Pewnie to mało orginalne ale czymś takim ostatnio se pogrywam i nawet z niezłym powodzeniem :
1 Saurus Oldblood @ 298 Pts
General; Light Armour; Sotek; Quetzl; Mark of the Old Ones
Enchanted Shield [10]
Sword of Might [20]
Aura of Quetzl [30]
Charm of the Jaguar Warrior [20]
1 Skink Priest @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Skink Priest @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Skink Priest @ 135 Pts
Magic Level 2
Diadem of Power [35]
5x10 Skink Skirmishers @ 5x60 Pts
Blowpipe
4 Kroxigors @ 232 Pts
5 Saurus Cavalry @ 245 Pts
Spear; Shield; Standard; Musician
Huanchi's Blessed Totem [40]
2x5 Terradons @ 2x175 Pts
Javelin
2x3 Salamander Hunting Packs @ 2x195 Pts
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5
Models in Army: 97
Total Army Cost: 2250
Zastanawiam się nad drobnymi zmianami tzn po 1 czy zamiast diadema nie dać scrolla i wtedy dać 1 skałtów .... lub po 2 zamiast diadema scroll i lordowi burning blade (wtedy mieli kawe aż miło) sejw bretce zostaje na 6 podobnie u HE natomiast u imperialnej na 5 ... jednak diadem to na armie magiczne 2 DD więcej a na armie niemagiczne 2 PD więcej .... więc sam nie wiem
Lizzie na 2250
Moderator: Ziemko
rozpiska mocna, podoba mi się- tylko nie lubię blowpipe'ów:P mam jakoś do nich uraz... bohatera raczej zostaw takiego jak masz... jeśli już, to zmień go na scar-veterana- Ld zostaje to samo, a masz pkt. na jakieś dodatki... do walki masz tu Kroxy, Kawę i terki, salki też mogą powalczyć... bohater walczący nie jest aż tak potrzebny- tu najważniejsze jest Ld
Potwierdzam to co powiedział Gogol, jeśli miałbym wybierać to wole oldblooda i nie dla tego T5 czy 3W(choć też), ale d3 re rolli, bo mój scar lubi ginąć od byle gówna takiego jak wilki, poisony itp. a nie stać mnie na old ones na nim(oczywiście mowa o zwykłym scar veteranie).