Trochę PG ale nie mi dane to oceniać, lecz wam
1 * Elf Prince @ 552 Pts
Lance; Heavy Armour
Sword of Might [15]
Enchanted Shield [10]
Vambraces of Defence [55]
Amulet of Purifying Flame [15]
Pure of Heart [0]
1 Dragon @ [320] Pts
1 Mage @ 135 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
1 Commander @ 196 Pts
Heavy Armour; Battle Standard; Ithilmar Barding
Battle Banner [80]
1 Elf Steed @ [0] Pts
5 Silver Helms @ 122 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Musician
5 Elf Steed @ [0] Pts
5 Silver Helms @ 115 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield
5 Elf Steed @ [0] Pts
5 First Silver Helms @ 156 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard Bearer; Musician
War Banner [20]
5 Elf Steed @ [0] Pts
13 Dragon Princes @ 454 Pts
Lance; Dragon Armour; Shield; Standard; Musician; Ithilmar Barding
Lion Standard [25]
1 Drakemaster @ [38] Pts
Amulet of Fire [20]
14 Elf Steed @ [0] Pts
2 Great Eagles @ 100 Pts
2 Tiranoc Chariot @ 170 Pts
4 Chariot Crew @ [0] Pts
Spear; Normal Bow
4 Elf Steed @ [0] Pts
2 Repeater Bolt Thrower @ 200 Pts
4 Crew @ [0] Pts
Light Armour
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 43
Total Army Cost: 2200
HE na 2200 pkt
dragonow to ja bym zmiejszyl do 5 dal im WB lub ellyriona.. oni i tak sa drodzy sami z siebie.
a nie warto placic 260 pkt za +2-3CR (szeregi, przewaga).
poza tym przeciwnik bedzi za wszelka cene bedzie chcial wymanewrowac ten kloc i wyeliminowac (szczerze mowiac to innego duzego zagrozenia niz ten klocek i smok w rozpisce nie ma).
ja bym dal za to 9-10 SH z Lion St... i do nich BSB - klocek nie jest az tak drogi a jest strasznie mocny.
a 5 DP potrafi samodzielnie powalczyc
IMO jest to lepsze rozlozenie pkt niz pakowanie wszystkiego w jeden kloc.
ewentualnie pomyslalbym o jakis 5 SW..
reszta rozpy jest dobra.
a nie warto placic 260 pkt za +2-3CR (szeregi, przewaga).
poza tym przeciwnik bedzi za wszelka cene bedzie chcial wymanewrowac ten kloc i wyeliminowac (szczerze mowiac to innego duzego zagrozenia niz ten klocek i smok w rozpisce nie ma).
ja bym dal za to 9-10 SH z Lion St... i do nich BSB - klocek nie jest az tak drogi a jest strasznie mocny.
a 5 DP potrafi samodzielnie powalczyc
IMO jest to lepsze rozlozenie pkt niz pakowanie wszystkiego w jeden kloc.
ewentualnie pomyslalbym o jakis 5 SW..
reszta rozpy jest dobra.
Zgadzam się że ten klocek jest sporo wart, ale jego liczebność ma dawać tylko ochroną BSB (np. już zejdzie 5 z 10 dragonów i strzały są rozlosowywane pomiędzy BSB-ka, a przy jego miękkosci łatwo go zabić nawet z łuku). Uważam że złym pomysłem jest dawanie BSB do silverów ponieważ są słabsi, wolniejsi, a są tańsi tylko o 3 pkt. Razem ze zgraną wspułpracą dragona i tego dużego klocka osłanianego przez silverów, może się to przebić przez niemal wszystko A propo sztandaru to muszą mieć lion banner żeby od terroru nie uciekli (doswiadczenie )
Jedynie bym zmienił w silverach sztandar zamiast warbannera elyrion'a dać. tak za lasem nimi stoisz i nagle wyjeżdżasz. Tak reszte to spoko.
Może z tymi DP trochę przesadziłeś ale ja bym tam dał ich 10 a nie 13 i z punktów za tych 3 + 5 punktów za zmiane warbannera na elyrion w SH wcisnął jeszcze 1 rydwan.
Masz Sito racje że mało dragonów to jest głupota mając bsb w środku bo na prawdę jest i w liczbie 8 się ich nie wystawia, ale 10 można już spokojnie wystawiać.]
Jak trafisz na dwarfy to nawet jak masz ich 13 to jak ci cały ogień na nich skoncentrują i przyfarcą to i tak kloc zejdzie.
Jedyna kawa w ilości 15 to sie bierze BK
Może z tymi DP trochę przesadziłeś ale ja bym tam dał ich 10 a nie 13 i z punktów za tych 3 + 5 punktów za zmiane warbannera na elyrion w SH wcisnął jeszcze 1 rydwan.
Masz Sito racje że mało dragonów to jest głupota mając bsb w środku bo na prawdę jest i w liczbie 8 się ich nie wystawia, ale 10 można już spokojnie wystawiać.]
Jak trafisz na dwarfy to nawet jak masz ich 13 to jak ci cały ogień na nich skoncentrują i przyfarcą to i tak kloc zejdzie.
Jedyna kawa w ilości 15 to sie bierze BK
ja grałem na 6DP z Banner of Elltyrion ,spisywało się to bardzo dobrze, zawsze mozna odskoczyć gdzies indizej BSB w razie zagrożenia, wszystko zalezy od sytuacji a oddział 14 princesek plus BSB jest mocno przesadzony, niemanewrowy, raz dostanie z katapki i nie ma połowy, nieopłaca się.