Vendetticon 3

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Vendetticon 3

Post autor: Bruenor Battlehammer »

Klub gier bitewnych Vendetta ma zaszczyt zaprosić na trzecią odsłonę Vendetticonu, tym razem noszącego nazwę „Prawnicze Starcia”

Miejsce: Ośrodek Kultury Będzin ul. Małachowskiego
Czas: 5 lipiec 2008 roku; start godzina 10 (prosimy o przybycie na 9:30)

Wejściówka 10 zł, dla osób z w pełni pomalowaną armię 5zł

Format punktowy: 1200 limited

Ograniczenia kompozycyjne:
·Maksymalnie 2x Hero (Bretonnia może mieć 3)
·Graczom przysługuje do wykorzystania 3x slot special lub 2x special i 1x rare(w HE 5x special lub 4x special i 1x rare lub 3x special i 2x rare)
·Ograniczenie do 4 lvl magicznych – bound spell liczy się jako jeden poziom

Dopuszczone są; Wszystkie Army Booki, Chaos Dwarfy, Dogs of War, Sacred hosty, City garnisson, Rhinoxy, Kislev itd. (wedle odpowiednich zapisów w uściśleniach)

Obowiązują aktualne uściślenia sędziowskie.

Ocena hobbystyczna: (0-2pkt do zdobycia)
Posiadanie własnych kostek, calówki, podręcznika itd. - 1pkt
Posiadanie czytelnej rozpiski, oraz tabelek na czary/scrolle itd. (o ile są potrzebne) - 1pkt

Ocena armii: (0-8pkt do zdobycia)
Staranność malowania armii - 0-3pkt (1 to podstawowe kolory; 3 to armia naprawdę starannie pomalowana i wycieniowana)
Jednolite podstawki 0-1pkt (ten sam schemat w calej armii jest albo go nie ma)
Konwersje 0-1pkt (są bądź ich nie ma)
WYSYWIG 0-1
WOW 0-2pkt (szeroko pojęty klimat armii, jej spójność itd.)

Gramy 4 bitwy na stołach 48x48 cali

Bitwa nr 1

Art. 603 kodeksu cywilnego – zamiana

Przed bitwą gracze rzucają kością. Osoba która wygrała desygnuje jeden ze swoich oddziałów do dołączenia do przeciwnika. Drugi gracz zobowiązany jest oddać oddział o jak najbardziej zbliżonej wartości punktowej. Herosi nie podlegają wymianie. Oddział, który zmienił właściciela normalnie może korzystać z Ld generalskiego, bsb itd. armii, do której został dołączony.

Bitwa nr 2

Art. 190 kodeksu karnego – groźba karalna

Każdy generał okazuje się wielkim chojrakiem. Rzuca groźbami na prawo i lewo, gdyż za plecami stoją jego ludzie. Generał wzbudza strach, a jeśli już takowy wzbudza, wzbudza terror.

Bitwa nr 3

Akty administracyjne

Przed rozpoczęciem bitwy gracze wykonują rzut kością. Wygrana osoba może wybrać jeden z aktów administracyjnych opisanych poniżej. Przegrany wybiera jeden z pozostałych.

1.„A tnij pan” – gracz może usunąć dowolny teren z pola bitwy.
2.„Tu będzie autostrada” – gracz może ograniczyć strefę wystawienia przeciwnika o 12 cali z dowolnej strony.
3.„Tu potrzebne jest postępowanie odwoławcze” – jeden z oddziałów przeciwnika zamarudził w urzędzie i pojawi się na polu bitwy tak jakby powracał z pościgu za przeciwnikiem przy swojej strefie wystawienia.

Bitwa nr 4

Kulturalna Pitched Battle

Proszę o wysyłanie zgłoszeń i rozpisek na mojego maila: maiden20@wp.pl

W razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości proszę pisać na maila, pmke, gg i co tam jeszcze chcecie – na pewno odpowiem :)
Ostatnio zmieniony 21 cze 2008, o 12:55 przez Bruenor Battlehammer, łącznie zmieniany 1 raz.
putoa alasti avantoon! :wink:

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

A w tym poście będę wpisywał zgłoszonych :)

1. Bartek Horosz (czyli ja) - Ogry
2. Kuba Horosz - Bretonnia
3. Jankiel - HE

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Po kolei, żebym o niczym nie zapomniał

Po pierwsze bardzo dziękuję wszystkim za przybycie. Mam nadzieję, że turniej nie zawiódł bardzo i zaszczycicie nas jeszcze kiedyś swoją obecnością. Bitwy były bezstresowe i nie zauważyłem jakichś specjalnych napinek czy kłótni i naciągania zasad. Za wszystkie błędy przepraszam i postaram się w przyszłości je wyeliminować. Tak więc jeśli macie jakieś uwagi/ zastrzeżenia, to prosze pisać, a na pewno uwzględnię to na następnym turnieju. Co do przerw, to troszkę je przedłużałem, bo dało się zauważyć, ze i tak wyprzedzamy dość znacznie plan, a gadanie i plotkowanie dość dobrze wam szło W zamyśle miał to być turniej bez jakichś specjalnych napięć, czy to czasowych, czy międzyludzkich.

