Masy plastyczne

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SMOK
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: SMOK »

Tomash ma 100% racje ProCreate, jest zajebiszcza. Przesiadam się z GS na nią na stałe. Szczerze polecam PC bije GS na głowę

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

A możesz jakieś konkrety podać dlaczego ProCreate jest lepszy? Pytam się, ponieważ sam używam GS ale chętnie poznałbym jakąś dobrą alternatywę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ptaq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ptaq »

No właśnie. Co w niej jest tak cudownego? Jak porównuję ceny, to myślę, ze chciałbym mieszkać w USA -.- (wszystko z GW wychodzi jakieś 30-40 % taniej) ale jak pomyślę o tych debilach w szkole i na ulicy to jakoś mi przechodzi ;]
Byłem tam rok temu u koleżanki i 2 miesiące minęły zanim wróciło mi poprzednie IQ. Przez ten szok ledwo mogłem mówić ^^ Jakie to są downy...
aff... sry za offtop :P

Co mi powiecie o tych miliputach:
http://www.maelstromgames.co.uk/index.p ... od&sou=cat
Czym się różnią, że pierwszy jest prawie 2x tańszy? Jeśli ktoś się zna, to opiszcie wszystkie 5 rodzajów.

Pozdro

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

Adamdo pisze:Wamod to... hmm... Chłam to najlepsze słowo. Śmierdzi toto, kruszy się, łatwo odlepia, i ma wiele innych ciekawych wad. A rolkę 36" GS można w Jamie dostać
Ale ma zastosowanie, dobre zamiast szpachlowki. Mieknie pod wplywem wody, co pozwala na uzyskanie ladnej powierzchni poprzez wygladzanie na mokro ( uzywalem do szpachlowania rhino )

Awatar użytkownika
Archaon
Mudżahedin

Post autor: Archaon »

tak sobie czytam o tych wszystkich masach modelarskich i nikt nie podał linka do taniego GS-a w dużej ilości:
http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=6601&sid=04ed2927
co do GS-a to raczej się go nie szlifuje gdyż się wałkuje (jest za miękki), z Brown Stuffem to co innego. Jest twardszy i spokojnie można go potraktować pilnikiem.
Mam pytanko czy ktoś stosował Procreate
http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=6602b&sid=04ed2927
słyszałem o nim wiele dobrego- długi czas pracy z masą, że lepiej oddaje kształty (po wgnieceniu nie powraca do poprzedniej formy, zatem jest bardziej plastyczny) szczególnie przy „leistych” formach takich jak płaszcze.
Fear me mortals, for I am the Anointed...

Awatar użytkownika
KaRcio_we
Pseudoklimaciarz

Post autor: KaRcio_we »

Ostatnio pod wpływem opinii pewnego znajomego, zebrałem się w sobie i kupiłem ową "nowość" czyli ProCreate. Wczoraj wracam ze szkoły i patrze jest paczka. Nie zważając na nic, zabieram się do roboty... Pierwszy kontakt z masą i normalnie wzwód i orgazm :P ;) Jest po prostu świetna, o wiele bardziej podatna na kształtowanie niż GS, a co ważniejsze nie "prostuje sie" pod wpływem "grawitacji" (chyba wiadomo o co mi chodzi ;) )

Fajne jest tez to, że może być twarda jak BS lub nawet miększa niż GS, żywotność do obróbki około 3h (chociaż zależy to też od proporcji ) :)

Nie mniej jednak gorąco polecam. Od wczoraj odstawiam GS'a, IMHO PC rządzi ;)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Ja to orgazmu dostanę jak się wreszcie w pocztowym biurze celnym ogarną i wyślą nam ostatnie zamówienie ProCreate, zamrożona kasa w 96 blistrach :?
KaRcio_we pisze:Fajne jest tez to, że może być twarda jak BS
Ja wiem, że to literówka, niemniej okrutnie przezabawna :lol: :lol: :lol:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Tomash pisze:
KaRcio_we pisze:Fajne jest tez to, że może być twarda jak BS
Ja wiem, że to literówka, niemniej okrutnie przezabawna :lol: :lol: :lol:
Ale tu chyba chodzi o Brown Stuff... :wink:
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Tomash pisze:Ja to orgazmu dostanę jak się wreszcie w pocztowym biurze celnym ogarną i wyślą nam ostatnie zamówienie ProCreate, zamrożona kasa w 96 blistrach :?
Ty to masz dziwne upodobania ;)

