Star dragon z dwoma kolegami ;) 2250
Star dragon z dwoma kolegami ;) 2250
Prince 621
-star dragon, halberd
-Armour of Caledor
-Vambrencess of Defence
-Amulet of Light
Dragon Mage I 390
-dispel scrol
-dispel scrol
10x Archers 110
10x Archers 110
1x Lion Chariot 140
1x Lion Chariot 140
1x Tiranoc Chariot 85
6x Shadow Warriors 96
5x Silver Helms 115
5x Ellyrian Reavers 85
1x Thunderlord on bull rhinox 179
-ironfist
-ironfist
i jak? dwa smoki, 2 super rhinoxy, 2 lwie rydwany, 4 terrory no mega, mega kopniak w dupsko wroga
to taki monster truck elfów, oczywisćie nie wiem czy te rhinoxy mogą być w armi HE, ale jeśli tak to super i pewno bym począl je brać, zwlaszcza, ze można dwa unity i oczywisćie w innej formie, raczej bez dragon maga i bez tych rydwanów. Wszakze sam smok i rhinoxy to już wystarczający kopniak.
Ale nie wiem czy to legalne...
oczywiscie za figurki rhinox raiderów robilyby raczej smoki
-star dragon, halberd
-Armour of Caledor
-Vambrencess of Defence
-Amulet of Light
Dragon Mage I 390
-dispel scrol
-dispel scrol
10x Archers 110
10x Archers 110
1x Lion Chariot 140
1x Lion Chariot 140
1x Tiranoc Chariot 85
6x Shadow Warriors 96
5x Silver Helms 115
5x Ellyrian Reavers 85
-ironfist
-ironfist
i jak? dwa smoki, 2 super rhinoxy, 2 lwie rydwany, 4 terrory no mega, mega kopniak w dupsko wroga
to taki monster truck elfów, oczywisćie nie wiem czy te rhinoxy mogą być w armi HE, ale jeśli tak to super i pewno bym począl je brać, zwlaszcza, ze można dwa unity i oczywisćie w innej formie, raczej bez dragon maga i bez tych rydwanów. Wszakze sam smok i rhinoxy to już wystarczający kopniak.
Ale nie wiem czy to legalne...
oczywiscie za figurki rhinox raiderów robilyby raczej smoki
dlatego są dwa a nie czteryNehan pisze:muszę cię zmartwić stary
pojedyncze rhinoxy w armii nie-ogrów zajmują 2 sloty
ale koncept fajny .
ta rozpa jest wrzucona tak o!, po podjaraniu się rhinoxami,wziolem sobie pierwszą lepszą rozpe na star dragonie i zamienilem rary, wnet wymyśle coś lepszego, bardziej przemyślanego.
Prince 621
-star dragon, halberd
-Armour of Caledor
-Vambrencess of Defence
-Amulet of Light
Mage I 140
-dispel scroll
-dispel scroll
Mage I 140
-dispel scroll
-dispel scroll
10x Archers 110
10x Archers 110
6x Dragon Princes 275
-fcg
-war banner
-skeinsliver
5x Silver Helms 115
5x Silver Helms 115
5x Ellyrian Reavers 85
5x Ellyrian Reavers 85
5x Shadow Warriors 80
1x Thunderlord on bull rhinox 185
-ironfist
-heavy armour
-ironfist
-heavy armour
2246
przystosowalem do wymogów turniejowych
w poprzedniej bolala mnie magia, czyli moje male smocz... tfhu rhinoxy mogly latwo zejść, teraz nie ma latwo, 4 scrolle i 4DD to dobra ochrona.
Strzelanie też mnie tam bolalo, teraz już nie aż tak, mam 2x5 silverków do niszczenia strzelców, 2 oddzialy fastów i shadów na maszynki, linie defensywne już nie mają tak latwo.
A sila uderzenia nadal ogromna. Star dragon wiadomo jaki jest, 2 duże rhinoxy też miażdzą, no i standardowy oddzial DP z +1 do zaczynania bo to jest tutaj już bardzo istotne.