Po drugie czas na wyniki. Podam całość zdobytych punktów, a w nawiasie punktacje generalską.

1 Solo - Demony 72 (6
2 Miszta - WE 64 (55)
3 Quas - O&G 63 (53)
4 Cosmo - Skaveny 62 (52)
5 Spazo - Dwarfy 59 (49)
6 Suchy - Breta 56 (49)
7 Przemek Kulpiński - Empire 55 (49)
8 Aga - DE 51 (41)
9 Pwalak - Empire 50 (40)
10 Yoshi - Lizaki 49 (45)
11 Olo - Demony 48 (45)
12 Jędrzej Mrugała - Chadecja 48 (42)
13 Aleksandar Milicević - Empire 45 (40)
14 Jankiel - HE 43 (36)
15 Łukasz Kocoń - Dwarfy 41 (40)
16 Paweł Botor - O&G 40 (34)
17 Bartek Horosz - Ogry 39 (32)
18 Patryk Adaś - Dwarfy 39 (30)
18 Adam Pieszczuk - Breta 39 (30)
20 Kuba Horosz - Breta 37 (29)
21 Mateusz Tałan - Skaveny 35 (30)
22 Marcin Kocoń - HE 32 (29)
23 Aust - WE 24 (20)

Po trzecie zdjęcia wrzucę jutro, bo dziś już padam na przysłowiowy ryj

Po czwarte na sali znaleźliśmy małego rulebooka ze skullpassa (wersa angielska) i kurtkę (sądząc z rozmiaru należy do młodszego z braci Koconiów). W tej sprawie proszę o kontakt najlepiej na gg lub mail.

Jeszcze raz wszystkim dziękuję i życzę słodkich i battlowych snów

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Zgodnie z obietnią wrzucam zdjęcia :)

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
ZŁO!!!!

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
WAAAAAGH!!!

Obrazek
Obrazek
znowu 4 jedynki na 5 kościach na ranienie Irongatów :?

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
młode pokolenie :)

Obrazek
Obrazek
jedyna przedstawicielka płci pięknej :)

Obrazek
Obrazek
prawdopodobnie najlepszy rzut turnieju - po lewej rzut na ucieczke generała bretońskiego, po prawej gonienie Rhinoxa...Ale cała bitwa była taka :wink:

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Chwała zwycięzcom!

Obrazek
Obrazek

Jeśl ktoś chce jakieś zdjęcie w pełnej wielkości, to pisać na pmke i wyśle na maila :)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Turniej bardzo mi sie podobał, na następny też na pewno się stawię. Łatwy dojazd, dużo knajpek w pobliżu, przyjemny lokal.

Pierwsza bitwa - Spazo z krasnalami (dwie armaty, 2 bolce, 25 thundererów i 10 kuszników). Biegłem i zdawałem paniki, 6 WL zabiło armatę, swordmasterzy skasowali dwa bolce i przeżyli do końca, resztę rozstrzelano.

Druga bitwa - Olo z demonami (20 bloodletterów, 20 plaguebearerów, dwa fiendy i 2x5 fleshhoudów)
Pobiegliśmy radośnie na siebie, SH wpadli w flesh houndy, wszyscy zginęli, ale za to psy musiały pogonić w spearelfy. Spearelfy zabiły dwóch, potem jednego, aż w końcu ich posypały. Została połowa. Swordmasterzy przyjęli bloodletterów a WL drugie flesh houndy. WL bili się dwie tury, swordmasterzy też (po pierwszej tuirze został jeden demon, bo zabiłem 9, a przeciwnik rzucił 12 na instability). 20 plaguebearerów z heraldem dostało na flankę 12 swordmasterów z herosem, herald poszedł do challenge'a i sypnął się wraz z oddziałem po 5 turach.

Kolejna bitwa - Pawlak z imperium (czołg, kawaleria z priestem, 2xcannon 10 kuszników, 10 thundererów i mag) czołg mnie rozjechał, 13 WL spanikowało i rozbiło się na obelisku, jedynie 5 spearelfów przebiegło przez armatę, hangunnerów, drugą armatę i kuszników.

Ostatnia bitwa - Żuk z bretonnią (dwie duże lance, dwie małe). Było trochę szachów, zastawiłem świetną pułapkę ale nie dopracowałem zakończenia (dwie lance miały z overruna wpaść w mojego generała, ale źle go ustawiłem i wpadła tylko jedna) i skończyło się remisem.

Ogólnie najbardziej dumny jestem ze spearelfów, swordmasterzy też zawsze pokazywali klasę. Tylko SH ssali pałę, bo albo panikowali, albo jak już walczyli to zawsze rzucali poniżej statystyki.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