Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Ależ jakie tam przegięcie potem rzuciłby na czołg "Morks wants yaaa" i zostałby bohaterem ^^ taki mały offtop
na jakiej podstawce stoi gigant, wyverna?
jak mam 2 snotling pumpy w jednym slocie to rozstawiam je za jednym razem czy na 2 razy, i to samo pytanie odnoście snotlingów na piechocie?? czy jak mam 2 snotlig pumpy z jednego slotu to poruszam je jednym rzutem kostek??
jak mam 2 snotling pumpy w jednym slocie to rozstawiam je za jednym razem czy na 2 razy, i to samo pytanie odnoście snotlingów na piechocie?? czy jak mam 2 snotlig pumpy z jednego slotu to poruszam je jednym rzutem kostek??
snotlingowe pumpy to nie maszyny - wystawiasz je kazda osobno (co jest ich bardzo duza zaleta) - ruszaja sie tez osobno - w ogole traktowane sa jako dwie niezalezne jednostki. Analogicznie traktujesz oddzialy snotlingow (ale tutaj nie ma zadnych specjalnych zasad ze slotami, bo sa one w corach)
giganta wystawia sie najczesciej na podstawce 75x50, choc 50x50 tez jest dozwolona (bo jest to monster).
wiwerna jest na podstawce 50x50.
giganta wystawia sie najczesciej na podstawce 75x50, choc 50x50 tez jest dozwolona (bo jest to monster).
wiwerna jest na podstawce 50x50.
w zaleznosci oczywiscie od ich wartosci M - nie jestem pewnie ale taki Bloodthirster to chyba ma M8. W kazdym razie jesli leca - to 3d6, jesli wybieraja ruch na piechote - w zaleznosci od ich wartosci M - albo 2d6 (w wiekszosci przypadkow tak bedzie) albo 3d6 (jesli ich M>6)
trafienia: kolesi z nizszym ws trafiasz na 3+ , z rownym badz wiekszym ale nie dwukrotnie +1 na 4+ , kolesi z ws dwukrotnie +1 badz jeszcze wiekszym na 5+
ranienie: jezeli to jest o 1 mniejsze od twojej sily to na 3+ , jezeli mniejsze o wiecej niz 1 to n a 2+ , jezeli rowne to na 4+ wieksze o 1 to na 5+ , wieksze o 2-3 na 6+ , a dalej sie juz nie da
ranienie: jezeli to jest o 1 mniejsze od twojej sily to na 3+ , jezeli mniejsze o wiecej niz 1 to n a 2+ , jezeli rowne to na 4+ wieksze o 1 to na 5+ , wieksze o 2-3 na 6+ , a dalej sie juz nie da
Co do lataczy: wydaje mi się , że przy ucieczce latacza muszą uciekać lotem, czy też może się mylę ?
I pytanie, bo nie mam możliwości zajrzenia do orkowego army booka: Czy savage orki mają do wykupienie dwa hand weapony czy też dwie choppy ? Innymi słowy, czy jak biją z dwóch broni to mają +1 S w pierwszej rundzie walki czy nie ?
I pytanie, bo nie mam możliwości zajrzenia do orkowego army booka: Czy savage orki mają do wykupienie dwa hand weapony czy też dwie choppy ? Innymi słowy, czy jak biją z dwóch broni to mają +1 S w pierwszej rundzie walki czy nie ?
Hehe to by było coś... 6S przy szarży .
Ok, 2 pytanka odnośnie fanoli:
1. Czy można strzelać do swoich fanoli (wiadomo czasem zagrażają nawet naszym unitom)
2. Czy fanol może być wypuszczony w momencie, kiedy wrogi oddział (np. wykopki) pojawi się w zasięgu mniejszym niż 8 cali? Ktoś mi kiedyś tłumaczył, (fluffowo) że gobliny wypuszczają tylko do 8 cali, bo jeszcze zdążą wypchnąć szaleńca z szeregów . Dla manie to bzdura, dlatego wole się zapytać.
Ok, 2 pytanka odnośnie fanoli:
1. Czy można strzelać do swoich fanoli (wiadomo czasem zagrażają nawet naszym unitom)
2. Czy fanol może być wypuszczony w momencie, kiedy wrogi oddział (np. wykopki) pojawi się w zasięgu mniejszym niż 8 cali? Ktoś mi kiedyś tłumaczył, (fluffowo) że gobliny wypuszczają tylko do 8 cali, bo jeszcze zdążą wypchnąć szaleńca z szeregów . Dla manie to bzdura, dlatego wole się zapytać.