Raporty i opinie z bitew VIIed Delfami

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

a nasza nienawiść ma jakąś fluffową nazwę np. Nagarythe Hatred czy jest po prostu hatred ?
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

eternal hatred

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

No to pogratulować, rozumiem że wygrana była wysoka.
Ehhh ten ostatni miesiąc jest chyba najgorszy, już bym sobie podręcznik osobiście powertował i oficjalnie pograł...

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

eee tam miesiąc, za 12 dni wychodzi Spearhead :D

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

a ja widziałem go dziś na allegro, można go sobie zamówić przed czasem czy ju7ż jest do kupienia?
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

jeszcze kilka dni i ciach.

Dla Spearheda rezygnuję z Mastera w Wejcherowie.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Murmandamus pisze:jeszcze kilka dni i ciach.

Dla Spearheda rezygnuję z Mastera w Wejcherowie.
WEJ H EROWO :D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

a kogo obchodzi poprawna nazwa takiej wiochy. . . to pewnie gdzieś na wschodzie ;P granica z Białorusią ? zgadłem ? :D
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

mnie obchodzi 8)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Racja sperhead, sam nie zamawiam, ale ciekawe czy w sklepach będą mieli jakiś rozpakowane egzemplarze żeby przejrzeć podręcznik, jak nie to liczę na was panowie ;) A czy on nie miał być 2 tyg przed premierą, czyli tak jakoś w połowie miesiąca?

Awatar użytkownika
KreoL
Mudżahedin

Post autor: KreoL »

Ritchie pisze:a kogo obchodzi poprawna nazwa takiej wiochy. . . to pewnie gdzieś na wschodzie ;P granica z Białorusią ? zgadłem ? :D
A wiesz gdzie jest koniec świata? to Wejherowo jest jeszcze dalej ;)

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Nie kupuję jednak spearheadu.... im dłużej patrzę na nowych korsarzy tym bardziej wolę starych, a grafika nowego korsarza z WARa jeszcze o tym przesądziła....
ale to dobrze, przynajmniej będa tani na Allegro :D

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Kurde widzę że mi konkurencja rośnie :P Ale jednak ogromnym plusem spearheada jest podręcznik 2 tyg wcześniej no i jak dla mnie hydra i czarodziejka piesza.

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Ja osobiście wolę poczekać na batalion :)
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Czarodziejka piesza też średnio do mnie przemawia (może to kwestia malowania)....
z nowych figsów to coldy, hydra i ew. dreadlordzi i czarka na coldzie....
a czy podręcznik kupię 19 lipca czy 2 sierpnia to mi to żadna różnica, czekałem kilka lat, poczekam jeszcze 2 tygodnie :P

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Co do czarodziejki pieszej to faktycznie może nie powala na kolana ale na pewno jest lepsza od tej jednej jedynej którą oglądam już od 3 edycji. No chyba że używasz modeli z poza GW ale jeszcze nie trafiłem na coś co by mnie urzekło. Co do malowania to mam nadzieję że można jej zrobić delikatniejsze rysy twarzy bo mi wygląda na taką starą hag obecnie :)

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

IMO Batalion to znacznie lepsza opcja, przynajmniej bez tych zbędnych, brzydkich bohaterów ;)

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

@hypnotic
Używam tej pieszej GW co wyszła pod koniec V edycji, mój pierwszy pomalowany bohater, mam do niej sentyment, poza tym nawet mi się podoba figs
Jako drugiej używam czarki Gamezone'a

ale dobra, kończmy offtop bo znowu będę musiał 100 niewolników oddać naszej Haq Queen :roll:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Grałem dzisiaj z demonami Ola (2xplaguebearerzy z heraldami, bloodletterzy z heraldem, demonetki z heraldem, flamery, fiendy, 2xfleshhoundy) następującą rozpiską:

High sorceress
scroll, dodatkowy czar, immune to psychology

Sorceress
Scroll
sacrifical dagger (poświęcam kolesia z oddziału i dostają dodatkową kostkę)

Sorceress
Scroll
Darkstar cloak (+1PD)

Bsb na koniku z invert wardem
Enchanted shield

2x5 DR
2x5 harpii
10 kuszników
22 warriorów

6 COK z bannerem armour piercing
14 BG z championem, banner ASF, dwurak z armour piercing dla championa

2 RBT
Hydra

Skończyło się nieźle: 12-8 dla DE. Magią niszczyłem - nie udawało się wygenerować kości, duże pociski na trzechh kościach generalnie nie wchodziły, a arcymaga zajebałem sobie miscastami. Jedna magiczka zginęła w drugiej turze, bo fiend z planowanych trzech pocisków, 2 RBT, salwy kuszników i stand and shoota dostał jedną ranę. Bsb jest super - ale następnym razem bezwzględnie na CO - w 6 turze przegrał o jeden i dostał outnumber fear. W 6 turze zabiłem też sobie arcymaga z miscasta, więc straciłem w sumie 700 punktów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Fajnie Jankielu, wiadome, że ty demonom się nie dasz :wink: , napisz jak sprawdziły ci się BG z ASF.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

ODPOWIEDZ