Nie będzie litości dla pokonanych - wakacje w Imperium Gier

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Jutro będzie lepiej ;-) Bestie są takie sobie, a i rozpiska made by Dydu mocno kontrowersyjna, szczególnie że okraszona totalnym Twoim pechem w losowaniu czarów, czyli brakiem Slaneshowej trójki. Trochę też splewiłeś rzuty na ld, szczególnie dagon ogrów, którzy wciąż tam mogli stać i nawet coś zdziałać. No ale cóż, efekt końcowy był taki, że straciłem jedną figurkę przez całą bitwę...

Muszę dowiedzieć się od Cinka jak to było z Dydem, ale co tu dużo gadać: mówiliśmy mu ze Skavenem, żeby nie godził się na 1500 w pierwszym meczu...

Skaven - nie chodzi o moc Eshin tylko o Twoje tradycyjne już kombinowanie - jestem totalnie mocny, więc fajnie byłoby jeszcze się wzmocnić ;-) Przecież nie wymyśliłeś tego Eshinu dla funu, ale miałeś pomysł którą armię mogą oni złotać. Umówmy się: przeciw ograniczeniom w magii też byłeś przeciwny na ostatnich turniejach,wiedząc równocześnie, że mamy rację ;-)
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
MJT
Wałkarz

Post autor: MJT »

Nie było źle, miałem koszmarne rzuty na save Rycerzy i jeden błąd zrobiłem spory nie odmawiając pojedynku a mogłem. Gdybym miał troche szczęścia i zeszło drzewo ( zostało na 1 woundzie) to byłoby bliżej remisu. A tak to w rewanżu musze mocno pocisnąć.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Zapytaj się Cinka jaki Eshin jest przegięty, grałem z nim wczoraj :wink:

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Kurde niech ktoś umieści wyniki dotychczasowych bitew....

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Dydu WE - Cinek Imperium 13-7, 9-11 awans Dydu
Ksch WE - Dibo Bestie 20-0, 19-1 awans Ksch
Butan VC - Michał Rdzanek Bretka 18-2, 20-0, awans Butan
Raptor Lizaki - Oskar Demony 8-12, 0-20, awans Oskar
Michael Head Krasie - DaBossa OiG 10-10, 11-9, awans Head
Undead OiG - Wiewiór OiG 10-10, 5-15, awans Wiewiór
Skaven Skaveni - Charki OiG 14-6, 12-8, awans Skaven

Paweł S. - Arte ?
Ostatnio zmieniony 7 lip 2008, o 22:28 przez ksch, łącznie zmieniany 5 razy.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Z Michałem stoczę bitwę jutro o 16.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

O, Butan.

Panowie grajcie coś bo emocji mało i umawiajcie się z rana, żebym mógł pooglądać :-)
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Gratulacje dla pierwszego ćwierćfinalisty - ksch :)))

Widzę że nieźle pocisnąłeś Bestie Chaosu i pokazałeś im do kogo należy las.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Heh, żebyś wiedział Pawle - Athel Loren jest nasz :-) Orków też nie wpuszczę ;-)
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

PSz
Falubaz

Hehe

Tylko że jeśli chodzi o moje zielone to musisz wiedzieć że one nawet nie zamierzają tam wchdzić:)

Preferują "amerykańską" sztukę wojenną tzn bombardowanie, bombardowanie i jeszcze raz bombardowanie by póżniej spokojnie móc się wziąść spokojnie za wyrąb pozostałości lasu:)

Jak się uda wyrwać jutro z pracy wcześniej to zapraszam na arcyciekawą i klimatyczną bitwę O&G vc Dwarves.

Czy zielone dojdą?
Czy pokurcze spłoną?

Kto obstawia i jak? Format 1500 pkt:)

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Orczy przyjacielu....;]Krasnoludki mięcciutkie są....;pMasakry moze nie bedzie ale ostawiam jakies 15 : 5 dla zielonej hordy....;]

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Ej no wiem ze 19:1 w rewanżu ale kurde klimatycznie było uuh .. bez ciśnieniowa gra bach bach i już bez żadnych "..kłamiesz!!.." itp Mnie sie podobało .. 6 tur nie spodziewałem sie że ustane tyle :) ale spodziewałem sie bardziej 18:2 ale czy to robi różnice ?? I tak Bestie są najładniejszą armia w WFB i nic tego ne zmieni...a to ze słaba (jak ich plewny generał czyli Ja) to nie istotne :wink:

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Cholera DaBossa myślałem, że wpadniesz do lasu, a tu takie rozczarowanie ;-)

Dibo - druga bitwa była fajna, szkoda że nie ustały dragon ogry, no ale brak osłony screenem plus 16 na Hodzie robi swoje :-)
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

Ja dalej nie wiem kto to Paweł S. ale jak da znac, to niech odpowie czy pasuje mi niedziela bądz sobota punkty niech on wybiera. nie wiecej niz 2100 nie mniej niz 1350. :) jak by co mam imperium

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Paweł to forumowy Okurdemol (tak, tak - ten z niekojącym avatarem ;-))

Butan właśnie mierzy się z Michałem z Rdzankiem, jak będę znał wynik to zaraz podam. Jak terminy innych rywalizacji? Poniedziałek to już 30 VI a 4 VII, czyli w piątek, jest termin skończenia tej rundy.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

PSz
Falubaz

No i po pierwszej bitwie:)

Moja ultra Night Goblinska armia zremisowała z Krasnoludami ( -78pkt) ale coż nie zawsze jest kawior. W kolejnej bitwei zieloni będą musieli się spisać bardziej:)

Jak znajdę czas to może jakiś raporcik strzele choć nie wiem czy mi się chce pisać że generał na dziku i BSB na wielkim pająku nie są w stanie wymordować załogi organek czy zabić więcej niż jednego kusznika od boku:)

Wspomniana przez Ksch bitwa VC vc Bretonia skończyła się 19-1 tak więc słudzy Pani Jeziora mogą się nie przebić do kolejnej rundy.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Butan może już więc być niemal pewny ćwierćfinału.

A co do męki z Krasnalami Heada Pawle to standard - całą ligę się z nimi użerałem, raz zostało mu 5 modeli, a wygrałem...11-9 (u mnie stała spora większość armii) - te wszystkie unbreakable maszyny i takie klimaty to masakra psychiczna, za to jak pierwszy mecz się z nimi wygra 11-9 to potem w zasadzie można już nie grać - wystarczy się pochować :-)
A raporcik by się przydał, generalnie fajnie byłoby wiedzieć co i jak wyglądało.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Nie 19-1, tylko 18-2.
Do ostatniej tury utrzymywał się remis.
Od porażki uratowały mnie rzuty przeciwnika. Najpierw 4 Ghule dzielnie wytrwały turę walki z 6 Errantów, a następnie jeden Ghul ubił dwa Grale :)

Następna bitwa w środę o 10 rano na 2000 pkt. Zagram eksperymentalną rozpiską bez Speciali :)

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Cinek pasuje ci poniedzialek tak kolo 16 na 2250

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

postaram sie byc nawet tak kolo 15

ODPOWIEDZ