Dziwne VC na 2K ;)
Dziwne VC na 2K ;)
Strigoi Vampire Count @ 300 Pts
General; Magic Level 1
Bat Form [45]
Iron Sinews [20]
Infinite Hatred [30]
Wight Lord - Nightmare @ 132 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield
Cursed Book [50]
Wight Lord - Nightmare @ 143 Pts
Battle Standard Bearer
Flayed Hauberk [30]
Sword of Might [20]
Necromancer @ 115 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
4 x 5 Dire Wolves @ 200 Pts
10 Zombies @ 60 Pts
14 Black Knights @ 415 Pts
FCG i War Banner [25]
14 Black Knights @ 435 Pts
FCG i Banner of the Barrows [45]
5 Fell Bats @ 100 Pts
5 Fell Bats @ 100 Pts
CP:4
DP:4
Modeli :72
Total Army Cost: 2000
General; Magic Level 1
Bat Form [45]
Iron Sinews [20]
Infinite Hatred [30]
Wight Lord - Nightmare @ 132 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield
Cursed Book [50]
Wight Lord - Nightmare @ 143 Pts
Battle Standard Bearer
Flayed Hauberk [30]
Sword of Might [20]
Necromancer @ 115 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
4 x 5 Dire Wolves @ 200 Pts
10 Zombies @ 60 Pts
14 Black Knights @ 415 Pts
FCG i War Banner [25]
14 Black Knights @ 435 Pts
FCG i Banner of the Barrows [45]
5 Fell Bats @ 100 Pts
5 Fell Bats @ 100 Pts
CP:4
DP:4
Modeli :72
Total Army Cost: 2000
Kurde, bardzo ciekawa rozpiska. Chyba też sobie taka wypróbuje. Ale mam 1 ale. Ten latacz nie powinien być genkiem, bo to zbyt duże ryzyko, że padnie, a wtedy już po Tobie. A tak to reszka jest git.
Mozna dac latanie i regenke ale wtedy nie ma juz tego powera w walce 

Dla mnie magia to 9/10 PD + bo z mniejsza iloscia ciezko cos poczarowac
(po prostu za czesto grywalem z Vampami na 8 kostkach i BoA [to stanowczo za malo jak dla mnie
])
Wiec albo dam Counta i 3 necrosow (z poziomami) albo Lorda i 2 necromantow
Z reszta poziomy sporo pkt. zżerają i ciezko jest wszystko co by sie chcialo wcisnac
Mam dylemat czy dawac lepiej chronionego Strigoi-a (latanie i regenka) czy z wiekszym powerem do HtH (+1 do S ,przerzuty i latanie)

Wiec albo dam Counta i 3 necrosow (z poziomami) albo Lorda i 2 necromantow

Z reszta poziomy sporo pkt. zżerają i ciezko jest wszystko co by sie chcialo wcisnac

Mam dylemat czy dawac lepiej chronionego Strigoi-a (latanie i regenka) czy z wiekszym powerem do HtH (+1 do S ,przerzuty i latanie)

Ja jak go już biore to daje Siłe, latanie i przyzywanie ghuli.szczurek pisze:
Nie wiem wszyscy mają manie brania tych przeżutów kiedy to on juz ma hate'a i nie wiem na jaką cholerę brać te przeżuty.
Jako że wszystko raczej w pierwszej turze CC się rozstrzyga to nie wiem po co mu te przeżuty potem.
A takich ghuli d3+1 średnio 3 się przyzwie to spory problem dla imperialisty bo musi grapeshoota zmarnować żeby się pozbyć zagrożenia a i to nie gwarantuje ich zabicia, Więc takim przyzywaniem oszczędzasz nawet do 75p bo tak mógłby tobie np 3 BK z cannona ściągnąć

Dla mnie podstawa na nim to Siła bo mimo fajnej kombinacji (latanie + regenka) siła 5 to zbyt mało. 6 siły to mus.
Jeśli jakis ten koleś ma być przeżywalny to proponuje siła regenka i ghule. I dla mnie składanie jego to jest tylko wybór regenki albo latania bo reszta zawsze tak samo:)
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Odpuściłbym latanie na generale. Zbyt niebezpiecznie puszczac go samego. Countowi dałbym regeneracje, ghule i Iron Sinews. To dla mnie jedyne logiczne ustawienie.
Jak chcesz latacza to wywaliłbym jednego Wighta tego z Cursed Book i wstawił latającego thralla.
Levele faktycznie wypadało by podciągnąć.
Jak chcesz latacza to wywaliłbym jednego Wighta tego z Cursed Book i wstawił latającego thralla.
Levele faktycznie wypadało by podciągnąć.
te przyzywanie ghuli musze potestowac bo nawet Barb mi je proponowal
ale nie jestem do nich przekonany
Latanie to mus przy dwóch klockach BK (na piechte z S6 i regenka moze latac ale w armii piechotnej
)
Ksiazki nie zdejme (juz predzej BSB) .Chce miec KONIECZNIE ksiazke dlatego mam Wight lorda (drugiego dalem bo BSB + warbanner i ewentualnie przewaga i 2 szergi daje sporo
)
Male strzygi sa mietkie wiec raczej ich nie wystawie
Juz predzej necromantow bym dal
ale ta rozpa jest eweidentnie bezmagiczna 

