Raporty i opinie z bitew VIIed Delfami

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Ooo, nowe demony zostały pocięte :D , więc chyba nie są takie straszne :wink: .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

to zalezy od graczy... a przegiete sa, wiez mi...
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

Przegięte to jest branie 2x Arcane na jednej Czarce ;) - ale te DE mają genialne zasady :D

Poza tym straszna jak dla mnie jest demonowa rozpiska - IMHO DL na Tzeenshu radzi sobie z DE całkiem spokojnie - chyba że pojawia się RoH ( dlatego go cisne w każdą rozpiskę ) - ale nawet jak się pojawia to deny + comety i też da się przeskoczyć

Ogólnie DL tak jak pisze Jerzyn - jest przegięty

A DE są za to fajne :D
The Few, the Proud....The Marines, THE_END

Awatar użytkownika
Shenq
Chuck Norris

Post autor: Shenq »

faktycznie 2x arcan, ale i tak by to nic nie zmieniło bo magiczka raz rzuciła czar zanim padła w HtH

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Moze w CC BG są bardzo mocni ale grając vs 30 GG i Heilom (czy jak sie to zwie 3k6 strzał ) no to kiepskawo było z nimi. Chociaz mając tam herosa z gw(ap) i championa z CD powaliłem drzewo w 1 turze. Ogólnie z WE to idzie dobrze ale dalej to nie jest łatwe :wink:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

No cóż taki urok BG że od strzałów szybko schodzą, dlatego za niedługo podstawową taktyką ich zwalczania, będzie: Nie szarżować, omijać próbować wystrzelać :) , no niestety HE mogą szarżować DP :( .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Ani razu mi hail nie skosił BG - jak się dobrze ustawisz i dasz przeciwnikowi wiele groźnych celów to na co innego pójdzie.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

po pierwszej bitwie(z orkami) mam takie spostrzeżenia:
- BG w HtH niszczą jedynie rydwany mająjakąś szanse ;-) ale przydałaby się im jakaś ochrona przed strzałem typu Ring of Darkness
- sztylecik to bardzo zabawny przedmiot zwłąszcza jak się zabija koło 4 gości w jednej turze :P
-harpie są świetne. Tanie, dużo ich i latają :)
- Lord na piechtę jakoś mi się nie sprawdził więc chyba lepszy byłby BSB
- Magia jest świetna (Black Horror zdejmujący 11 goblinów :) )

ogólnie gra się badzo przyjemnie (tak jak starymi DE :wink: ) dostaliśmy strasznego kopa ale mam wrażenie, że po jakimś czasie ludzie już znajdą jakieś sposoby na DE i nie będą jużtakie przegięte :)

PS. I jeszcze takie małę spostrzeżenie na temat naszej magii 3 2lvl magiczki przebiły się przez 3 DS i 8 DD :twisted:

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

1500 DE vs 1500 Empire

Krótko i na temat ( następnym razem będą zdjęcia :D )

Magia przebija się przez 5 DD i 2 DS jak przez masło - Jedna czarodziejka z SD potrafi to spokojnie połknąć ( 3 tura już sadziła czary w 5 dostała misscasta ale zdążyła posłać odkurzacz w klocek spearmanów - 20 pod wzornikiem - 4 zdało test ... )

Strzelanie ( 2x RBT , 5x Dark Riderów z Championem - mam fluffowego champa więc zawsze go wrzucam :D + 10 kuszników ) skutecznie dawało sobie radę z imperialnymi odpowiednikami - cannony dzięki Harpią nie utłukły nawet jednego bolca ( trochę szczęścia miałem bo udało się posłać chillwinda w kuszników którzy obstawiali maszyny więc harpie doleciały 2 turn - a do tego czasu kumpel jednym przestrzelił z dolotu a drugi zastrzeliły shady )

Walka wręcz - masakryczna - Master + 14 BG posłali do diabła cały regon flagalantó - pełnych 20 chłopa - metodycznie grindowali ich 3 tury ...

Ogólnie wrażenia - Armia jest jak dla mnie FENOMENALNA - da się składać fajne zbalansowane rozpiski bez przegięć oraz ma potencjał turniejowy nieporównywalnie większy niż przed tym - mnie jako lightowego gracz najbardziej cieszy opcja wystawiania fajnej klimatycznej rozpiski gdzie jest sporo piechoty strzelania szybkości itd - słowem wszystkiego.

