Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>
Moderator: Yudokuno
- swieta_barbara
- habydysz
jakim cudem trafia 4 razy skoro ma tylko 6 ataków na 4+. Trafiają 3, ranią 2. A sorry. . . stardragon ma większego WSa No to leżymy ;Pswieta_barbara pisze:Nie wiem jak Ty to liczysz. Star trafia 4 razy, rani ze 3. Dochodzi prince. Zreszta cala taka statystyka jest bez sensu, bo przeciez istnieje jeszcze strzelanie i magia.
Ile kosztuje ten ring of darkness ?
I jeszcze ząbki hydry
I czy da się dać asasynowi ASF ?
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
eee, ja bym bil po smoku jeszcze zalezy od wyposazenia troche...
ma 6, tak jak zawsze
ma 6, tak jak zawsze
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
a co to ? jakiś jezus na coldzie ? ;P
Przypomni ktoś koszt ząbków hydry, dreadlorda i dużejczarki ?
Przypomni ktoś koszt ząbków hydry, dreadlorda i dużejczarki ?
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
kliknij, a sie dowiesz (to jest strona z kolorowanej biblii dla amerykanow )
40, 140, 225
40, 140, 225
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
- Paraszczak
- Falubaz
Liczycie re-roll To Hita w każdej rundzie walki przeciwko SD i na Dreadlordzie i na Black Dragonie? Bo chyba nie...
A to nie jest, że dostajemy Hatred na wszystko po prostu jak walczymy w bitwie z HE ?? Bo HE to chyba mają w bitwach znami przerzut psychy niezależnie czy test powodują DE fizycznie, czy coś innego ??
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Jasne Jankiel, ale tak jak mówiłem nie widziałem wszystkich przedmiotów.Jankiel pisze: A nie lepiej zamiast zbędnej regeneracji zmieścić MR (2)?
Co do Dragon vs. Stardragon, to liczyłem, że przeżuty są tylko w I turze...
teraz jak się nad tym zastanowię to sam nie wiem. A jak był ujęty hate do HE w poprzedniej edycji? Było napisane, że działa na orzełki itp, czy nie sprecyzowali?
HE w tym wypadku), a nie z tytułu tego, że w armii przeciwnika jest model, ktrego nienawidzisz.A to nie jest, że dostajemy Hatred na wszystko po prostu jak walczymy w bitwie z HE
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Hedragon vs Dedragon to może hydrablade +potion. Jeśli dobrze kulniemy to i 7 ataków się znajdzie, co na przerzutach da nam około 5ciosów no i sądzę że z 3rany. Tak więc jeśli wcześniej wklepiemy mu 2 ranki z osttrzału/magii to nie powinno być już problemu.
Jednakże kombinacja dość droga.
Caledor bane chyba było vs smoki he.
Hmm w turę na pewno nie utłuczemy gada hajów, chyba że wcześniej mu coś wbijemy.
Jednakże kombinacja dość droga.
Caledor bane chyba było vs smoki he.
Hmm w turę na pewno nie utłuczemy gada hajów, chyba że wcześniej mu coś wbijemy.
A myśleliście o Kombinacji itemów Hydra blade + inv ward + potion siły( chyba kosztuje 30 ale moge sie mylic!)? W pierwszej turze średnio klepiemy górą Star Dragonowi 5 woundów i dobijamy smokiem. W 1 turze konczymy zabawe z Star Dragonem.
Jest to niezła opcja, ale raczej jednorazowa. Potem nasz lord już się do niczego nie nadaje (chyba, że mamy kocioł i koleś będzie w stanie wypłacić te 5-7A z KB)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Jak to się nie nadaje? Nawet jak łyknie potiona by zaciukać star dragona to i tak potem potion jest zbędny bo potencjalne inne cele smok z naszym lordem i tak łykają bez większego problemu. nie? Star dragon byłby w takim wypadku jedynym twardym celem.
No zgodzę się - jest to jednorazówka na 1-2 rundy (jak w końcu stanęło ?? działa tylko w tej pierwszej czy całą turę ??). Jak wystawiamy kocioł to możemy go lepiej wykorzystać z tym KB na smoku i lordzie.
Draconis - FOR EVER !!!
Niestety, jak by nie kombinować, to - cholera - jednak chyba stanie na pierwszej, bo inaczej byłoby bez sensu. Bo jeśli łykasz w swojej, to masz do dyspozycji swoją i przeciwnika, jeśli zaś łykasz w turze przeciwnika, to masz do dyspozycji tylko jego turę. Więc jednak wydaje mi się, że ustalenia wskażą tylko jedną turę dowolną (własną lub przeciwnika)
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
- swieta_barbara
- habydysz
A opcja z kotlem z kolei jest malo realna, bo nagle zaczyna brakowac slotow na bohaterow i szkoda wystawiac sam kociol, wiec wypada jeszcze wziac plewnych exekow czy bitch elves, ktorzy nie najlepiej zgrywaja sie z armia na smoku.
Malo realne.
Chyba na smoka dobre kombo to bedzie crimson, regenka i spolawianie.
A tak na marginesie - nie jestem pewien, czy mi sie nie przewidzialo, ale czy DE przypadkiem nie maja za 30pts przedmiotu, co daje 5+ ward na jezdzca i mounta? Mowie o nowej ksiazce. Dobrze by sie kombowal ze smoczkiem i regenka i pendant leci dla bsb.
Malo realne.
Chyba na smoka dobre kombo to bedzie crimson, regenka i spolawianie.
A tak na marginesie - nie jestem pewien, czy mi sie nie przewidzialo, ale czy DE przypadkiem nie maja za 30pts przedmiotu, co daje 5+ ward na jezdzca i mounta? Mowie o nowej ksiazce. Dobrze by sie kombowal ze smoczkiem i regenka i pendant leci dla bsb.