Kolejne podejście do malowania do swojej armii imperium...
Miałbym prośbę do bardziej doświadczonych malarzy, mianowicie jakieś wskazówki odnośnie (propozycję) na temat malowania czerwieni i zielonego.
Czerwony chciałem cieniować od mieszanki schorcheda z blood redem i około 4 warstw prawie do czystego blooda natomiast co do zielonego mam problem. Chodzi mi poziom porządny table top taki 6 z haczkiem w skali cmon.
Proszę o pomoc.
Malowanie imperialnych chłopów- czyli ludnośc hohlandu
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Witam rodaka z Hochlandu, witam.
Ja malowałem swoich wojaków od red gora przez blood red nawet troszke blooda z blazing orangiem. Ale od scorcheda myślę że też będzie dobrze, nawet lepiej.
Zielony od dark angelsa przez snot green i potem koniec to snot green mieszany z jaskrawą żółtą farbką(ja miałem jakąś vallejo) i wychodzi mniej więcej coś jak na focie :

Ja malowałem swoich wojaków od red gora przez blood red nawet troszke blooda z blazing orangiem. Ale od scorcheda myślę że też będzie dobrze, nawet lepiej.
Zielony od dark angelsa przez snot green i potem koniec to snot green mieszany z jaskrawą żółtą farbką(ja miałem jakąś vallejo) i wychodzi mniej więcej coś jak na focie :

Dokładnie tak samo malujeCzopek pisze:od red gora przez blood red nawet troszke blooda z blazing orangiem

Zielony podobnie, tylko używam jeszcze Scorpion GreenaCzopek pisze:Zielony od dark angelsa przez snot green i potem koniec to snot green mieszany z jaskrawą żółtą farbką
Dark Angels Green--->Snot Green--->Scorpion Green--->Bad Moon Yellow