Pozdrawiam wszystkich walecznych a niezwyciężonych wodzów! *)
Mam zrobić traye do Bretki i mam problem. Duże lance (9 rycerzy) to, rozumiem, 3 szeregi na 3 rzędy. Ale małe, takie po 5-6 konnych ?
*) w pierwszym poście chyba wypadałoby się przywitać...
Rozmiar traya do małej lancy
no 6-tki to 2 szeregi po 3 rycerzy
a piątki to w jednej lini 5-ciu rycerzy [joke]
a piątki to w jednej lini 5-ciu rycerzy [joke]
Ostatnio zmieniony 4 lut 2007, o 19:17 przez Jagal, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Jagal, litości, widać, że człek tu nowy i jeszcze gotów sobie zrobić takiego traya nie złapawszy Twojego dowcipu.Jagal pisze:a piątki to w jednej lini 5-ciu rycerzy
Tiger: do 5-ek i 6-ek taki sam tray, czyli 2 szeregi po 3 rycerzy. Kiedy wystawiasz piątkę, to po prostu bez środkowego w tylnym szeregu.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Tiger Brown
- Kradziej
Aha, zapiszmy...
Primo: "Jagal - zły doradca."
Secundo: "Książę Pan śpieszy gdzie zło czynią."
Dzięki za info. Idę ciąć.
Primo: "Jagal - zły doradca."
Secundo: "Książę Pan śpieszy gdzie zło czynią."
Dzięki za info. Idę ciąć.
Wg uściśleń 40x40
Hmm. Według tego:Troyan pisze:Ej chłopcy a jak się juz pytamy o traye. Jaki rozmiar mają podstawki pod katapulte TK i trebuszeta ?
http://uk.games-workshop.com/warhammer/ ... -chart.pdf
To sprawa jest dziwna. Do katapulty TK nie ma podanego, a u Bretonni w ogóle nie ma zaznaczenia jeśli chodzi o trebusz.
A w uściśleniach?
Podstawki.
a) Podstawki pod maszyny nie są wymagane, jednak przy strzelaniu z broni typu katapulta przyjmuje się, że zajmują obszar nie mniejszy niż podstawka 40x40 mm. Zaleca się umieszczanie maszyn na takich właśnie podstawkach.
Ja sam właśnie robie podstawkę pod treba. Będzie miała wymiary mniej więcej 9cmx6 cm w niej będzie miejsca na 4 crew. powinna wyglądać nieźle, wcześniej też miałem podobną podstawkę pod tą miachinę i nie narzekałem
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.