Grimoire Daemonicus (Daemons of Chaos FAQ)
Moderator: KrzysiekW
Nieważne czy z heraldem tęczy czy nie, ważny jest sam dysk, a jedyny nowy model jaki da się kupić ma podstawkę 50x50.Shino pisze:a gdzie kupiles dysk z heraldem teczy? tak z ciekawosci. bo ten z hord jest zupelnie inny
Czy to ze nie wydali osobnego modelu do armii oznacza że można dowolnie określić jego rozmiar podstawki? I dlaczego nie poprzez analogię z innym dyskiem tzeentcha (tak wiem że ma inne staty, ale to też dysk) tylko z jakimś koniem z VC...
-
- Mudżahedin
Jaki jest US Beast of Nurgle? Druga sprawa jak mam sztandar dajacy stubborna, to czy moge korzystac z liderki generalskiej?
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
Bestia Nurgle'a ma US 3 ze względu na rozmiar podstawki (ściągnij najnowszą wersję Army Buildera ). Stubborna zdajesz na swoim liderze, lub możesz zdawać na generalskim. Musisz jednak wykorzystać korzystniejszą opcję, czyli w sytuacji, gdy przegrywasz o 1 to korzystasz z generalskiego, bo masz większe szanse na zdanie Nurglingami, zaś każdy wynik walki większy niż 1 w plecy determinuje użycie stubborna.
-
- Mudżahedin
No a co jezeli korzystam z liderki generalskiej w przypadku gdy general znajduje sie rowniez w zasiegu Standard of Chaos Glory? Robi to jakas roznice?
mam pytanie co do czaru shrivelling pox.
opis:
this spell can be cast on a single enemy model within 24" that is visible to the caster .The target must pass a T test or suffer D6 wounds. No armour saves are allowed against the effects of the shrivelling Pox.
czy jeżeli mój demon nurgla walczy z np. wampirem to czy mogę rzucić ten czar na wampira. W opisie czaru jest że mogę go rzucić jeżeli widzę dany model, a wampirka widzę.
opis:
this spell can be cast on a single enemy model within 24" that is visible to the caster .The target must pass a T test or suffer D6 wounds. No armour saves are allowed against the effects of the shrivelling Pox.
czy jeżeli mój demon nurgla walczy z np. wampirem to czy mogę rzucić ten czar na wampira. W opisie czaru jest że mogę go rzucić jeżeli widzę dany model, a wampirka widzę.
-
- Mudżahedin
Gifty opisane jako zbroje (jak Armour of Khorne) są uważane za zbroję. Zastępują swoje normalne odpowiedniki i nie można ich łączyć z drugim zestawem pancerza, zwykłym lub gitowym.
Czy herald khorne'a na juggernaucie z obsidian armour ma save 0+? czy 3+?
0+Drakar Dociekliwy pisze:Gifty opisane jako zbroje (jak Armour of Khorne) są uważane za zbroję. Zastępują swoje normalne odpowiedniki i nie można ich łączyć z drugim zestawem pancerza, zwykłym lub gitowym.
-
- Mudżahedin
Czy moge rzucic GUO Shrivelling Pox, który jest w combacie z przeciwnikiem (ktory nie jest large target) na model znajdujacy sie za tym oddzialem wroga?
i tak stawiają go na górce więc nie ma różnicy.Kołek pisze:a on przypadkiem nie jest małym celem?
ps. zadałem to samo pytanie w dziale dotyczącym zasad
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=11122