Myśle, ze rozpa jest naprawde super silna
-star dragon, halberd
-Armour of Caledor
-Vambrencess of Defence
-Amulet of Light
Mage I 140
-dispel scroll
-dispel scroll
Mage I 140
-dispel scroll
-dispel scroll
10x Archers 110
10x Archers 110
6x Dragon Princes 275
-fcg
-war banner
-skeinsliver
5x Silver Helms 115
5x Silver Helms 115
5x Ellyrian Reavers 85
5x Ellyrian Reavers 85
5x Shadow Warriors 80
-ironfist
-heavy armour
-ironfist
-heavy armour
2246
przystosowalem do wymogów turniejowych
w poprzedniej bolala mnie magia, czyli moje male smocz... tfhu rhinoxy mogly latwo zejść, teraz nie ma latwo, 4 scrolle i 4DD to dobra ochrona.
Strzelanie też mnie tam bolalo, teraz już nie aż tak, mam 2x5 silverków do niszczenia strzelców, 2 oddzialy fastów i shadów na maszynki, linie defensywne już nie mają tak latwo.
A sila uderzenia nadal ogromna. Star dragon wiadomo jaki jest, 2 duże rhinoxy też miażdzą, no i standardowy oddzial DP z +1 do zaczynania bo to jest tutaj już bardzo istotne.
Myśle, ze rozpa jest naprawde super silna
- marcus_cheater
- Oszukista
Uwierz mi... W dobie demonów i wampirów, na których wyciąga się po 15PD bez problemu, to jest dla przeciwnika bardzo łatwo... Poza tym rozpiska całkiem spoko... Smok i rinoxy mają kopa...w poprzedniej bolala mnie magia, czyli moje male smocz... tfhu rhinoxy mogly latwo zejść, teraz nie ma latwo, 4 scrolle i 4DD to dobra ochrona.
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane
4DD i 4 scrolle tutaj mi starczą na bank, lepszej nie zrobie zapory, a 3dd i 2 scrolle to już tyle co nic, a tak to mam sporą szanse wiele przetrwać.
musze przyznac ze rozpiska mi sie podoba.. dobra zasłona magiczna, mocne przyłozenie i na pewno sporo zabawy w manewrowaniu w oddziałami przeciwnika
choc jest całkowicie nie w moim stylu.. ja bez bolcy nie ruszam sie w ogole z domu
choc jest całkowicie nie w moim stylu.. ja bez bolcy nie ruszam sie w ogole z domu
szkoda, że te rhinoxy sa dwa na slota
no wlaśnie, boje się, że nie mam czym strzelać...
2x10 lucznikó to mizerne jest i nie wiem czy nie lepiej tego wymienić na 12 spearelfów...
kolejny oddzial w polu, a 20 strzal z silą3, cóż fasta mozę ściagną, który chcialby mi wygiąć szarże, jednak chyba zostaną.
A jakieś rady co zmienić?
Jest jakaś tam możliwosć wsadzenia tych dwóch bolców, gdyż można rhinoxy polączyć i dać sztandarowego, ale to już nie to samo i wolalbym orzelki zamiast bolczyków.
I wydaje mi się, że strzelanie tutaj nie jest aż tak potrzebne...
no wlaśnie, boje się, że nie mam czym strzelać...
2x10 lucznikó to mizerne jest i nie wiem czy nie lepiej tego wymienić na 12 spearelfów...
kolejny oddzial w polu, a 20 strzal z silą3, cóż fasta mozę ściagną, który chcialby mi wygiąć szarże, jednak chyba zostaną.
A jakieś rady co zmienić?
Jest jakaś tam możliwosć wsadzenia tych dwóch bolców, gdyż można rhinoxy polączyć i dać sztandarowego, ale to już nie to samo i wolalbym orzelki zamiast bolczyków.
I wydaje mi się, że strzelanie tutaj nie jest aż tak potrzebne...
czy ja wiem czy aż tak z górki
mam 2x10 lukoli na jego hundguny, moze uda się spanikować, zabijam 5 co ture strzelców. Ewentualnie, zabijam 1,5 zaloganta w maszynie. Strzelają jeszcze shadow warriorsi.
Ale to nie jest aż tak istotne, bo mam 2x fasty, na maszynki, 2x silverki też no i dosć dobrych scoutów. W zasadzie wszystko tutaj opróćz smoka, rhinoxów i jednej kawaleri jest nastawione na niszczenie wrogich lini strzeleckich. Co do luków na ellyrianach, jest to do rozważenia, bo to nie glupie, kosztem czempiona w DP, to jest 45 pkt, a wiec mam 49 wolne... w sam raz na luki i jednego muzyka gdzieś
Z tymi lukami na fastach, cala salwa w armate imperialną i jej powinno nie być...
