Troszkę delikatny materiał, więc trzeba uważać.
Mam nadzieję że efekt nie jest tragiczny, podejrzewam że oddział takich 20-25 panów będzie się prezentował ładnie

Mamy teraz sezon na truskawki, więc zakupiłem "ubijankę" tych owoców. Materiał z którego jest zrobiona to zwyczajne, cienkie sklejki. Troszkę delikatny materiał, więc trzeba uważać.
Mam nadzieję że efekt nie jest tragiczny, podejrzewam że oddział takich 20-25 panów będzie się prezentował ładnie

IMHO lepsza twoja niż ta ze sklepu co ktoś tam pokazywał.
Nom, z jakieś zamaszałe drewno i spruchniałe dużo lepiej by wyglądało, ale i tak już fajnie wygląda.
loler pisze:brakuje mi tu zieleni takiej jak na tych graveguardach
Urban pisze:pociągnąć ją zielonym coby była zgniła albo powtykać w "słoje" tochę trawki to też niezły pomysł...
Lesthad pisze:Moze dodaj na to wieko trumny troche jakiejs zieleni typu mchy itp .
Dzięki wszytkim za opinie. Macie rację musze to troszkę "ubrudzić". Farbą podejrzewam że z moim skillem raczej pogorsze efekt, ale trawka może być okANtY pisze:Nom, z jakieś zamaszałe drewno i spruchniałe dużo lepiej by wyglądało

Szkielety mają wygladać jakby wyszły z ziemi, a nie wstąpiły do zakładu pogrzebowego i wybrały sobie wieczka od trumien- nówki sztuki, nie śmigane.
Co do czsu robienia tej tarczy to jakieś 10 min, więc nie tak tragicznie. Jak pomyslalem że musze zapłacić ok 70 zł za produkty GW na jeden oddział to wolałem poszukac alternatywyUrban pisze:tylko komu by się chciało...

Z jednego kawałka, rowki zrobione pilnikiem (nie za grubym ale nie za chudym), dalej wycięty kształt.Einstein pisze:Z 1 kawalka tej sklejko-deseczki, czy to kilka pocietych kawalkow ulozonych w taki ksztalt