Tabletop - quest do ustalenia jednego znaczenia.

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

Bizon pisze: (...) ja bym nie nazwał tego napewno TT.
a jak bys nazwał? eavy metal? golden deamon? :)

ok, duzo niedokladnosci (np lotki) brod na plaszczy wyglada malo ciekawie, i i sam plaszcz moglby miec wiecej swiatlo-cieni. ogolnie figurka ladna, tak jak napisales- dobry TT ;)

pozdrawiam
Siasiek

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

IMHO wypasiony TT jak już.

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Może poprostu mamy inne kryteria oceny? Jak dla mnie TT to kilka podstawowych efektów nic specjalnego. A ta figsa prezentuje sie bardzo przyzwoicie. Sarkazm jest zbedny Siasek :/ masz prawo do swojego zdania ja do swojego.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Bizon pisze:Może poprostu mamy inne kryteria oceny? Jak dla mnie TT to kilka podstawowych efektów nic specjalnego. A ta figsa prezentuje sie bardzo przyzwoicie. Sarkazm jest zbedny Siasek :/ masz prawo do swojego zdania ja do swojego.
Się nie znasz, Siasek już tak z levelem pojechał w górę, że maluczkich na dole nie widzi ;)

IMO bardzo przyzwoita figurka, z fajnym płaszczem [zdecydowanie najlepszy jej element]. Jedyne co, to te lotki...

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

olekkkkk pisze: taki dobry tabletop
zycze sobie i wam wszystkim przeciwnikow z tak tabletopowymi figurkami :shock:
ObrazekObrazek

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Siasek pisze:
Bizon pisze: (...) ja bym nie nazwał tego napewno TT.
a jak bys nazwał? eavy metal? golden deamon? :)
Eavy metal

Poza lotkami

Niedługo będzie już tylko Siasiek i ci co malują TT :roll:
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

To jest TT??!! Jak powiedział SexRocket życzę sobie przeciwników z takimi armiami... A i powiem szczerze, że na początku nie zwróciłem uwagi na te lotki bo to te ładne elementy zwróciły moją uwagę. Ogólnie uważam, że model naprawdę bardzo dobrze pomalowany

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

troche nie łapie tego o czym mowice ;) sarkazm to byl i owszem bo smieszne jest kiedy ktos pisze ze to jest way more niz TT ;) bo niedlugo kazdy by nazywał prace na poziomie TT ze to "super mega mocny i swietny eavy metal"

a ja uwazam inaczej, nie slodze na prawo i lewo tylko mowie co uwazam. wiadomo kazdy moze miec swoje zdanie. ja uwazam ze to zwykły TT i nic wiecej ;) ładnie pomalowany ale bez petardy, sporo niedociagniec i mozna by bylo zrobic to lepiej, posiedziec na dym troche dluzej popodpatrywac jak inni maluja. chyba niema w tym nic zlego co mowie (prawda Fanatyk?). :)

bez napinki panowie, kazdy ma w oczach inna miarke ;)

pozdrawiam
Siasiek

P.S

Skavenblight- to był sarkazm? ;D dzieki za dobre slowo kolezanko.
i wszystkiego najlepszego, bo ty chyba urodziny mialas niedawno ;)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Siasiu, bo Ty patrzysz na TT z CMoN. A chłopaki patrzą na TT z turniejowych stołów. Różnica między jednym a drugim jest kolosalna. Spróbujmy to wszyscy zrozumieć :)
Siasek pisze: Skavenblight- to był sarkazm? ;D dzieki za dobre slowo kolezanko.
i wszystkiego najlepszego, bo ty chyba urodziny mialas niedawno ;)
Był ;) Ale to nie zmienia faktu że moje zdanie o Twoich pracach jest bardzo dobre :)
I Tobie wszystkiego najlepszego, bo zdaje się że tak 3 dni przede mną miałeś...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

każdy ocenia poziom malowania wg swojego uznania dla jednych ta praca to TT a dla innych wyższy poziom dla porównania trolle Muka dla samego autora prac to poziom TT
Obrazek