Aha - jak sklecałem rozpę zostało mi 60 ptk ( właściwe 58 ale zamieniłem HA na LA na masterze - i tak ma PoK to po co mu duży save ;D ) miałem jeden slot speciala ... włożyłem 6 Wiedźm ... w skrócie - hate na tym oddziale wynosi go ponad poprzeczkę "dobry" 6 obstawionych Harpiami wpadło w pistolierów ( Marv źle ocenił zasięg - o cal :D ) natrzaskały 12 W ... - Pod względem mety prezentują się znakomicie - będę jeszcze wypróbowywał opcję z 6 Exacami ale taki malutki odziałek na bok BG naprawdę wymiata.

PS

"PS. I jeszcze takie małę spostrzeżenie na temat naszej magii 3 2lvl magiczki przebiły się przez 3 DS i 8 DD"

Vincent jak ty 2 lvl magiczkami zabijałeś 4 kolesi w turze :D ?

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

To ja mam pytanie jak się generuje te kostki magii to można rzucać jeden czar w "nieskończoność"? Bo jak ma się 1 2 czary i można je rzucać z max 3 kostek to dorabiamy kolejne 3 i co? trzeba je wykorzystać bo jak nie wybuchają. Tylko czarów brakuje.
Obrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Nie ma już ograniczenia co do maksymalnej liczby kostek na czar dla naszych czarodziejek. Ale faktycznie trzeba się do tego przyzwyczaić bo łatwo można przesadzić ;) Zawsze można wziąć tome of furion dla jednej.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

to się tyczy dark magic czy wszystkich domen magii?
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nie brakuje czarów - rzucasz z jednej i kolesia dodatkowe kości. W zależności od tego, ile ich wypadnie (załóżmy, że trzy), rzucasz pierwszy czar na jednej i dorzucasz kolesia (chyba, że wyrzucisz 1) a potem rzucasz czar z trzech pozostałych. Druga czarodziejka ma wciąż do dyspozycji 4 kości.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

W sumie racja, ale to właśnie kwestia przyzwyczajenia bo teraz trzeba czarować że tak powiem bardziej taktycznie, im więcej magów tym bardziej trzeba kombinować, ale to bardzo dobrze.

Co do braku ograniczeń kości to chyba działa na wszystkie lory, skoro nie było nigdzie napisane inaczej to rozumiem że jest tak jak z czarem 0.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Działa na wszystkie lory. Czyli duża kuźnia spokojnie wchodzi z drugopoziomowej czarodziejki :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Pod warunkiem że ją wylosuje :D - natomiast to że 1 czarodziejka na 1500 i 2 na 2000 spokojnie dają się pobawić magią jest bardziej niż satysfakcjonujący :)

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

2500 vs VC

Ring of Hotek to jak do tej pory najlepsza blokada na magie wroga :D

Nie ma sensu opowiadać o wszystkim.. ale warto wspomnieć o 14 BG z banerem ASF (czempion miał RoH) i BSB 1+ArS i SoulRender...

Pierwszy klocek szkieletów wraz z BSB wampirów łykneli na spółe z Hydrą (cudne zwierzątko). Nastepnie przetoczyli się po Felbatach jakby ich tam wcale nie było.... :)

W 4 rundzie zostali zaatakowani przez GG z generałem... połowa czarnej gwardii poległa ale wciagneli Wampira nosem razem z gwardia.

W 5 rundzie przeciwnik wjechał w nich "Czarnym trenerem :)" od frontu oraz z boku ghulmi... walka toczyła sie już do końca gry .. ustał Sztandarowy i muzyk :)

W międzyczasie Hydra przyjęła atak w bok od 30 Zombie .. ustala i wszystko zjadła.. :)

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Soulrender to ten dwurak z AP? Czy coś innego?

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

Dokładnie to co napisałeś.

A wie może ktoś co daje zasada Worrior Elite u BG?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Przerzuty trafień w każdej rundzie walki - niezależnie od Eternal Hatred, które mają.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

ODPOWIEDZ