Nowe DE - Armylist
Moderator: Yudokuno
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Spoko cieszmy się póki możemy, narazię mamy najlepszą piechotę w postaci BG , niestety tylko do wyjścia codeksu mortali, ci popaprani sługusi marnych bogów mają mieć jeszcze bardziej przegiętą piechotę .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
to chyba normalne...
z reszta zapewne swoje będą kosztować.
z reszta zapewne swoje będą kosztować.
No tak Kosa, ale z drugiej strony to jest dziwne dopakowywanie tak chałaśników, skoro według fulffu najlepszą piechotą są twoi SM.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
w zasadzie są zabójczy, myśle, że w hth to i nawet chalaśnicka piechota sie o nich też rozleci...Tullaris pisze: najlepszą piechotą są twoi SM.
bo WS na 6 nie będą mieli, t5 też nie, duże podstawki.
Przecież jakby nie patrząc to SM to jest najlepsza piechota, wsysa każdą inną, mówie tutaj bez dopakwoań sztandarami NIe chce mi się myśleć, ale nie wiem jaki klocek piechotny, równowartosći 10 SM (150pkt) dalby im rade bez dopalek...
ale też co innego jest, ze mają sava na 5+ i t3, no trudno, taki ich klimat bo w CC są zabójczy, malo kto im oddaje, a jak nawet to nie ma wieskzej różnicy...
Spoko, spoko my mamy ASF wy macie sztandar zabierający nam hate SoB i szanse się wyrównują, a że teraz jest tak, że jak dwa oddziały mają ASF to tak jak by go w ogóle nie było, to wszystko zależy od taktyki i od kości i ostatecznie można sprawdzić kto ma lepszą piechotę, a wyniki mogą się nie jednoznaczne (chociaż co ja mówię BG i tak są the best, bez względu na wszystko ).Kosa pisze:Przecież jakby nie patrząc to SM to jest najlepsza piechota, wsysa każdą inną, mówie tutaj bez dopakwoań sztandarami
najbardziej straszni są black guardzi.
ale dla HE byliby nikim bez tego wrednego sztandarku
Jeszcze ich 6 inicjatywy, gdyby mieli stare 5 byliby to strafienia nawet z asf...
ale dla HE byliby nikim bez tego wrednego sztandarku
Jeszcze ich 6 inicjatywy, gdyby mieli stare 5 byliby to strafienia nawet z asf...
Jakie stare I ja mam, może chodzi ci o V edycje, ja mam jeszcze podręcznik do VI i tam stoi jak wół, że mają 6.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Niszcz High Elfy 100% nienawiści.
W 6ed lubiłem ich teraz jeszcze bardziej. Może postawie ze 2 regimenty po 20 hmm miło.
W 6ed lubiłem ich teraz jeszcze bardziej. Może postawie ze 2 regimenty po 20 hmm miło.
e to lipa ogólna z tą gwardią, mocna jak nic, trudno.Tullaris pisze:Jakie stare I ja mam, może chodzi ci o V edycje, ja mam jeszcze podręcznik do VI i tam stoi jak wół, że mają 6.
Ogólnie to phoenic guardzo, pomimo jednego ataku mają szanse z nimi sporą, ale wszystko zależy od tego kto zaszarżowal.
W zasadzie jak PG nie zaszarżowali to mają srogo, zaś jeśli jest na odwrót to BG po prostu nie będą zabijać aż tak welu PG.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
nawet standard of balance nie pomoże. Elite Warriors mają a to daje im przerzuty do hita zawsze. No i PG lejemy i nie boimy się milczków bo jest i tak zawsze immune to psych.
nie, nie pisalem, że PG mają SoB.
Są goli, z fcg, zaś BG z fcb i asf.
Jak PG zaszarżują to zabijają się te dwie gwardie po 2 chlopków, a więc w zasadzie liczy się wynik walki, kóry otrzymuje sie z bonusów, powiedzmy, że PG mają WB chociaż uczciwiej byloby gdyby byli goli, gdyż są droższi.
Zaś jak BG zaszarzują to cóż, PG ratuje ward od masowego ginięcia
Są goli, z fcg, zaś BG z fcb i asf.
Jak PG zaszarżują to zabijają się te dwie gwardie po 2 chlopków, a więc w zasadzie liczy się wynik walki, kóry otrzymuje sie z bonusów, powiedzmy, że PG mają WB chociaż uczciwiej byloby gdyby byli goli, gdyż są droższi.
Zaś jak BG zaszarzują to cóż, PG ratuje ward od masowego ginięcia
Fakt, fakt, fakt, ha zapomniałem o Elite Warriors, a ta zassada nie wynika z psychologii, więc HE przeciwwko BG SoB mogą sobię schować w buty .Murmandamus pisze:nawet standard of balance nie pomoże. Elite Warriors mają a to daje im przerzuty do hita zawsze. No i PG lejemy i nie boimy się milczków bo jest i tak zawsze immune to psych.
- Corvus Albus
- Kretozord
OK dzieci Wy moje powiem tak:
Crone Hellborn 4A 3 W jeżeli jest w grze witchki są core units.
Kouron ma zbroje która daje mu coś takiego: przeciwnik musi zdać T inaczej go nie atakuje.
Tullaris - miecz który pozwala mu przerzucać nieudane trafienie na Wound.
Shadowblade - ma heart of woe bodajże jak w 5 ed.
Lanca na mastera 4 pkt, HA 4, cold one 20, sea dragon cloak 4, bycie bsb 25 pkt.
Shades great weapon 2pkt light armor 1 pkt
BG - Elite Warriors - mogą przerzucać rzuty na hity w close combat. (jeżeli dobrze zrozumiałem to w każdej turze, ale w pośpiechu przeglądałem )
Banner do CR +3 działa co każdą szarże.
Jak sobie przypomnę co jeszcze dam znać
PS. info z zagranicy z baltimore D:
Crone Hellborn 4A 3 W jeżeli jest w grze witchki są core units.
Kouron ma zbroje która daje mu coś takiego: przeciwnik musi zdać T inaczej go nie atakuje.
Tullaris - miecz który pozwala mu przerzucać nieudane trafienie na Wound.
Shadowblade - ma heart of woe bodajże jak w 5 ed.
Lanca na mastera 4 pkt, HA 4, cold one 20, sea dragon cloak 4, bycie bsb 25 pkt.
Shades great weapon 2pkt light armor 1 pkt
BG - Elite Warriors - mogą przerzucać rzuty na hity w close combat. (jeżeli dobrze zrozumiałem to w każdej turze, ale w pośpiechu przeglądałem )
Banner do CR +3 działa co każdą szarże.
Jak sobie przypomnę co jeszcze dam znać
PS. info z zagranicy z baltimore D:
Ostatnio zmieniony 14 lip 2008, o 18:41 przez Corvus Albus, łącznie zmieniany 1 raz.
Doom Bolt bedzie miec 18 czy 24?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
A to psikus jeszcze niedawno miał miec 24
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...