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Skavenblight pisze:Siasiu, bo Ty patrzysz na TT z CMoN. A chłopaki patrzą na TT z turniejowych stołów. Różnica między jednym a drugim jest kolosalna. Spróbujmy to wszyscy zrozumieć :)
hm... o tym wlasnie mowilem ;) kazdy w oku ma inna miarke. ale wiesz, trzeba mierzyc wysoko a nie w tabletowy table top ;) no chyba ze sie nie ma ambicji ;)
Skavenblight pisze: (...)moje zdanie o Twoich pracach jest bardzo dobre :)
[/quote]

a dziekuje dziekuje, bardzo mi milo :)

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Taa, pamiętam ten temat z trollami TT XD To już była mała przesada, ale jak dla autora to tylko TT, to znaczy, że będzie się starał malować dużo lepiej, nie?

kurka_z_podworka
Kretozord

Jak już temat po części zjechał na koncert spóźnionych życzeń to zapytam jak ty Siasku oceniasz swoje zawsze-takie-same maryny?

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

kurka ale o co Ci chodzi? "zawsze takie same maryny" oceniam na 3/4 level. mocny 3 słaby 4. i chyba nie tylko ja kolego skoro maja kolo 9.00 na Cmonie ;) dobra panowie, bo kurka wbija i zaczyna szalec i flejmy rozpylac ;)

chill out dudes.

kurka_z_podworka
Kretozord

Jak dla ciebie kulturne pytanie o ocenę swoich prac to flejm to przepraszam.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Siasek pisze:
Skavenblight pisze:Siasiu, bo Ty patrzysz na TT z CMoN. A chłopaki patrzą na TT z turniejowych stołów. Różnica między jednym a drugim jest kolosalna. Spróbujmy to wszyscy zrozumieć :)
hm... o tym wlasnie mowilem ;) kazdy w oku ma inna miarke. ale wiesz, trzeba mierzyc wysoko a nie w tabletowy table top ;) no chyba ze sie nie ma ambicji ;)
To nie kwestia ambicji.
Niektórym zależy z różnych powodów, by malować świetnie [powody są finansowe, prestiżowe lub rzadko spotykana "własna satysfakcja" ;)] a innym, żeby mieć pomalowane armie. Kwestia priorytetów. Ja maluję figurki już teraz w pierwszej kolejności dla malowania, a w drugiej do gry. Inni na 1. miejscu stawiają grę a jeszcze inni nie grają w ogóle, tylko malują.

Dobra, kończmy offtopa :)

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

</offtopic> (dostanę za to ostrzeżenie? :P)

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Każdy ma taki TT jaki sobie pomaluje.

Ogólnie Eyriss jest super z tego powodu, że to kolejna pomalowana figsa do Twojej armii, już się nie mogę doczekać następnej. Za rok.
</offtopic> (dostanę za to ostrzeżenie? Razz)
Obrazek

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

No dobra, widzę że muszę zareagować.

Zrobiłem ten temat żebyście mogli w spokoju tutaj przedyskutować temat tabletopu (TT).

Co to jest, porównanie jakie prace są a nie są TT.

Pozwolę sobie zacząć:

Dla mnie tabletop jest "średnią krajową" mimo tego że sama nazwa wskazuje iż to jest table's top, czyli "najwyższa stołowa". Jeżeli miałbym pokazać prace, powiedziałbym że ostatnie prace Skavenblight to TT.

Proszę, dyskutujcie z podaniem jakiś przykładów. Narazie to była ładna rozmowa, prosiłbym tylko o nie używanie tych obrazków z podpisami, są nie potrzebne :wink:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

@Fanatyk - Table Top to nie "table's top"... przekręcasz... ;)

table top to poprostu figurka pomalowana tak, że nadaje się do wystawienia na stół bez konieczności spuszczania wzroku ze wstydu na ziemie. Figurka pomalowna średnio. W skali CMON to właśnie 5-6 to jest Table Top.

Nie wiem po co jest ten temat i cały problem poruszony. Siasiek przesadza i to znacznie oceniając porzadną pracę jako TT.

Dla przykładu:
to jest praca TT
http://www.coolminiornot.com/188671

to jest praca PRO
http://www.coolminiornot.com/144174

i naprawde nie widze sensu dalszego sie spierania na ten temat.
Obrazek

ODPOWIEDZ