Latanie to mus przy dwóch klockach BK (na piechte z S6 i regenka moze latac ale w armii piechotnej

Ksiazki nie zdejme (juz predzej BSB) .Chce miec KONIECZNIE ksiazke dlatego mam Wight lorda (drugiego dalem bo BSB + warbanner i ewentualnie przewaga i 2 szergi daje sporo

Male strzygi sa mietkie wiec raczej ich nie wystawie

latacz siedzi sobie w kawie ,wight lordzi tez (dlatego jest po 14 BK ,ze ewentualnie jak np: Strigoi gdzies indziej sobie pojdzie to nadal mamy kloc 15
)
Gralem tak i musze przyznac to boli troche jego miekkosc (T5 i tylko ward na 5+) no i ,ze korci zeby nim wylatywac ,a wtedy latwo moze pasc (w kawie jak jest zasieg ksiazki nie tak latwo go zabic
)

Gralem tak i musze przyznac to boli troche jego miekkosc (T5 i tylko ward na 5+) no i ,ze korci zeby nim wylatywac ,a wtedy latwo moze pasc (w kawie jak jest zasieg ksiazki nie tak latwo go zabic

- Christos
- Kretozord
Tak myślałem. Tylko, że jak już brać wampira, żeby w BK siedział to juz lepiej Blood Dragona lub Carstaina. Nie, żebym jakos fluffowo patrzał na składanie armii (w końcu też w strzygach bede miał BK), ale...są jakieś granice przyzwoitości 

Obralem za cel granie Strigoi-ami ,a ,ze chce zrobic grywalna rozpe to ....
Ta rodzina mi najbardziej odpowiada (gralem dluuugo w VI ed. Blood Dragonami na max ofensie [winged ,2 kawy ,2 banshee ,herosi do walki itp.] i musze przyznac ,ze mi sie przejadly
) .O zmianie rodziny nie mysle (jak by wszyscy wychodzili z zalozenia ,ze bierzemy tylko najsilniejsza rodzine to wiadomo ,ze byliby to BD
) .
Probowalem cos sensownego jezeli idzie o piechotna armie Strigoi zlozyc .
Niestety jakos mi sie nie podobalo (z 2 klocami GG i wsparciem magii strasznie duzo pkt. zżerało i ciezko bylo ze wsparciem
) .Chyba jednak przy BK zostane

Ta rodzina mi najbardziej odpowiada (gralem dluuugo w VI ed. Blood Dragonami na max ofensie [winged ,2 kawy ,2 banshee ,herosi do walki itp.] i musze przyznac ,ze mi sie przejadly

Probowalem cos sensownego jezeli idzie o piechotna armie Strigoi zlozyc .
Niestety jakos mi sie nie podobalo (z 2 klocami GG i wsparciem magii strasznie duzo pkt. zżerało i ciezko bylo ze wsparciem

- Christos
- Kretozord
Nie no ja też bez BK rozpiski nie widze. Ale strzyga w unicie BK...? Na dobra sprawe czy faktycznie trzeba tam generała wsadzać? W pierwszej turze ustawiamy BK w zasiegu wampira, więc spokojnie marszują. W dugiej powinny juz szarzować wiec generał niepotrzebny. A w trzeciej piechota z wampirem powinna już znowu byc gdzies w okolicach walczących knightów.
Tak wiem, że to teoria i plany, a wiadomo, że 5 minut po rozpoczęciu bitwy plany biorą w łeb, ale... warto jakiś plan miec
Tak wiem, że to teoria i plany, a wiadomo, że 5 minut po rozpoczęciu bitwy plany biorą w łeb, ale... warto jakiś plan miec

że 5 minut po rozpoczęciu bitwy plany biorą w łeb, ale... warto jakiś plan miec Wink

Z zasady jak biore BK to nie biore GG (albo 2 kloce piechoty albo 2 kloce jazdy

Generalnie to mija sie z celem dawanie tego i tego

No, ale możesz tego latacza wsadzić to zombi. Idziesz w 1 turze na 8 " i w następnej już możesz wyszarżować nim. I przy okazji nie będziesz zawadzał konnym.
A ja bym i tak się zastanowił czy nie dać mu tej regenki bo to ogromne ryzyko mieć takiego miętkiego
genka.
A ja bym i tak się zastanowił czy nie dać mu tej regenki bo to ogromne ryzyko mieć takiego miętkiego

tak ale w kawie w zasiegu ksiazki + ewentualne pojedynki itp. juz nie tak latwo go zabic 
Poza tym potrzebuje go w kawie choc moze sobie poterm na jakis cel wyleciec

Poza tym potrzebuje go w kawie choc moze sobie poterm na jakis cel wyleciec