Aczkolwiek, dołączam do grona tych, co przesiedli się z GSu na PC i nie widzą możliwości powrotu :)

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

PC nie testowałem. Natomiast o GS mogę powiedzieć, że nadaje się do szlifowania. Kwestia proporcji składników.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

ooo temat dla mnie ]:->
powiem wam ze tradycjyny gs to gowno w porownaniu z procreate czy brow stuffem
procreate jest najlepszy bo bardzo twardy i sie trzyma np taki pionowy kolec brow stuff troche gorzej ale tez niezle
a jesli chodzi o milliputy to idzie mi czarny z bialym wiec o wynikach dam znac w tym tygodniu jeszcze
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Ja mam miliput silver-grey i uzywam go tylko do zalepiania praktycznie bo do samego rzeźbienia imo słabo się nadaje. MA bardzo podobną konsystencję do poxyliny i jak coś z tego ulepimy to czołgiem mozna po tym jeździć i się nie rozwali :)

Obecnie raczej uzywam gs-u a jako że teraz kończy mi sie powoli a wszyscy tak chwalą PC to trzeba bezie też go wypróbować :)

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

milliput white polecam-cos jak glina bez wody ni ch...a ale z woda mozna robic cuda
milliput black srednio-cos jak modelina
kompinowalem juz mieszanki gs i to albo bs i to ]:-> bardzo ciekawe efekty

mimo wszystko brown stuff i procreate rulez!

i jeszcze informacja ze te masy milliputa strasznie brudza! ale da sie je zmyc mydlem ]:->
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Archaon
Mudżahedin

Post autor: Archaon »

Mam pytanie – czy ktoś to stosował. Jak tak to jakie są opinie. http://jotte.istore.pl/pl,product,31837 ... p,300.html
Fear me mortals, for I am the Anointed...

Awatar użytkownika
KaRcio_we
Pseudoklimaciarz

Post autor: KaRcio_we »

Osobiście ni używałem (no raz, ale to wiem, że to mało) ale kolega troszku narzekał... Chodziło mu o to, że zaraz po zmieszaniu ma dość "mazistą konsystencje" trzeba było odczekać z 15 minut i dopiero zacząć modelować ;) Do tego IMO dość mocno się lepi, wiem każda masa się lepie ale np.: do PC czy GS wystarczy zwilżyć palce, a przy MS stosowałem krem nawilżający xD Wiem, jeszcze że kumpel dodawał do niej troszkę GS'a co zwiększało "sprężystość" i "podatność na kształtowanie" oraz zmniejszało "mazistość" ;)

Awatar użytkownika
aiuto
Bóg Rekonstrukcji

Post autor: aiuto »

magic sculp ma troche podobne wlasciwosci co miliputy, tzn ,jest taki "ciastowaty" i wygladza sie go woda dobrze , nie jest jednak az tak twardy jak miliput, to jest dobra masa do modeli 75mm i w gore

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Magic Sculp faktycznie przez lekką rozpuszczalność w wodzie lubi się "mazać", przynajmniej świeżo po wymieszaniu. Natomiast po zastygnięciu jest twardy jak skała (chociaż co do uwag Aiuto - nie mam żadnych doświadczeń z miliputem) i prędzej się złamie/ukruszy niż wygnie.
Poza tym dość długo polimeryzuje, dzięki czemu można naprawdę trochę czasu się pobawić w dłubanie :)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

kiedyś na cytadeli byl green stuff w takich rolkach było go sporo za małą kase
wie ktoś mozę gdzie to można kupić albo jaką to nosiło nazwe?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Kneadatite Green-Yellow? ;)

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

można tego zakupić dużo i tanio ?
rolka 8 cali to za malo przydalo by się jakies 30

ODPOWIEDZ