Także altwo nie ma imperium.
Ale te fasty z lukami z drugiej strone strasznie drogie, a aż tak super to nie strzelają, po prostu muszę to popróbować i zobaczyc czy skiensiver jest az tak przydatny...
mam 2x10 lukoli na jego hundguny, moze uda się spanikować, zabijam 5 co ture strzelców. Ewentualnie, zabijam 1,5 zaloganta w maszynie. Strzelają jeszcze shadow warriorsi.
Ale to nie jest aż tak istotne, bo mam 2x fasty, na maszynki, 2x silverki też no i dosć dobrych scoutów. W zasadzie wszystko tutaj opróćz smoka, rhinoxów i jednej kawaleri jest nastawione na niszczenie wrogich lini strzeleckich. Co do luków na ellyrianach, jest to do rozważenia, bo to nie glupie, kosztem czempiona w DP, to jest 45 pkt, a wiec mam 49 wolne... w sam raz na luki i jednego muzyka gdzieś
Z tymi lukami na fastach, cala salwa w armate imperialną i jej powinno nie być...
Także altwo nie ma imperium.
Ale te fasty z lukami z drugiej strone strasznie drogie, a aż tak super to nie strzelają, po prostu muszę to popróbować i zobaczyc czy skiensiver jest az tak przydatny...
Brat grał czasem czymś podobnie skonstruowanym, ale DE, więc wiadomo dużo dużo słabszym teoretycznie. Latacze+Hydranty+ strzelające fasty. Taki "monster rush" potrafi być całkowicie nieobliczalny, ma ogromny wykop, można nią założyć maskę w 3 turze, można też dostać maskę w pierwszej.
chyba nie da sie pograc elfami bez jakiegos wsparcia strzelcow.
w dobie 15PD to zadna zaslona nie jest wystarczajaca-> czesc rzeczy trzeba wpuszczac z usmiechem,czesc przy zaciskaniu zebow a czesc trzeba lapac na DS. ewentualnie dokonac dispella zapobiegawczego
w dobie 15PD to zadna zaslona nie jest wystarczajaca-> czesc rzeczy trzeba wpuszczac z usmiechem,czesc przy zaciskaniu zebow a czesc trzeba lapac na DS. ewentualnie dokonac dispella zapobiegawczego
Hehe, a mnie bawi najbardziej to, że wszyscy mówią o "dobie 15 PD". Jak jeżdżę na turnieje (a jak wiecie mało które omijam ) to z taką ilością PD spotkałem się chyba tylko na Wielkiej Inkwizycji w formacie 2x2250 No i na tropiku
Na zwykłe 2250 to max jaki kojarzę to właśnie HE wyciągające do 14 kostek
dla mnie ile tego by nie bylo musi wystarczyc totem i 2DS.Kołata pisze:Hehe, a mnie bawi najbardziej to, że wszyscy mówią o "dobie 15 PD". Jak jeżdżę na turnieje (a jak wiecie mało które omijam ) to z taką ilością PD spotkałem się chyba tylko na Wielkiej Inkwizycji w formacie 2x2250 No i na tropiku
no i dla uscislenia-demony dopiero teraz sie rozukulaja
Kołata to chyba ostatnio dobre pary trafiałes.. tydzien temu na turnieju były demony 12, 13 i 16 PD.. oraz VC ktore nie schodziły ponizej 10PD..
choc to prawda ze wiekszosc ludzi straszy tymi 15 PD.. jednak trzeba pamietac ze ze magia demonów i VC ma pewne swoje minusy.. np zasieg.
3-4 skrolle w zupelnosci wystarczaja by bezpiecznie latac smokiem
choc to prawda ze wiekszosc ludzi straszy tymi 15 PD.. jednak trzeba pamietac ze ze magia demonów i VC ma pewne swoje minusy.. np zasieg.
3-4 skrolle w zupelnosci wystarczaja by bezpiecznie latac smokiem
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
szkoda ze na Dragon Princach masz już War Banner bo Rhinox z taką szmatą to jest dopiero koks łamiący klocki w szarży! każdy ogrzy gracz to potwierdzi! choć nie twierdzę że bez jako czempion jest słaby. A ogólnie to spoko rozpiska!