O sypaniu się maszynek
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
no ale jak maszyna może się sypać skoro ma w RB zapis że może być obsadzana innymi załogantami ostatnio nawet miałem taką sytuację i do klopy której obsługa padła weszli krasie z organek
Karkonoska Frakcja Fantastyki http://www.kffjelenia.fora.pl
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
Skoro rany z CR moga iść w klopę, tzn że jest ożywiona, więc się sypie po stracie hierophanta.
Owszem, można zabić np całą załogę, zostawić klopę, do której potem wskrzesza się załogę, przechodzi od innej klopy.
Owszem, można zabić np całą załogę, zostawić klopę, do której potem wskrzesza się załogę, przechodzi od innej klopy.
Release the Przemcio!
- Neferkamin
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
Ok wychodzi na to, że testować trzeba jakby miała Ld0, tylko czy standardowo dwie 1 chronią przed sypaniem? Według mnie powinny, ale jest to już o 2 za dużo i niby otrzymała by 2 rany, to wszystko kupy sie nie trzyma.
- Neferkamin
- Kontakt:
W Rb p.5 Przy testach współczynników jest napisane, że jeżeli ktoś ma charakterystykę 0 to automatycznie jej nie zdaje, to oznacza, że w ogóle mam nie rzucać na katapultę i ją od razu zdjąć? Bo po co testować jak mi nie wychodzi, tylko nie jest napisane, o ile nie wychodzi, dalej, przy testach na Ld jest napisane , że musimy uzyskać wynik mniejszy bądź równy LD, więc teraz która zasada jest ważniejsza? Chyba ta przy Ld (bo testujemy Ld). W sumie na to patrząc to i tak tylko gdybanie, ba sama katapulta nie przetrwa więcej niż turę. Z czego wynika, że można ją od razu zdjąć bo już po jabłkach.
- Neferkamin
- Kontakt:
O a widzisz, mylisz się, według polskich sędziów i ludzi z forum trzeba testować.
To nie traktuj tego jako test Ld ale jako określenie ilości ran jakie wejdą i tyle.Neferkamin pisze:O a widzisz, mylisz się, według polskich sędziów i ludzi z forum trzeba testować.
Jeśli zaś chodzi o przenoszenie tych ran na machinę zamiast załogi to czy przypadkiem nie powinno to byc dystrybuowane jak strzelanie?
- Neferkamin
- Kontakt:
Nie, TK może sobie wybrać jak rozlokować rany z sypania.Byro pisze:Jeśli zaś chodzi o przenoszenie tych ran na machinę zamiast załogi to czy przypadkiem nie powinno to byc dystrybuowane jak strzelanie?
Co do klopy, OK, niech się sypie. I tak zagrałem tak, jak Shino mówił, a żeby nie robić zbędnego zamieszania po prostu ją zdjąłem ze stołu nie zagłębiając się w temat, który tutaj poruszyłem.
Kołek pisze:skoro jest undead to czemu miała by się nie sypać Question
A i owszem jest undead, ale nie ma Ld, co nie przeszkadza jej w sypaniu
dlaczego powinny? czy jak nie masz warda to mimo to rzut na 6 zwasze sprawia, ze ci ward wyszedl?Neferkamin pisze:Ok wychodzi na to, że testować trzeba jakby miała Ld0, tylko czy standardowo dwie 1 chronią przed sypaniem? Według mnie powinny, ale jest to już o 2 za dużo i niby otrzymała by 2 rany, to wszystko kupy sie nie trzyma.
2 jedynki na ld jesli chodzi o ic sprawiaja, ze nie uciekasz i dzialaja tylko w przy breakach.
tru wiec test ld oblewasz o tyle ile rzucisz na 2 kosciach zdrowa katapka zyje wiec z sypania na 2x1. ergo jest sens rzucac....5 Przy testach współczynników jest napisane, że jeżeli ktoś ma charakterystykę 0 to automatycznie jej nie zdaje, to oznacza, że w ogóle mam nie rzucać na katapultę i ją od razu zdjąć?
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=7774Jeżeli obsługa zginie, i nie ma kto dawać LD machinie, nie testuje ona LD. Jeżeli obsługa zostanie wskrzeszona, w następnej rundzie należy ponownie zrobić test sypania.
nadal czekam na to czemu nie musi testowac sypania... nie podales mi agrumentu. moim jest every unit exept characters...O a widzisz, mylisz się, według polskich sędziów i ludzi z forum trzeba testować.
- Neferkamin
- Kontakt:
Nie wiem czemu, ale albo ktoś usunął mego posta, albo się nie pojawił. Nieważne, jeszcze raz. SHINO masz rację, czytaj uważnie co piszę, a nie patrz na 5 postów wstecz. Poza tym twój 3 cytat nie jest nawet mój, więc proszę nie przypisuj go do mnie.
Podsumowanie tematu: Katapulta TK bez obsługi sypię się na Ld = 0, czyli wynik oznacza ilość ran otrzymanych.
Czy ktoś byłby tak miły i zakończył już tą dyskusję nie prowadzącą do żadnego sensownego punktu??
Podsumowanie tematu: Katapulta TK bez obsługi sypię się na Ld = 0, czyli wynik oznacza ilość ran otrzymanych.
Czy ktoś byłby tak miły i zakończył już tą dyskusję nie prowadzącą do żadnego sensownego punktu??