kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Corvus Albus
- Kretozord
niestety nie tylko w walce wrecz go trafiasz automatycznie
- Witch_slave
- Pseudoklimaciarz
Chciał bym wrócić do przykładu kilka postów wcześniej, czyli kusznicy i bohater na zimnokrwistym.
Bohater nie jest przyłączony do oddziału kuszników, ale jedzie obok nich i dochodzi do walki. Ten sam oddział przeciwnika biją kusznicy i bohater na zimnym. Przeciwnik przegrywa walkę, czy wtedy zdaje test paniki na dwóch jedynkach?
Bohater nie jest przyłączony do oddziału kuszników, ale jedzie obok nich i dochodzi do walki. Ten sam oddział przeciwnika biją kusznicy i bohater na zimnym. Przeciwnik przegrywa walkę, czy wtedy zdaje test paniki na dwóch jedynkach?
Po pierwsze nie test paniki tylko test złamania.
I test złamania będzie zdawał na dwóch jedynkach w przypadku różnicy zdolności przywódczych i wyniku walki spadnie do 2 lub niżej, albo przeciwnik siejący strach i wygrywający walkę będzie miał większą siłę oddziału niż jednostka która ma testować test złamania.
Czyli w Twoim przypadku przeciwnik będzie zdawał test złamania na dwóch jedynkach w wypadku gdy będzie miał mniejszą siłę oddziału niż bohater na zimnym (który ma siłę oddziału 2) więc musi być to pojedynczy model.
I test złamania będzie zdawał na dwóch jedynkach w przypadku różnicy zdolności przywódczych i wyniku walki spadnie do 2 lub niżej, albo przeciwnik siejący strach i wygrywający walkę będzie miał większą siłę oddziału niż jednostka która ma testować test złamania.
Czyli w Twoim przypadku przeciwnik będzie zdawał test złamania na dwóch jedynkach w wypadku gdy będzie miał mniejszą siłę oddziału niż bohater na zimnym (który ma siłę oddziału 2) więc musi być to pojedynczy model.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
Jeżeli jest za górką, to może strzelać tylko do Large Targetó lub do jednostek na górkach. Do niej mogą strzelać też tylko Large Targety lub jednostki na górkach.
a jak to jest z oddziałem w lesie do którego strzela np. katapulta. Czy oddział ma jakiś bonus za to że jest w terenie który normalnie zwiększa trudność trafienia w niego z ostrzału?
Karkonoska Frakcja Fantastyki http://www.kffjelenia.fora.pl
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
Jeżeli strzelcy używają BS'a to tak, jest za to modyfikator -1 do trafienia. Ale jeżeli strzelcy BS'a nie używają np. katapa, organki, salki, to nie ma modyfikatora. Strzelają normalnie.
Ja mam pytanie o mozliwosc uzywania kosci z MAgic resista.
Jezeli przeciwnik rzuca czar obszarowy, ktory wplywa bezposrednio na kilka oddzial np. 6 czas z lighta magic, to czy moge w takim wypadku uzyc kosci magic resista, jezeli oddzial jest w obszarze dzialania ?
Jezeli przeciwnik rzuca czar obszarowy, ktory wplywa bezposrednio na kilka oddzial np. 6 czas z lighta magic, to czy moge w takim wypadku uzyc kosci magic resista, jezeli oddzial jest w obszarze dzialania ?
początkujący to nie jestem ale...
czy istnieje jeszcze modyfikator -1 to hit za multiple shot? szukam w rulebooku i nie mogę znaleźć... może mi ktoś powiedzieć gdzie to jest (o ile jest)
czy istnieje jeszcze modyfikator -1 to hit za multiple shot? szukam w rulebooku i nie mogę znaleźć... może mi ktoś powiedzieć gdzie to jest (o ile jest)
Str. 55 RB w opisie "Multiple Shots".
Też nie jestem początkujący, ale w jednej kwestii zgłupiałem...
Oddział A jest szarżowany przez oddział B. Oddział A daje Hold na szarżę. Potem okazuje się, że oddział C (z frenzy) ma zasięg do oddziału A i deklaruje szarżę. I teraz co z reakcją oddziału A? Musi zostać Hold, czy można zmienić reakcję?
Oddział A jest szarżowany przez oddział B. Oddział A daje Hold na szarżę. Potem okazuje się, że oddział C (z frenzy) ma zasięg do oddziału A i deklaruje szarżę. I teraz co z reakcją oddziału A? Musi zostać Hold, czy można zmienić reakcję?
Fajnie jakby odpowiedź była poparta jakimś cytatem, a nie "IMO".
No właśnie tak myślałem, że będzie w uściśleniach, tylko jakiś problem z otwarciem pdf'a mam i dlatego pytałem.