Dalej DE - 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Dalej DE - 2250

Post autor: Jankiel »

Highborn na piechotę (dowolny sprzęt - executioners axe/hydra blade+potion of strenght/regeneracja/ward/crimson death)
3xsorceress 2 lev (dagger, tome of furion, seal of ghrond, darkstar cloak, 2xscroll)

26 warriors, war banner
2x10 kuszników
2x5 DR
3x5 harpii
14 BG, asf, crimson death/dwurak z AP dla championa
Hydra
2 RBT
High sorceress na pegazie z familiarem i 2xscroll
Sorceress dagger, scroll
kocioł

18 corsairs, banner dający frenzy
10 kuszników
2x5 DR
2x5 harpii
14 BG, ASF, crimson death dla championa
2x6 shades z dwurakami
2 RBT
Hydra
Highborn na smoku (sprzęt dowolny)
Kocioł bsb
sorceress 2xscroll
2x5 DR
10 kuszników
3x5 harpii
13 BG ASF, crimson death
6 COK, armour piercing, ring of hotek
6 COK
Hydra
Hag bsb z ASF, +d3A i manbane
2xkocioł

2x5DR
10 kuszników
3x5harpii
14 BG z ring of hotek
14 executioners
2x17 WE
2x war hydra
Najbardziej podoba mi się pierwsza (jest chyba najciekawsza i najbardziej zrównoważona, można także zamienić czarodziejki na kocioł, bsb i caddyego).
Rozpy ze smokiem nie ma co komentowaź - wiadomo jak to działa. Zawsze można wymienić BG na bolce czy hydrę, a kocioł na bsb.
Kolejna rozpiska również zrównoważona, jest czym pomalczyć (korsarze tam bardziej dla klimatu, można ich zmienić na warriorów z warbanner).
Ostatnia to już pełen hardcore - kloce wiedźm z stubbornem, poisonem i killingblowem mogą być cholernie mocne.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Pierwsza wydaje mi się ze jest ok.
Druga jak masz dagera to duzo lepsi bedą warriorsi zamiast tych Corsarzy bo wariorów mniej szkoda i taniej wychodzi.
W trzeciej to raczej nie ma nawet co komentowac :wink:
A w czwartej to totalna jazda bo poza ringiem nie masz antymagii. Tylko powiedz mi Hag z Kociołkiem moze byc generałem? I dlaczego akurat 2x po 17 wiedzm? :O
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

w rozpie ze smokiem, wywalilbym BG i wstawil dwa rydwany, w tym, ze jeden jako wierzchowiec dla BSB. Mysle, że by się zmieścilo, jak tak to wlaśnie o takiej rozpisce sobie marze ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

spoko, spoko - fajnie to wygląda

fajny klimat ma ta ostatnia ;)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

A w czwartej to totalna jazda bo poza ringiem nie masz antymagii. Tylko powiedz mi Hag z Kociołkiem moze byc generałem? I dlaczego akurat 2x po 17
Bo na 2x18 nie starczyło punktów :)
A hag z kotłem może być generałem

Antymagii owszem, nie ma. Rozpiska płynie w starciu z przeciwnikiem mającym dużo magic missile i dużo strzelania (bo 5+warda z kotła nie wystarczy). Beznadziejnie wypada też w starciu z armiami mającymi dużo oddziałów wywołujących strach (no chyba, że będę wystawiał po 30 WE). Ale dla niektórych armii może być bardzo ciężkim przeciwnikiem (po szarzy lancy bretońskiej zostaje mi 10 WE, które w nastepnej turze biją pierwsze, z KB. Trzeba tylko uważać, by wiedźma z ASF była w odpowiednim miejscu (bo np. executorzy z bannerem AP i bonusem z kotła wypłacają 13 A z KB, 6S i -4AS i 7-9 A z bsb z manbane, wszystko z przerzutami. 15 BK nawet regeneracja może nie wystarczyć.

Bonusy z kociołków zamieniają tą armię w postrach wrogich herosów - głupia hydra jest w stanie wypłacić w wampira czy jakiegoś lorda na smoku 13A z killingblowem i hatred.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Jankiel pisze:głupia hydra jest w stanie wypłacić w wampira czy jakiegoś lorda na smoku 13A z killingblowem i hatred.
Jak to policzyłeś ?? Z bonusem od kotła ?? Jak tak to chyba 14 ?? W tym 8 hydra i 2x3 z poganiaczy ??
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Z bonusem w postaci KB, a nie dodatkowego ataku.
A beastmasterzy mają po 3 (2 w profilu i dwie ręczne bronie)
Ostatnio zmieniony 28 cze 2008, o 14:57 przez Jankiel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Aha - to takie buty ;)
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Jankiel ale ty w rozpisce nie napisałes z exe ma banner ap :wink:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

najbardziej mi się podoba 1 i 4 rozpiska masz bardzo dużo odziałów w pierwszej masz dobre strzelanie, magię i dobry jesteś w HtH
a czwarta ma fajny klimat tylko assassinów brakuje :-P

ODPOWIEDZ