Snotling Pup Wagon -czy da się samemu zrobić?

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Piotr3K
Kretozord

Snotling Pup Wagon -czy da się samemu zrobić?

Post autor: Piotr3K »

Ostatnio przyszedł mi do głowy pomysł, ze można by samemu zrobić jakiś fajny Snotling Pump Wagon :idea: . (zapewnie nie jest to nowy pomysł, ale nie widze takiego na forum) :lol:
Czy ktoś z Was robił sam tą machinę? :?:
Czy ktoś ma pomysł jak ją zrobić? :?:
I na jakiej podstawce (jakie wymiary) musi się ten wechikół znajdować?
:-k :-k :-k :-k

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Piotr3K pisze:
I na jakiej podstawce (jakie wymiary) musi się ten wechikół znajdować?
Tak jak rydwan
100 mm na 50 mm (chyba coś takiego, jak cosik to mnie poprawcie)

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Pump Wagon
50x50 podstawka.
US 4.

http://uk.games-workshop.com/warhammer/ ... -chart.pdf

Co do pytania - pewnie, że sam możesz zrobić. Zaopatrz się w snotling base (spawn), tam jest ich całkiem sporo. Teraz patyczki w dłoń i robimy konstrukcję, do tego parę bitzów dokleić (tarcze itp.). A na koła trzeba coś wymyśleć, może włóczka od nici?

Piotr3K
Kretozord

Ok, dzięki.
Jak coś już zrobie to wrzuce jakieś zdjęcia.
Ale to raczej przez ferie będe robił, bo teraz to czasu mało i jeszcze do ferii jakieś rzeczy do tego poszukam.
A jeden Snotling Base wystarczy na 2 Snotling Pump Wagony?
A podstawke też można samemu jakoś zrobić, nie?
Czy podstawki są do kupienia w sklepie takiej wielkości?

Paku
Oszukista

podstawki w sklepie są, ale dla jednej nie opłaca się kupować (24 zł)
jedna podsawka nie wystarczy chyba że bardzo mało.snotlingów dasz
jak kupisz dwa blitery około 32 snotlingi dosz 12 na snota, a reszte na 3 podstawki.
Co do podstawki to ja biore jakąć plastikową aktówkę wycinam wymiar 3 razy, naklejam na siebie, piłuje, i maluje na czarno. Wygląda jak nowa

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Skoro zbierasz orki i gobliny to może masz ze 4 podstawki wolne te 25x25. W tym momencie wystarczy je skleić.
Zależy jak "bogate" te wagony chcesz zrobić. W jednym blisterze masz z 14 snotów, powinno wystarczyć IMO :)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

A jesli chodzi o przepis na to, z czego zrobic pump wagona, to polecam rozwiazanie, nad ktorym sam bym sie zastanawial, gdyby nie to, ze mam juz dwie snotlingowe drezyny.

Przepis:
Kupujesz wozek krasnoludzki, ktory byl w Batlle for Skull Pass (jest dosyć mały, więc bez problemu zmieści się na odpowiednią podstawkę). Najwazniejsze jest w sumie podwozie. "Karoserie" można swobodnie piłowac, przycinać, drążyć... Potem autko obwieszasz snotlingami, dodajesz mase smieci. Konwersje najlepiej wykonac pod wplywem dw... trzech piw. Wtedy efekt powinien być najlepszy. :D
Serio moze wyjsc z tego ladny model a koszt praktycznie żaden.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Ja ich nie wystawiam, mimo że mam parę sztuk. Natomiast pomysły na samoróbki mam :) Nr 1 to zrobienie pump wagona a'la doomwheel z V ed. Dla niewtajemniczonych wyglądałoby to tak, że w środku wielkiego koła biegnie gromadka snotów i je napędza jak chomik kółko w klatce :) Mogą tam też squigi biegać :) Można zrobić snotlingowy rydwan zaprzężony w jakieś dziwne stworzenie, od squiga do kilku giant ratów. Opcji jest multum.Pozdr!

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

Post autor: Zox »

Kołata pisze:zaprzężony w jakieś dziwne stworzenie
W inne snoty :)
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Obrazek

Awatar użytkownika
Astragoth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Astragoth »

Zox pisze:
Kołata pisze:zaprzężony w jakieś dziwne stworzenie
W inne snoty :)
najlepiej w te dwa co ciągną linę w doom driverze 8)
od biedy troll :wink:
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p

Piotr3K
Kretozord

Dzięki za pomysły.
Będe musiał zrobić 2 takie machiny.
Najbardziej podoba mi się opcja chariotu ze snotlingami wewnątrz. Zaprzężony myśle że zrobie w trolla.
Może jeszcze wykorzystam ten wózek od krasnoludów.

A jak ten a'la domwheel miałby wyglądać?
Macie jakieś zdjęcia?
Bo nie mam pojęcia jak to ma wyglądać :lol:

A to jest takie małe? 5cm x 5cm?

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

Post autor: Zox »

Można wykorzystać tego trolla z BoSP :D On ma nawet niezłą pozę do tego (w ręce dać linę i trochę go pochylić)
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Obrazek

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Denny pomysl z trollem.
On sam zajmie 2/3 podstawki. A machina gdzie? a gdzie snotlingi?

50x50mm to nie jest kosmos, to nie jest boisko pilkarskie. to jest naprawde mala powierzchnia, mozna ja dobrze wykorzystac - ale robienie czegokolwiek 'ciagnietego' odpada tak naprawde.

Piotr3K
Kretozord

Chyba masz racje, przed chwilą wziąłem do ręki linijkę :twisted: i zmierzyłem ile to będzie 5x5cm..
Strasznie mało to jest.
Chyba jednak zrobie jakąś machinę nieciągniętą.
Chyba że ten doomwheel, ale nie wiem jak go zrobić, chociaż znalazłem zdjęcia na necie.

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

On sam zajmie 2/3 podstawki. A machina gdzie? a gdzie snotlingi?
Snoty na trolla a troll na wózek np inwalidzki i będzie coś w stylu "Upiorna Babcia uderza":)

Paku
Oszukista

troll odpada,
po pierwsze jest za duży a po drugie not ma być napędzany siłą mieśni snotlingów.

Piotr3K
Kretozord

Aha.
Skoro nie da się z trollem to zrobie chyba jeden jakoś z tego krasnoludzkiego powozu :P
Ale drugi to nie wiem.. może rzeczywiście jakiś doomwheel ;)
Ale z tym doomwheelem to by musiały w środku biegać te snotlingi nie?
Czy na kółku też kilku może być?

Paku
Oszukista

Na kółku, pod kółkiem, zmiarzdżone, ale także uciekającce przed snotem (w wyniku że wypadły z snotai nie chcą być nabite na widełki), oraz można nibitego na widełki dać. Ja kiedyś zrobie konwersje snota co siłą paszczków jaskiniowych bedzie sie poruszał

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

A po co Ci snotling pump wagon? Marna maszyna, za te punkty wole trola :]

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

swieta_barbara pisze:A po co Ci snotling pump wagon? Marna maszyna, za te punkty wole trola :]
Prosze Cie, powiedz ze zartujesz.

ODPOWIEDZ