1500 [De] Lublin- 3 armie do wyboru

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

1500 [De] Lublin- 3 armie do wyboru

Post autor: Murmandamus »

Na mastera rozważam kilka opcji. Wszystkie uważam za godne uwagi. Zapoznam was z każdą wersją.

w bramce nr 1 mamy: IV batalion rodu Ardanien
armię którą używam zresztą w lidze wschodniej. Sprawdzona w walce i całkiem nieźle sobie poczynała chociarz bywało że baty też dostawała.

Noble na pegazie
lifetaker+Ring of hotek

Sorceres 2lv
Dispell scoll+Darkstar Cloack

2x5 Dark riders rbx ,mus
20 Warriors full command
12 witch elves full command witchbrew
5 Harpies
2 rydwany(kusze dla jaj jako zapychacz+speary)
2 Bolty

modeli:55 Pd:5 dd:4

Wersja nr 2.

Czyli kolonia treningowa bestii bojowych rodu Ardanien.Armia sprawdzona równierz w wielu bojach. Leciutko zmodyfikowana co prawda wymogami 7ed ale i tą troche bitew wygrało się troche przegrało, ostro sobie poczynala na jednym falkonie też.

Beastmaster na Mantikorze-Seal of ghrond
Sorveress 1lv 2x Dsispell Scroll
2x5 Dark riders rbx
2x20 Warriors full command
2 rydwany
5 harpii
War hydra

*(komentarz dodatkowy: Chciałem zmodyfikować dodatkowo że jak widać minimalne strzelanie jest lecz moglem jeden wojowników regiment zmniejszyc do 10 i wyposarzyc w kusze i takoż dokupić jeszcze 5 shadów co daje mi już pewną siłę strzelecką ale troche obawiam się redukować piechotę walczącą do jednego regimentu)

wersja nr 3:
Calkiem nowy pomysł. Jako że od czasów kiedy zdobylem pegazy nie grywam na ukold onionym generale. Tutaj zechce powrócić do korzeni. Z całkiem nową koncepcją.

Generał noble na Cold one z sealem i sword of might
sorceress 2lv Dispell Scroll+Darksatar Cloack

2x5 Dark riders rbx
20 Warriors full command
5 Shades (moze zmienie na harpie)
5 Cold One knighst full command banner of murder(tu siedzi genberał)
6 Cold one knights full command war banner
2 Bolt Throwers

Wszystkie mi się bardzo podobają. I skłaniam się ku drugiej bo mam do niej sentyment ale trzecią wersję jako nowość chce mi się wykorzystać równierz i do tego wygląda ciekawie.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Mastema
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Mastema »

A mi sie najbardziej podoba pierwsza :D herosi prawie tak samo zrobieni jak moi, więc tu sie nie bede czepiał bo bym przeczył sam sobie :P , ale ogólnie wszystkie sa fajne, chociaz w trzeciej za dużo jazdy jak dla mnie na takie punkty, a hydrom jakoś nie ufam (grałem raz i nie mam miłych wspomnień).. ogólnie pierwsza najładniejsza moim zdaniem- jazda, piechota i troche ostrzału

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

druga najlepsza tylko zamiast hydry dałbym giganta :) duzo lepszy w walce :)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Ja przymyslalbym 3cia
jest dosyc fajna, ale

ODPOWIEDZ