2250 Imperium z Gryfem i Inżynierem

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

2250 Imperium z Gryfem i Inżynierem

Post autor: Murmandamus »

1 General of the empire (Heinrich Adenauer)
Gryf(Gnatożuj)
sword of fate, armour of meteoric iron, van horstman's speculum

Mag 2lv Ulrich Jonner
rod of power

Mag 2lv Klaus Shlittman
2x dispell scroll

Master Enginier Mosze Brendwein
Pidgeon bombs+repeting pistol

5 Knightly Orders mus
5 Knightly Orders mus

25 spearmen fcg
+9 swordsmen
+6 archers

25 spearmen fcg
+9 swordsmen
+6 archers

12 handgunners+marksmen with hochland long rifle

Great Cannon
Great Cannon

6 Pistoliers mus,champion rep pist
6 pistoliers mus,champion rep pist

Hellblaster

Początkowo zamiast inżyniera był helstorm ale zachciało mi się pograć na inżynierze też no to wsadziłęm go zamiast tamtej maszynki. Gołąbki nei są takie złe wcale. Mogą uszkodzić np jakąś załogę maszyn na przykład, albo przetrzebic nieco skirmisheró co są sciśnięci. Zakładając że trafimy na 5+.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

W moim przypadku ani vhs ani sword of fate nie pomogly generalowi na gryfie, poniewaz zawsze sie znalazl mocniejszy cwaniak. Moja taktyka gryfowa jest zupelnie odmienna, aczkolwiek milo zobaczyc kogos grajacego na gryfie.

Postaram sie w wielkim skrocie przedstawic moja taktyke.

General na gryfie nie jest u mnie od walki z bloodthirsterami, star dragonami etc, przynajmniej nie sam na sam. Ma natomiast byc tam, gdzie aktualnie jest potrzebny combat result. Dostaje meteora, laury gw/lance. Do pomocy ma kapitana na gryfie z kastetem i slomka.

Ostatnio nawet z powodzeniem zagralem na czolgu i pudelku od herbaty ( 2gi czolg )

Bylo mnie malo ale skutecznie a mianowicie na 2250

elektor gryf gw laury meteor
kapitan pegaz kastet slomka zbroja tarcza
mag lvl2 + 2 scrolle + kon
ksiadz na koniku + sword of power ( musialem miec dwie magiczne opcje na banshee i inne dziadostwa )

dwa dziala
space marine vindicator + pudelko od herbaty ( 2x czolg )

2x muzykalna wanilia
1x wanilia bez muzyka
i o ile dobrze pamietam 7 inner circle full command group z bannerem antymagicznym.

Bylo mnie malo jeden czolg poszedl w piach drugi stal twardo z kawaleria. Wampir zboczeniec oczywiscie staral sie polowac na gryfa pomimo ostrzalu i zaszedl generala od tylca gdy ten zabawial sie z wargulfem, przez co ptak poszedl w piach po czym wompierz dostal szarze od ksiedza w oddziale IC, ktory wbil mu osikany kolek w serce, wczesniej oddzial ten stracil dwoch knechtow bawiac sie z eterykami ( tak sie kostki potoczyly ze pegaz po prostu odbil sie od dziadostwa ).

Mysle, ze gnatozuj bedzie mial wiele do powiedzenia, przydalby mu sie ksiadz, bedzie swietna asysta dla waniliowych. Od siebie dodam jeszcze jedno \STAR DRAGON/ to zlo, miarka w oku inzynier i dasz rade

ODPOWIEDZ