DL 2350. Wszystko prócz nurgla!

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

DL 2350. Wszystko prócz nurgla!

Post autor: FIFI (_!_) »

1 Keeper of Secrets @ 650 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Slaanesh
Siren Song(wymuszona szarża)
Torment Blade(jeżeli zadam rane musisz przejść test LD jeżeli chcesz mnie uderzyć)
Soul Hunger(przerzuty zranien w pierwszej rundzie walki)
Allure of Slaanesh(musisz przejść test LD jezeli chcesz mnie uderzyć)

1 Herald of Khorne @ 290
Battle Standard Bearer
Great Icon of Despair(-2LD na 12cali)
Firestorm Blade(+1S i flamings atacks)
Armour of Khorne(w szmie ma save na0)
Juggernaut of Khorne

1 Herald of Tzeentch @ 165 Pts
Magic Level 2
Master of Sorcery(wybor lory)
Spell Breaker

1 Herald of Slaanesh @ 145 Pts
Siren Song
Torment Blade
1 Steed of Slaanesh

5 Chaos Furies @ 60 Pts

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 120 Pts

10 Daemonettes of Slaanesh @ 132 Pts
Czempion

10 Bloodletters of Khorne @ 120 Pts

5 Seekers of Slaanesh @ 157 Pts
Standard, Siren Standard [25]

5 Flesh Hounds of Khorne @ 175 Pts

5 Flesh Hounds of Khorne @ 175 Pts

1 Fiend of Slaanesh @ 55 Pts

3 Flamers of Tzeentch @ 105 Pts

Casting Pool: 9
Dispel Pool: 6

Baner -2 do LD i czary/itemki slanesha w połączeniu razem naprawde dają rade. Lord wampirzy z LD 10 nie zdał głupoty przez 3 tury przez banner i przez ostatni czar slanesha. Jeżeli keeper dostanie sie do walki to tnie wszystko :lol2: Wiem że wszystkie jednostki są po ucinane jak sie da i są w minimalnych ilościach ale chciałem wszystko zmieścić! Zastanawiam sie jedynie czy nie zamienić tego haralda slanesha na heralda tzeentcha bo i tak mam już jedną syrenke na keeperze! ale to do przemyślenia! Prosze o opinie!

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

FIFI (_!_) pisze: Baner -2 do LD i czary/itemki slanesha w połączeniu razem naprawde dają rade.
Od dłuższego czasu myślę o tym patencie, tygodnia myślę o spisaniu rozpiski, dziś (jakieś pół godziny temu) spisałem tylko po to, żeby wejść na forum i zobaczyć że ktoś już to zrobił.
KoS podobny, z tym, że zamiast allure dałem enrapturing gaze (model nie może używać Ld innego modelu - przydaje się na smoki). Myślę nad zamianą soul hungera na allure właśnie.
Poza tym podobnie, tylko ... z Nurglem, bo lubię. :)

Tez mam większość w minimalnych ilościach, poza plaguebearers, bo z nich mam takiego kloca. I fiendów muszę mieć więcej, bo mam mniej jednostek "przepychających". Aha, no i mam 100 pkt mniej. :)
Co do drugiej syrenki, to jestem jak najbardziej za. Mimo że KoS już ma, to po drugiej stronie stołu zawsze mogą być jeszcze jakieś oczyste cele do wyciągnięcia.

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

Post autor: FIFI (_!_) »

Ta druga syrenka fajnie działa na taki altar ze speculumem ;] bo przeciez nie przyjme lusterka na Keepera:] Soul Hunger sie przydaje ale to ze nie mozesz korzystac z innego LD też jest bardzo fajne i myśle coby nie wywalić tormament blade i własnie wstawić ten Gift ale z drugiej strony KoS staje sie coraz drozszy choc juz kosztuje bardzo dużo!

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

mozna by jeszcze sprobowac na heraldzie wziasc doom & Darkness :)

ODPOWIEDZ